Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/affogato/

Affogato isdessert + guide til pour over Kaffe

Nogle gange er det helt enkle, jo ganske enkelt også det allerbedste …

Sådan er det fx med den italienske kaffedessert, affogato, som består af espresso og vanilje is. Intet andet. Ihvertfald ikke i den originale udgave – jeg har så peppet den en lille smule op med lidt saltkaramel (bare altid godt, jo) og lidt revet mørk chokolade. Men stadig en yderst nem og enkel dessert. Opskriften deler jeg herunder – og selv om den er nem og hurtig at lave, så er der et par små fif til at gøre den helt perfekt.

PT5Mter

Affogato

4 pers.    5 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen hvor jeg laver isdesserten her >>

Lav 4 kugler vaniljeis og kom dem i glas, som stilles i fryseren i 30 minutter til de er helt iskolde.

Når isen er kold, så brygges en frisk kande god espressokaffe med to espressoshots, og hæld  espresso over vaniljeisen i hvert glas.

Kom saltkaramelsauce i et lille kræmmerhus af bagepapir og fordel tynde striber over affogato – afslut med at rive lidt chokolade over og server med det samme.