Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/affogato/

Affogato isdessert + guide til pour over Kaffe

Nogle gange er det helt enkle, jo ganske enkelt også det allerbedste …

Sådan er det fx med den italienske kaffedessert, affogato, som består af espresso og vanilje is. Intet andet. Ihvertfald ikke i den originale udgave – jeg har så peppet den en lille smule op med lidt saltkaramel (bare altid godt, jo) og lidt revet mørk chokolade. Men stadig en yderst nem og enkel dessert. Opskriften deler jeg herunder – og selv om den er nem og hurtig at lave, så er der et par små fif til at gøre den helt perfekt.

Helt enkel er også kaffebrygningsmetoden pour over kaffe, som hitter i disse år og som nu også har fundet vejen hjem til os. ‘Pour over’ er ganske enkelt en fornyet udgave af Madam Blå kaffebrygning eller håndbrygget kaffe, som man har brugt i årevis.
Lige som med isdesserten, affogato, så er der også til pour over kaffe nogle enkle tips til at få den helt skønne kaffeoplevelse – dem deler jeg under opskriften i indlægget her.

Indlægget her er lavet i samarbejde med min gode samarbejdspartner Kop og Kande – som i øjeblikket har fokus på gode te og kaffeoplevelser og har lavet dette skønne magasin, som er fyldt med lækre produkter og skøn inspiration.

PT5M

Affogato

4 personer    5 min.
4 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen hvor jeg laver isdesserten
og giver tips til kaffebrygning her >>

Lav 4 kugler vaniljeis og kom dem i glas, som stilles i fryseren i 30 minutter til de er helt iskolde.

Når isen er kold, så brygges en frisk kande god espressokaffe med to espressoshots, og hæld   espresso over vaniljeisen i hvert glas.

Kom saltkaramelsauce i et lille kræmmerhus af bagepapir og fordel tynde striber over affogato – afslut med at rive lidt chokolade over og server med det samme.