Affogato isdessert


Affogato er en italienske kaffedessert, som består af varm friskbrygget espresso og vanilje is. Intet andet.
Nogle gange er det helt enkle jo ganske enkelt også det allerbedste.
Det er en super nem og hurtig dessert og den smager helt vidunderligt. Du kan sagtens servere den for gæster – med kugler af vaniljeis anrettet i fine glas (som kan tåle lidt varme fra kaffen) og så hælde den varme kaffe over ved bordet.
Prøv også: min opskrift på en lækker brownie >>
Affogato
Lav 4 kugler vaniljeis og kom dem i hvert sit glas og stil glassene i fryseren i 30 minutter, til de er helt iskolde.
Bryg en god og lidt stærk kaffe lige inden servering.
Server de kolde glas med vaniljeis og hæld den varme kaffe over vaniljeisen i hvert glas.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hvis man skal opnå en god kaffe med vores kaffemaskine, skal der laves mindst 4 kopper (fremgår det af instruktionen til den) derfor vælger jeg tit pour over kaffe til 1 eller 2 kopper. Lidt omstændeligt, idet jeg bruger en alm. tragt og høje krus der passer til. Derfor er det genialt med kaffekolben du viser! Jeg kan også vældig godt lide denne lille ceremoni, når kaffen brygges og synes også den smager bedre!
Den kaffebrygger vi har fra Bodum fåes faktisk også i en mindre størrelse. Helt perfekt til jer to ;)
Det er da helt perfekt!! Tak for tippet :-)
♡ måske et lille fødselsdagsønske ;)