Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/affogato/

Affogato isdessert + guide til pour over Kaffe

Nogle gange er det helt enkle, jo ganske enkelt også det allerbedste …

Sådan er det fx med den italienske kaffedessert, affogato, som består af espresso og vanilje is. Intet andet. Ihvertfald ikke i den originale udgave – jeg har så peppet den en lille smule op med lidt saltkaramel (bare altid godt, jo) og lidt revet mørk chokolade. Men stadig en yderst nem og enkel dessert. Opskriften deler jeg herunder – og selv om den er nem og hurtig at lave, så er der et par små fif til at gøre den helt perfekt.

PT5M

Affogato

Tid i alt5 min.
Arbejdstid5 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g vaniljeis
  • 3 dl stærk kaffe
  • 2 spsk saltkaramel
  • 1 tsk mørk chokolade, fintrevet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Lav 4 kugler vaniljeis og kom dem i glas, som stilles i fryseren i 30 minutter til de er helt iskolde.

Når isen er kold, så brygges kaffen – gerne lidt stærk kaffe. Hæld den varme kaffe over vaniljeisen i hvert glas.

Kom saltkaramelsauce i et lille kræmmerhus af bagepapir og fordel tynde striber over affogato – afslut med at rive lidt chokolade over og server med det samme.