Rocky Road Is
Rocky road is med fyldig chokoladeis der er spækket med fristede lækre stykker mørk chokolade, sprøde nødder og chewy skumfiduser.
Det er SÅ lækkert og en skøn favorit blandt isdesserterne.
Du kan servere den i skåle eller kræmmerhuse, og den mørke chokolade, nødder og skumfiduser kan varieres alt efter smag og behag med andre nødder, og mælkechokolade. Prøv også med marcipanstykker, små stykker nougat eller lign hvis du har en rest fra julen eller en anden dessert.
Prøv også: mange flere skønne opskrifter på is her >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rocky Road is
- 1 vaniljestang
- 175 g sukker
- 8 æggeblomme
- 3 dl sødmælk
- 7 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- Fyld
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- 50 g hasselnødder, grofthakket
- 50 g pekannødder, grofthakket
- 50 g skumfiduser
- Derudover
- 4 isvafler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps.
Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk, piskefløde og chokolade og kog op til 90 grader. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt chokoladefløden i æggesnapsen i en tynd stråle, mens der piskes konstant.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Kom iscremen i en beholder med låg og stil den i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.
Hæld cremen på ismaskine og lad den køre, til isen har konsistens som en fast softice.
Kom chokoladeisen i en beholder og rør chokoladestykker, nødder og skumfiduser i. Sæt isen i fryseren i min. 2 timer inden servering.
Fyld isen i kræmmerhuse og server straks.
øj det ser lækkert ud! Må på listen når den søde tand insisterer på at komme til næste gang. Og når den kladdkaka jeg lige har bagt er væk ;)
Uhmmm, kladdkaka – det lyder altså også skønt! :)
Rigtig dejlig weekend
Nøøøøøøj! Chokoladeis er noget af det bedste jeg ved. Desværre er det ikke rigtig blevet til meget hjemmelavet, men med ny ismaskine og denne opskrift er det et must at prøve igen.
Men der mangler vist kakaopulver i opskriften? Der står i beskrivelsen at du putter det i, i starten :)
Min fejl – Oprindelig havde jeg tænkt mig at komme det i , men ombestemte mig og glemte at slettet i beskrivelsen igen ;) men det er rettet nu
Godt I så den :)
Så er selve isen afprøvet. LÆKKER!
Yeah, hvor skønt! Jeg har gang i ismaskinen igen i dag – sådan en regnvejrsdag, kan jo snildt bruges på at lave is til kommende sommerdage :)
Åhh, hold nu op hvor ser der lækkert ud! Det skal jeg vidst eksperimentere lidt med!
God weekend!
Det er toppen :)
Rigtig skøn dag til dig
Efter en stor USA rejse i sommer er temaet til nytårsaften sydstaterne. Noget cajun m skaldyr og stor bøffer med hjemmelavede pommes frites m andre hjemmelavede ad on’s er på plads og nu tror jeg, at desserten er fundet! Prøver den næste weekend.
Uhm, lyder også som den perfekte afslutning på sydstatsmenuen :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine, hvilken ismaskine har du jeg overvejer at købe en – den gir bare nogle muligheder ift sorbet og frugtis som ikke er så lette uden. På forhånd tak.
Hej Jette
Ja, det er helt rigtigt – jeg kan heller ikke undvære en ismaskine, selv om det ikke er en jeg bruger hver uge :)
Jeg har en Delonghi ICK 5000, den er god, og jeg har også et godt øje til Sage, den har jeg dog ikke testet.
Kh Ann-Christine