Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-rocky-road-is/

Hjemmelavet Rocky Road Is

Jeg er temmelig vild med Rocky Road hjemmelavet slik. Hvem er ikke det? Det forener jo alt godt i en himmelsk mundfuld! Knasende nødder, bitter og lækker chokolade og bløde, søde skumfiduser. Herlig kombination.

Jeg blev derfor ret begejstret, da jeg smagte en toplækker Rocky Road is i Ho Chi Minh City og besluttede mig for at gøre den is kunsten efter her i løbet af sommeren.

I dag skulle det være.

PT2H

Rocky Road Is

400 ml    2 timer
400 ml
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, den tomme vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og varm op til kogepunktet. Tag vaniljestangen op.

I en skål piskes æggeblommer sammen med sukker og en lille smule af den kogende mælkeblanding hældes over, under omrøring. I en tynd stråle hældes hele mælkeblandingen i, mens der piskes godt rundt.
Blandingen kommes tilbage i gryden og under lav varme og konstant omrøring varmes blandingen langsomt op. Det må endelig ikke koge! – men skal bare lige have lov til at tykne en lille smule. Hæld derefter det hele over den finthakket chokolade i en skål og giv det en hurtig tur med stavblenderen eller piskeriset, så det er rørt godt sammen.

Sæt blandingen i køleskabet og rør i det ca. hver 10 minut indtil det er kølet ned til køleskabstemperatur og klar til at blive rørt på ismaskinen. Kør på ismaskinen til isen er næsten færdig, tilsæt fyldet og kør videre i 5 minutter.

Kom isen i en beholder og sæt den på frys i mindst en time inden servering. Medmindre man vil have en softice-lignende is og ikke kan vente … det kan jo ske, kan I se af billederne her ;)