Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-rocky-road-is/

Rocky Road Is

Rocky road is med fyldig chokoladeis der er spækket med fristede lækre stykker mørk chokolade, sprøde nødder og chewy skumfiduser.

Det er SÅ lækkert og en skøn favorit blandt isdesserterne.

Du kan servere den i skåle eller kræmmerhuse, og den mørke chokolade, nødder og skumfiduser kan varieres alt efter smag og behag med andre nødder, og mælkechokolade. Prøv også med marcipanstykker, små stykker nougat eller lign hvis du har en rest fra julen eller en anden dessert.

Prøv også: mange flere skønne opskrifter på is her >>

PT3H

Rocky Road is

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 8 æggeblomme
  • 175 g sukker
  • 3 dl sødmælk
  • 7 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • Fyld
  • 50 g hasselnødder, grofthakket
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 50 g skumfiduser
  • 50 g pekannødder, grofthakket
  • Derudover
  • 8 isvafler
Udskriv 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og kom vanilje, sukker og æggeblommer i en skål. Pisk en luftigt og hvid æggesnaps med en håndmikser på højeste hastighed.

Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk, piskefløde og chokolade og kog op til 90 grader.

Fjern vaniljestangen fra mælken og fløden og hæld langsomt chokoladefløden i æggesnapsen i en tynd stråle, mens der konstant piskes.

Kom blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring til 80 grader. Mål gerne med en termometer og hold godt øje med at temperaturen ikke bliver for høj.

Kom iscremen i en beholder med låg og stil i køleskabet i 2 timer.

Hæld cremen på ismaskine og lad den køre til isen har konsistens som en fast softice.

Rist imens nødderne på panden til de er lune, men uden de får farve. Gnid hinderne af hasselnødderne og hak nøddernegroft.

Kom chokoladeisen i en isbeholder og rør chokoladestykker, nødder og skumfiduser i. Sæt isen i fryseren i minimum 2 timer, inden servering.