Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedgroed-med-floede/

Rødgrød med fløde

Sidste weekend lavede jeg rødgrød med fløde til dessert lørdag aften. Vejret var fantastisk og smagen af den danske klassiker fik virkelig toppet sommerstemningen med den søde smag af solmodne bær.

Jeg havde stadig lidt solbær, røde stikkelsbær, ribs og hindbær i fryseren fra sidste sæson og tilsatte også friske danske jordbær og rabarber fra haven. Jeg kommer vanilje i min rødgrød, for jeg synes de fine aromatiske vaniljekorn klæder de danske bær helt perfekt! Faktisk ville en kugle vaniljeis også være et udemærket alternativ til den klassiske kolde fløde, der normalt serveres til.

PT1H20M

Rødgrød med fløde

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 600 g bær, (jordbær, rød stikkelsbær, ribs, solbær, hindbær) friske eller frosne
  • 2 stængler rabarber, (kan undlades)
  • 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1/2 vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 125 g sukker
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 tsk sukker, til at drysse over grøden
  • piskefløde
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl og rens bær og rabarberstængler og skær rabarberen i skiver a 1 cm.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland vaniljekornene med en spsk. sukker, så de skilles fra hinanden.

Kom bær, rabarber, vand, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang i en gryde, rør godt rundt og lad det trække i en times tid.

Kog op under middelhøj varme og lad det koge i 5-7 minutter – hvis der kommer skum på, så skummes det af.

Jævn grøden med lidt majsstivelse.

Drys med lidt sukker på toppen og stil den i køleskabet til den er helt kold.
Server med kold fløde eller med flødeskum.