Rødgrød med fløde


Sidste weekend lavede jeg rødgrød med fløde til dessert lørdag aften. Vejret var fantastisk og smagen af den danske klassiker fik virkelig toppet sommerstemningen med den søde smag af solmodne bær.
Jeg havde stadig lidt solbær, røde stikkelsbær, ribs og hindbær i fryseren fra sidste sæson og tilsatte også friske danske jordbær og rabarber fra haven. Jeg kommer vanilje i min rødgrød, for jeg synes de fine aromatiske vaniljekorn klæder de danske bær helt perfekt! Faktisk ville en kugle vaniljeis også være et udemærket alternativ til den klassiske kolde fløde, der normalt serveres til.
Rødgrød med fløde
- 600 g bær, (jordbær, rød stikkelsbær, ribs, solbær, hindbær) friske eller frosne
- 2 stængler rabarber, (kan undlades)
- 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1/2 vaniljestang
- 3 dl vand
- 125 g sukker
- 1 tsk majsstivelse
- 1 tsk sukker, til at drysse over grøden
- piskefløde
Skyl og rens bær og rabarberstængler og skær rabarberen i skiver a 1 cm.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland vaniljekornene med en spsk. sukker, så de skilles fra hinanden.
Kom bær, rabarber, vand, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang i en gryde, rør godt rundt og lad det trække i en times tid.
Kog op under middelhøj varme og lad det koge i 5-7 minutter – hvis der kommer skum på, så skummes det af.
Jævn grøden med lidt majsstivelse.
Drys med lidt sukker på toppen og stil den i køleskabet til den er helt kold.
Server med kold fløde eller med flødeskum.
Ih det ser helt let ud. Kunne være jeg skulle prøve. Kan man bruge frosne bær mon?
Ja, det kan du sagtens – jeg har lige opdateret, så det også fremgår af opskriften :)
Jeg har selv brugt en blanding af friske og frosne bær.
God fornøjelse, hvis du prøver den
Kh Ann-Christine
En god måde at få ryddet op i fryseren rester af frugt og bær inden sæsonen starter.
Jeg har lige nu kun et par portioner blommer tilbage som ellers var tænkt til en gentagelse af denne opskrift http://hvadskalvibage.blogspot.dk/2014/05/crumblesmuldre-trter-med-blommer-og.html
Men en portion blommegrød med vaniljeis lyder heller ikke dårligt :-)
Det er nemlig rart at få de sidste bær fra fryseren brugt på skønne desserter :)
Elsker, elsker, elsker rød grød med fløde og nu kan jeg slet ikke tænke på andet :))
Det er altså også godt :)
Et lille fif jeg personligt er kæmpe fan af, er at komme mandel splinter i så der er noget med bid i også
Uhm, ja – det lyder skønt!
Godt tip :)
Kære Ann Christine. Jeg havde engang en chef der intro mig til din hjemme side, han sagde altid; jeg bruger altid valdemarsro, prøv lige den. Det gjorde jeg så?, og se engang. Nu står jeg her, og har puttet en ca 200 g frosne jordbær og ca 100 g frosne rabarber i en gryde m lidt vand et strøg sukker og en flækket vanille stang, så hvad gør jeg nu.?det skulle gerne blivetil marmelade. Pfh tak fra marlene
Hej Marlene,
Hvor dejligt at du blev tippet om min blog :)
Jeg har en opskrift på rabarbermarmelade her, der kan du sagtens tilføje 200 g jordbær til også.
Kh AC
Hvis man gerne vil undgå bærklumperne, hvornår skal den så sies? :-)
Lige efter den er kogt op og lige inden den jævnes.
Må man fryse grøden ned ? :)
Ja, det står også i opskriften :)