Rødgrød med fløde


Rødgrød med fløde er en rigtig dansk sommerklassiker og det smager virkelig dejligt med sommerens solmodne bær.
Man kan mikse og blande de favoritter af bær, som er i sæson eller som man har i haven, hvis man er så heldig. Eller man kan bruge frosne bær, alt efter smag og behag.
Fyldig fløde passer uimodståeligt dejligt til den friske, søde og lidt syrlige grød med bær. Hvis man synes det bliver for meget, så kan man nyde den med koldt mælk eller servere den dejlige ret med en kugle god vaniljeis. Altsammen er rigtig lækkert.
Prøv også: min opskrift på rabarbersuppe >>
Rødgrød med fløde
- 600 g bær, blandede efter sæson
- 100 g rabarber, skåret i tern a 0,5 cm
- 3 dl vand
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 1,50 spsk kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- 1 spsk sukker, til at drysse over grøden
- Til servering
- 2 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom bær, rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Rør godt rundt og lad det trække smag i 30 minutter. Kog op under middelhøj varme og lad det simrekoge helt svagt i 3-4 minutter. Fjern evt. skum.
Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel ud i koldt vand og rør derefter forsigtigt jævningen i den varme grød. Tilsæt lidt ad gangen, til konsistensen er god og gerne en lille smule flydende, da den sætter sig yderligere under afkølingen.
Hæld grøden i en skål. Drys med sukker på toppen og stil den i køleskabet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Server med kold fløde eller med flødeskum.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Ih det ser helt let ud. Kunne være jeg skulle prøve. Kan man bruge frosne bær mon?
Ja, det kan du sagtens – jeg har lige opdateret, så det også fremgår af opskriften :)
Jeg har selv brugt en blanding af friske og frosne bær.
God fornøjelse, hvis du prøver den
Kh Ann-Christine
En god måde at få ryddet op i fryseren rester af frugt og bær inden sæsonen starter
Det er nemlig rart at få de sidste bær fra fryseren brugt på skønne desserter :)
Elsker, elsker, elsker rød grød med fløde og nu kan jeg slet ikke tænke på andet :))
Det er altså også godt :)
Et lille fif jeg personligt er kæmpe fan af, er at komme mandel splinter i så der er noget med bid i også
Uhm, ja – det lyder skønt!
Godt tip :)
Kære Ann Christine. Jeg havde engang en chef der intro mig til din hjemme side, han sagde altid; jeg bruger altid valdemarsro, prøv lige den. Det gjorde jeg så?, og se engang. Nu står jeg her, og har puttet en ca 200 g frosne jordbær og ca 100 g frosne rabarber i en gryde m lidt vand et strøg sukker og en flækket vanille stang, så hvad gør jeg nu.?det skulle gerne blivetil marmelade. Pfh tak fra marlene
Hej Marlene,
Hvor dejligt at du blev tippet om min blog :)
Jeg har en opskrift på rabarbermarmelade her, der kan du sagtens tilføje 200 g jordbær til også.
Kh AC
Hvis man gerne vil undgå bærklumperne, hvornår skal den så sies? :-)
Lige efter den er kogt op og lige inden den jævnes.
Må man fryse grøden ned ? :)
Ja, det står også i opskriften :)
Jeg lavede rødgrøden i eftermiddag og tilsatte endda en ekstra spsk. kartoffelmel, men efter afkøling i 5 timer i køleskab, er den tyndtflydende som suppe.
Hej Sofie,
Det er ved at være en af mine ældre opskrifter her på Valdemarsro, men jeg skal lave den igen senere på måneden, så ser jeg lige om der er noget ved mængderne, der skal ændres.
Håber den smager dejligt uanset.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har benyttet denne opskrift 2 gange nu inden for den sidste måned – og synes min erfaring er, at målene passer fint ift tykkelse 👏👏
Dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding
Jeg har lige lavet den igen og oplever også at den bliver perfekt i konsistens.
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt jordbær alene. Bliver stadig god. God sommer
Jeg holder MEGET af Valdemarsro opskrifter. Det er min foretrækkende opskrifts samling. Jeg blender grøden, inden den bliver jævnet. Det kan børnebørnene bedst lide.
Tusind tak, jeg er så glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Kh Ann-Christine
Min blev hvid af klumper da jeg rørte kartoffelmelet udrørt i vand i grøden der var taget af varmen ?
Det lyder mærkeligt, har grøden stadig kogt, da du kom kartoffelmel i grøden?
Kh Ann-Christine
Si frugten fra? … What .
Smag og behag ;) – jeg gør det ikke selv, men ved der er nogen der foretrækker det sådan, derfor tippet under opskriften :)
Kh Ann-Christine
Rødgrød laves på saft af frugt, som du har beskrevet.
En rødgrød sies inde jævning.
Din frugtgrød ser også godt ud😊😊😊
Det er så synd at sætte frugtgrød/rødgrød i køleskabet….
Hej Irene
Det kan der jo være forskellige meninger, holdninger og traditioner omkring, og man skal jo endelig tilberede sin mad, som man selv foretrækker den.
Se tip under opskriften omkring sigtet/ikke sigtet ;) – jeg foretrækker som beskrevet min rødgrød med bær, og ikke sigtet.
Kh Ann-Christine