Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersuppe/

Rabarbersuppe med jordbær

Rabarbersuppe en stjerneskøn dessert.

Den kan tilberedes både udelukkende med rabarber eller med rabarber og jordbær, som jeg gør her. Det er en skøn og enkel sommerdessert, som er nem at lave, kan tilberedes i forvejen og som smager vidunderligt dejligt og let kølende, serveret iskold på en sommeraften, efter en god middag.

Jeg servere den med en skøn vanilje is til.

Prøv også: Min opskrift på hjemmelavet koldskål >>

PT45M

Rabarbersuppe med jordbær

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Rabarbersuppe
  • 250 g rabarber, skåret i tern
  • 300 g jordbær, skåret i tern
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 håndfuld frisk mynte, blade
  • 6 dl vand
  • 150 g sukker
  • Til servering
  • 100 g jordbær
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 0,50 l vaniljeis, 4 kugler
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom rabarber og jordbær i en gryde.  Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud, Rør vaniljekorn ud i sukkeret, så vaniljekornene skilles fra hinanden. Kom vanilje og sukker, samt vand og mynteblade i gryden med jordbær og rabarber. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter. Lad det køle lidt af i gryden

Sigt suppen og sæt den sigtede suppe i fryseren i 30 minutter inden servering, så den er iskold ved servering (ikke frossen, dog). Suppen kan også sættes i køleskabet i op til 3 dage og derefter sættes i fryseren.

Server i dybe tallerkener med jordbær, mynteblade og en kugle vanilje is