Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rabarbersaft/

Rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft er sammen med friske danske jordbær og nye danske kartofler virkelig indbegrebet af dansk sommer for mig. Jeg kan dog sagtens finde på endnu flere sommer must-have råvarer og retter. Som fx asparges, koldskål, ribs og stikkelsbær – ja, listen er virkelig lang.

I går var den dejligste sommerdag, med høj solskin og for første gang i år blev badebassinet fyldt i haven, da Johan og Julie kom hjem fra børnehave. Det var en fest!

Festen blev bestemt ikke mindre, da jeg serverede hjemmelavet iskold rabarbersaft i sommervarmen, med stribede sugerør og isterninger.

PT20min

Rabarbersaft

1 ,4 liter    20 min
1 ,4 liter
Ingredienser
  • 1 liter vand
  • 500 g rabarber
  • 2 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang og kornene heraf
  • 4 stjerneanis
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Rens rabarberstænglerne og skær dem tern.

Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.

Kog op og lad det koge i 7-10 minutter. , Tag gryden af varmen og lad saften køle af.

Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på flaske.

Den kan opbevarer i et par uger på køl og fortyndes med vand, dansk vand eller måske en boblende cava.
Hvis du ikke ønsker at den skal være en smule ufiltreret, så hæld den gennem et klæde, jeg synes blot det er synd, da de sortprikkede vaniljekorn er så fine i den pink drik.