Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommegroed/

Blommegrød

Blommegrød er jo virkelig så lækkert!

Faktisk spiser vi den sjældent som en dessert, som vi gjorde i går da jeg tog billeder til opskriften her. For jeg kan også virkelig godt lide at servere blommegrød til ymer eller græsk yoghurt med hjemmelavet granola. Det er SÅ godt! Lidt ala en smuk morgenmadstrifli ♡

Kokossukker i blommegrød smager virkelig godt og giver en lidt krydret smag til blommerne, som sammen med kanel og nelliker er skøn – men rørsukker går akkurat lige så fint.

Prøv også: min bedste opskrift på æbletrifli >>

PT60M

Blommegrød

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g blommer, skåret i kvarte
  • 85 g rørsukker
  • 1,50 dl vand
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 3 hele nelliker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk majsstivelse, evt. lidt mere til jævning
  • 1 spsk vand
  • Derudover
  • 1 spsk rørsukker
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom blommer, sukker, vand, kanel, nelliker og vanilje i en gryde og kog op under omrøring. Lad det simrekoge under låg i ca. 15 minutter.

Rør maizena ud i koldt vand og rør i gryden lidt af gangen til grøden er tæt på at have den rette konsistens. Lad blommegrøden simre et par minutter mere og tag den så af varmen.

Hæld den varme blommegrøde i en skål, drys med rørsukker og stil på køl i et par timer, til den er iskold.

*juster endelig mængden af sukker til ift sødmen/syren i blommerne. Start evt med 50 g rørsukker og juster til derfra til smagen er som ønsket.