Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommegroed/

Blommegrød

Blommegrød er så lækkert og en dejlig sensommerdessert, som er god til gæster og søde stunder.

Den kan laves i god tid, for den skal nemlig gerne køle ned og serveres iskold.
Det smager stjernegodt med en kugle vaniljeis, luftig flødeskum eller en vaniljeprikket råcreme – det er altsammen skønt, så vælg din favorit.

Blommegrød smager virkelig godt og får her en lidt krydret smag til blommerne med kanel og nelliker.

Prøv også: min bedste opskrift på æbletrifli >>

PT3H

Blommegrød

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g blommer, skåret i kvarte
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 3 hele nelliker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 0,50 dl koldt vand
  • Derudover
  • 1 spsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom blommer, sukker, vand, kanel, nelliker og vanilje i en gryde og kog op under omrøring.

Lad det simrekoge under låg i cirka 20 minutter.

Rør kartoffelmel ud i koldt vand. Tag gryden med grød af varmen og fjern nellikerne fra grøden.

Rør jævningen med kartoffelmel i gryden. Grøden må ikke varmes op igen efter den er jævnet med kartoffelmel.

Hæld den varme blommegrøde i en skål, drys med sukker og stil grøden i køleskab et par timer, til den er iskold.