Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommegroed/ Dessert Efterår, Grød, Kager og søde sager

Blommegrød

Blommegrød er så lækkert og en dejlig sensommerdessert, som er god til gæster og søde stunder.

Den kan laves i god tid, for den skal nemlig gerne køle ned og serveres iskold.
Det smager stjernegodt med en kugle vaniljeis, luftig flødeskum eller en vaniljeprikket råcreme – det er altsammen skønt, så vælg din favorit.

Blommegrød smager virkelig godt og får her en lidt krydret smag til blommerne med kanel og nelliker.

Prøv også: min bedste opskrift på æbletrifli >>

PT3HPT30M4

Blommegrød

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g blommer, skåret i kvarte
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 3 hele nelliker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 0,50 dl koldt vand
  • Derudover
  • 25 g sukker
  • Til servering
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 tsk vaniljesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom blommer, sukker, vand, kanel, nelliker og vaniljesukker i en gryde og kog op under omrøring. Lad det simrekoge under låg i ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen og fjern nellikerne fra grøden.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle i den varme grød under omrøring. Rør, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget. Grøden må ikke varmes op igen, efter den er jævnet med kartoffelmel.

Hæld den varme blommegrød i en skål, drys med sukker og stil grøden i køleskab i min. 3 timer, eller til den skal serveres.

Pisk fløden med vaniljesukker til en luftig flødeskum og server den kolde blommegrøde i dybe tallerkener med vaniljeflødeskum.