Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gammeldags-aeblekage/ Dessert Efterår, Kager og søde sager

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med  og luftig flødeskum er en herlig spise og kan både serveres i en fin skål eller som her i portionsglas.

Det er sådan en nostalgisk og nem dessert, og så er den særligt lækker om efteråret, hvor æblerne er søde og friskplukkede fra æbletræerne – men kan  sagtens spises hele året rundt.

Gammeldags æblekage kan forberedes nogle timer i forvejen, og stilles på køl til den skal serveres for gæsterne.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavede makroner >>

Gammeldags Æblekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Æblegrød
  • 800 g æble, skrællede og skåret i små tern
  • 1 dl vand
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 knivspids stødt kanel
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 110 g sukker
  • Æblekage makronrasp
  • 25 g smør
  • 75 g rasp
  • 15 g sukker
  • 300 g makroner
  • Flødeskum
  • 2 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Æblegrød til æblekage
Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.

Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af.

Makroner
Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til sukkeret er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir. Knus makronerne lidt til de er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.

Flødeskum
Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.

Saml den lækre gammeldags æblekage
Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makronrasp over og top med flødeskum.