Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gammeldags-aeblekage/

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med makroner og luftig flødeskum er en herlig spise og kan både serveres i en fin skål eller som her i portionsglas.

Det er sådan en nostalgisk og nem dessert, og så er den særligt lækker om efteråret, hvor æblerne er søde og friskplukkede fra æbletræerne – men kan jo sagtens spises hele året rundt.

Gammeldags æblekage kan fint forberedes nogle timer i forvejen, og stilles på køl til den skal serveres for gæsterne.

Prøv også: min opskrift på æblegrød >>

PT1H

Gammeldags Æblekage

4 personer    1 time
4 personer
Ingredienser
  • Æblegrød
  • 300 g æbler, skrællede og skåret i små tern
  • 30 g sukker
  • 1 knivspids vanilje
  • i knivspids kanel
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 dl vand
  • Makroner
  • 10 makroner, gerne hjemmelavede
  • Flødeskum
  • 2 dl piskefløde
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Æblegrød til æblekage
Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 30 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.

Tip: krydderierne kan fint undlades, men giver en skøn smag til æblerne. 

Makroner
Knus makronerne lidt til de er i passende stykker. Her får du opskriften på lækre hjemmebagte makroner >>

Flødeskum
Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.

Saml den lækre gammeldags æblekage
Kom æblegrøden i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makroner over og top med flødeskum.