Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gammeldags-aeblekage/

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med  og luftig flødeskum er en herlig spise og kan både serveres i en fin skål eller som her i portionsglas.

Det er sådan en nostalgisk og nem dessert, og så er den særligt lækker om efteråret, hvor æblerne er søde og friskplukkede fra æbletræerne – men kan jo sagtens spises hele året rundt.

Gammeldags æblekage kan forberedes nogle timer i forvejen, og stilles på køl til den skal serveres for gæsterne.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavede makroner >>

PT60M

Gammeldags Æblekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Æblegrød
  • 800 g æble, skrællede og skåret i små tern
  • 110 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 dl vand
  • Æblekage makronrasp
  • 75 g rasp
  • 300 g makroner
  • 15 g sukker
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Flødeskum
  • 2 dl piskefløde
Udskriv 
Fremgangsmåde

Æblegrød til æblekage
Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.

Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af.

Makroner
Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til sukkeret er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir. Knus makronerne lidt til de er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.

Flødeskum
Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.

Saml den lækre gammeldags æblekage
Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makronrasp over og top med flødeskum.