Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbergroed/

Rabarbergrød

Hjemmelavet rabarbergrød er fantastisk og tilmed en dejlig nem dessert, som kan tilberedes i forvejen, da den gerne skal stå nogle timer på køl og serveres, når den er iskold.

En dejlig sommerdessert, som kan fryses ned og give glæde i de kolde efterår- og vintermåneder.

Vi nyder gerne rabarbergrød med vaniljeis, piskefløde eller flødeskum, og man kan også servere lidt marengstoppe, nøddedrys eller lign mv, hvis det skal være lidt ekstra fint.

Prøv også: flere skønne opskrifter med rabarber her >>

PT4H

Rabarbergrød

Tid i alt4 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 700 g rabarber, Skåret i tern a 1 cm
  • 1 dl vand
  • 175 g sukker
  • 1,50 spsk kartoffelmel
  • 0,50 dl koldt vand til at røre kartoffelmel i
  • 50 g sukker, til at drysse over grøden, inden afkøling.
  • Til servering
  • 2 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med sukker. Kom rabarber i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn, samt den flækkede vaniljestang.

Lad det koge op og lad derefter grøden simre under låg i cirka 20 minutter.

Smag grøden til. Hvis den ønskes sødere, så tilføj sukker til den er perfekt.

Tag gryden af varmen og tag vaniljestangen op.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle til den varme grød, under omrøring, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget.

Kom rabarbergrød i en stor skål, og drys overfladen godt med sukker.

Stil grøden i køleskabet, til den skal serveres.

Server rabarbergrød koldt med piskefløde eller lidt luftig flødeskum.