Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbergroed/

Rabarbergrød

Hjemmelavet rabarbergrød er fantastisk og tilmed en dejlig nem dessert, som kan tilberedes i forvejen, da den gerne skal stå nogle timer på køl og serveres, når den er iskold.

En dejlig sommerdessert, som kan fryses ned og give glæde i de kolde efterår- og vintermåneder.

Vi nyder gerne rabarbergrød med vaniljeis, piskefløde eller flødeskum, og man kan også servere lidt marengstoppe, nøddedrys eller lign mv, hvis det skal være lidt ekstra fint.

Prøv også: flere skønne opskrifter med rabarber her >>

PT4H

Rabarbergrød

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 700 g rabarber, skåret i tern a 1 cm
  • 1 dl vand
  • 175 g sukker
  • 1,50 spsk kartoffelmel
  • 0,50 dl koldt vand til at røre kartoffelmel i
  • 50 g sukker, til at drysse over grøden, inden afkøling.
  • Til servering
  • 2 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Kom rabarber i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn samt den flækkede vaniljestang. Lad det koge op og lad derefter grøden simre under låg i ca. 20 minutter.

Smag grøden til. Hvis den skal være sødere, så tilføj sukker, til smagen er perfekt. Vær dog opmærksom på, at der også skal drysses sukker over grøden, når den skal køle af. Tag gryden af varmen og tag vaniljestangen op.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle i den varme grød under omrøring. Rør, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget.

Hæld rabarbergrøden i en stor skål og drys overfladen godt med sukker. Stil grøden i køleskabet i min. 3 timer, eller til den skal serveres. 

Server rabarbergrøden kold med piskefløde eller lidt luftig flødeskum.