Rabarbermarmelade
Min opskrift på en lækker krydret rabarbermarmelade.
Jeg er vild med rabarber i både det søde og det salte køkken. Her har jeg lavet en skøn rabarber marmelade med dejlige krydderier, som kanel, vanilje, stjerneanis og chili.
Så lækkert! Det er virkelig en af de dejligste ting ved at tilberede sine egne marmelader, kompot, saft og sirup. Her kan man eksperimentere med krydderier og krydderurter – og på den måde trylle sine helt egne smagsfavoritter frem.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.5 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbermarmelade
- 400 g rabarber, rensede og skåret i skiver a ca 1 cm
- 1 æble, groftrevet
- 150 g sukker
- 2 stjerneanis
- 1 chili, finthakket
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1 hel vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom det hele i en gryde og lad det simre under låg i 30-45 minutter.
Tag derefter stjerneanis fra og kom rabarbermarmeladen på skoldet glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, super lækker opskrift! Der står at den kan holde i 3 uger, men hvis man putter atamon i marmelade krukken, hvor lang tid kan den så holde i? ♥️
Tusind tak! Det er jeg glad for du synes.
jeg bruger ikke selv atamon i mad, så har ikke erfaring med hvor længe holdbarheden er med det.
Kh Ann-Christine
Hei. Du skriver hvis den bliver for stærk kan man tilsætte mere sukker, gælder der også hvis anisen er for gennemtrængende ?
Tak
Det vil jeg mere tro er en smagssag – men prøv endelig om det kan hjælpe. Ellers prøv med lidt ekstra spicy chili.
Kh Ann-Christine
Hej :) Når jeg laver marmeladen her eller kompot bliver det meget vandet. Kan det have noget med sorten at gøre? Ved ikke hvad det er for en slags, har den i haven. De bliver meget store, og ofte mere grønne i det end røde
Ja, det kan det nok godt. Du kan eventuelt bruge en større gryde eller sauterpande, og tilberede uden låg, så fordamper overskydende væde.
Kh Ann-Christine