Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbermarmelade/

Rabarbermarmelade

Min opskrift på en lækker krydret rabarbermarmelade.

Jeg er vild med rabarber i både det søde og det salte køkken. Her har jeg lavet en skøn rabarber marmelade med dejlige krydderier, som kanel, vanilje, stjerneanis og chili.

Så lækkert! Det er virkelig en af de dejligste ting ved at tilberede sine egne marmelader, kompot, saft og sirup. Her kan man eksperimentere med krydderier og krydderurter – og på den måde trylle sine helt egne smagsfavoritter frem.

Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>

PT45M

Rabarbermarmelade

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 uger
Kan frysesJa
Antal0.5 liter
Ingredienser
  • 400 g rabarber, rensede og skåret i skiver a ca 1 cm
  • 1 æble, groftrevet
  • 150 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 chili, finthakket
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1 hel vaniljestang
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom det hele i en gryde og lad det simre under låg i 30-45 minutter.

Tag derefter stjerneanis fra og kom rabarbermarmeladen på skoldet glas.