Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbermarmelade/

Rabarber marmelade

En lækker krydret rabarbermarmelade med kanel, vanilje, stjerneanis og chili. Så lækkert og det er virkelig en af de dejligste ting ved at tilberede sine egne marmelader, kompot, saft og sirup – man kan eksperimentere med krydderier, krydderurter og på den måde trylle sine helt egne smagsfavoritter frem.

PT45M

Rabarbermarmelade med æble og chili

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 uger
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
  • 400 g rabarber, rensede og skåret i skiver a ca 1 cm
  • 1 æble, groftrevet
  • 150 g rørsukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 chili, medium stærk, finthakket
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1 hel vaniljestang
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom det hele i en gryde og lad det simre under låg i 30-45 minutter.

Tag derefter stjerneanis fra og kom rabarbermarmeladen på skoldet glas.