Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/rabarbermarmelade/
Opskrift
Rabarber marmelade


En lækker krydret rabarbermarmelade med kanel, vanilje, stjerneanis og chili. Så lækkert og det er virkelig en af de dejligste ting ved at tilberede sine egne marmelader, kompot, saft og sirup – man kan eksperimentere med krydderier, krydderurter og på den måde trylle sine helt egne smagsfavoritter frem.
PT45M
Rabarbermarmelade med æble og chili
Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 uger
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
- 400 g rabarber, rensede og skåret i skiver a ca 1 cm
- 1 æble, groftrevet
- 150 g rørsukker
- 2 stjerneanis
- 1 chili, medium stærk, finthakket
- 1 tsk kanel
- 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1 hel vaniljestang
Fremgangsmåde
Kom det hele i en gryde og lad det simre under låg i 30-45 minutter.
Tag derefter stjerneanis fra og kom rabarbermarmeladen på skoldet glas.
Nu ved jeg da lige hvad jeg skal lave på min fridag i morgen efter jeg har været henne og hente rabarber hos mine forældre.
Mange tak for endnu en dag med god inspiration :-)
Rigtig dejlig fridag i morgen og rigtig god fornøjelse med rabarberne :)
– og tusind tak <3
Kh AC
MUMS! Jeg elsker rabarber og jeg elsker alt med chili. Jeg kunne godt finde på at skrue lidt op for chilien og gøre marmeladen lidt hot n’ sweet
Dét kunne være så lækkert oven på nybagte boller med ost! :) God ide og rigtig god fornøjelse hvis du kaster dig ud i at lave den
Kh AC
Hej! Lækker opskrift :-) Med fare for at spørge dumt; har altid tænkt på, om man skal “skrælle” sine rabarber? Du ved – hive det yderste lag af? Husker bare engang, hvor jeg kogte rabarber og syntes massen blev lidt skæg fordi den var fuld af de der rabarber-overflade-stykker. Håber mit spørgsmål giver mening ;-)
Kh Mette
Hej Mette,
Jeg skræller ikke mine – men jeg skal ikke kunne sige om det kommer an på hvilken rabarbersort man har. Nogle sorter er grovere end andre … men jeg plejer som sagt ikke at gøre det :)
Kh AC
Der er ikke noget bedre end, at bruge alle de nye rabarber til marmelader og kompotter.
/Søren
Jeg er også fan af det – og til god saft :)
Det er simpelthen den bedste marmelade, jeg i mit liv har smagt. Det er godt, at fryseren er fuld af sommerens rabarber,så den kan nydes det meste af vinteren også.
Vi Christina
Jubii, det er så dejligt at høre! Det er altså det bedste når andre også bliver begejstret for de opskrifter jeg laver – det gør det bare så sjovt at dele dem :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa
Er helt vild med denne opskrift :) men hvordan vil du konservere den ? Tænker nemlig at lave til hele vinteren
De bedste hilsner lykke
Hvor er det dejligt at høre!
Når man gerne vil have længere holdbarhed på marmelader, så skal der skrues op for sukkermængden, da det konservere. Brug gerne lige så mange gram sukker som gram frugt – skold glas og låg grundigt, skyl evt med cognac og så bør det snildt kunne holde sig til vinter :)
Vil du gerne spare lidt på sukkeret, så er den bedste metode at fryse de rensede rabarber ned og så lave marmeladen i løbet af vinteren.
Håber du kan bruge de tips :)
Kh AC
Hej,
Tilsætter du intet vand?
Mvh Trine
Jeg oplever at der er rigeligt væde i æble og rabarber – men kom endelig bare lidt i, hvis det ikke er tilfældet med de rabarber du bruger :)
Tak – brugte kun en spiseske – for ikke at futte det hele af. Men tænker ikke, at det var nødvendigt.
Tak for lækre opskrifter og blog. God weekend.
Mvh Trine
Jeg har åbenbart brugt nogle rabarbere uden nok rød farve, så marmeladen er ikke blev særlig rød. Hvordan redder jeg den??
Den fejler bestemt intet selv om farven ikke er helt så rød.
Hvis du gerne vil have den røde farve, så kan du koge marmeladen op med en dl frosne eller friske hindbær. Så bliver farven fin og det smager tilmed så dejligt :)
Jeg er helt vild med denne opskrift. Af samme grund har jeg lige fået mine egne rabarber i haven ??
Hvor er det skønt at høre! Rabarber er så dejligt at dyrke i haven ♡
Hej! Kan man fryse mameladen efter den er lavet?
Ja, det kan man sagtens – det gør jeg selv for at forlænge holdbarhed til vinteren og undgå atamon.
Skal der ingen vand i?
Nej, væden kommer fra æble og rabarber.
Hej. Super lækre opskrifter❤ Du skriver man kan bruge plummet fra rabarbersiruppen til fx marmelade. Men bruger man så bare det i stedet for de rabarber der står i opskriften?
Hej Helle,
I denne opskrift er der brugt friske rabarber, men du kan fint lade dig inspirere af den til at ‘spice’ en rabarberkompot lavet med plum fra sirup eller saft op.
Kh AC
Kan man ‘redde’ den, hvis der er kommet for kraftig chili smag i?
Du kan komme ekstra sukker i, eller spise den primært til fx ost eller på yoghurt, da det også neutralisere den stærke chilismag.
Kh AC
Hej! Jeg ved godt dette er et gammelt indlæg, så måske tjekker du ikke denne kommentar, men hvis du gør, hvor stort et glas, er der så brug for til at opbevare marmeladen?
Hej Heidi,
jeg mener der er lige omkring 3 dl i de glas jeg bruger her :)
Kh AC
Tak – jeg forsøger med sukker først ?