Rabarber marmelade


En lækker krydret rabarbermarmelade med kanel, vanilje, stjerneanis og chili. Så lækkert og det er virkelig en af de dejligste ting ved at tilberede sine egne marmelader, kompot, saft og sirup – man kan eksperimentere med krydderier, krydderurter og på den måde trylle sine helt egne smagsfavoritter frem.
Rabarbermarmelade med æble og chili
- 400 g renset rabarber, skåret i skiver a ca 1 cm
- 1 æble, groftrevet
- 150 g rørsukker
- 2 stjerneanis
- 1 mediumstærk chili, finthakket
- 1 tsk kanel
- 1 vaniljestang
Kom det hele i en gryde og lad det simre under låg i 30-45 minutter.
Tag derefter stjerneanis fra og kom rabarbermarmeladen på skoldet glas.
Selv om det ikke lige frem var sommervejr i går, så duftede hele vores hus af sommer i går eftermiddags, efter jeg havde været i haven og hive mange håndfulde vinrøde rabarberstængler op af jorden. De blev renset, skåret i mindre stykker og halvdelen af rabarberhøsten blev kogt til lækker rabarbersaft og rabarbersirup.
Den anden halvdel rabarber blev kogt til rabarber marmelade.
Selv om der er chili i denne rabarbermarmelade, så er den ikke spor stærk. Men chilien kan dog sagtens undlades, hvis man synes. Lige sådan med stjerneanis og kanel – hvis man blot tilføjer lidt ekstra vanilje istedet, så får man en lækker sødmefyldt sommermarmelade. Perfekt til nybagte boller, til havregrøden på en sommermorgen, til pandekagerne, rørt op med yoghurt naturel eller serveret til koldskål. Nåh ja, og så smager det i øvrigt også helt vidunderligt at lave en rabarbervinaigrette med 1 spsk rabarbermarmelade, 1 spsk olivenolie, 1 spsk friskpresset citronsaft, salt og peber og vende det i en salat.
Jeg bruger ingen konserveringsmidler (udover sukker, som konservere naturligt), men anvender marmeladen til mange dejlige ting i løbet af de næste 2-3 uger og der plejer det fint at kunne holde sig.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Henriette skrev:4. juni 2015 kl. 14:58
Nu ved jeg da lige hvad jeg skal lave på min fridag i morgen efter jeg har været henne og hente rabarber hos mine forældre.
Mange tak for endnu en dag med god inspiration :-)- Ann-Christine skrev:4. juni 2015 kl. 18:31
Rigtig dejlig fridag i morgen og rigtig god fornøjelse med rabarberne :)
– og tusind tak <3
Kh AC
- Louise skrev:4. juni 2015 kl. 17:17
MUMS! Jeg elsker rabarber og jeg elsker alt med chili. Jeg kunne godt finde på at skrue lidt op for chilien og gøre marmeladen lidt hot n’ sweet
- Ann-Christine skrev:4. juni 2015 kl. 18:33
Dét kunne være så lækkert oven på nybagte boller med ost! :) God ide og rigtig god fornøjelse hvis du kaster dig ud i at lave den
Kh AC
- Mette skrev:4. juni 2015 kl. 21:06
Hej! Lækker opskrift :-) Med fare for at spørge dumt; har altid tænkt på, om man skal “skrælle” sine rabarber? Du ved – hive det yderste lag af? Husker bare engang, hvor jeg kogte rabarber og syntes massen blev lidt skæg fordi den var fuld af de der rabarber-overflade-stykker. Håber mit spørgsmål giver mening ;-)
Kh Mette- Ann-Christine skrev:7. juni 2015 kl. 21:27
Hej Mette,
Jeg skræller ikke mine – men jeg skal ikke kunne sige om det kommer an på hvilken rabarbersort man har. Nogle sorter er grovere end andre … men jeg plejer som sagt ikke at gøre det :)
Kh AC
- GASROmad skrev:6. juni 2015 kl. 08:21
Der er ikke noget bedre end, at bruge alle de nye rabarber til marmelader og kompotter.
/Søren - Christina skrev:30. september 2015 kl. 00:56
Det er simpelthen den bedste marmelade, jeg i mit liv har smagt. Det er godt, at fryseren er fuld af sommerens rabarber,så den kan nydes det meste af vinteren også.
Vi Christina- Ann-Christine skrev:30. september 2015 kl. 09:36
Jubii, det er så dejligt at høre! Det er altså det bedste når andre også bliver begejstret for de opskrifter jeg laver – det gør det bare så sjovt at dele dem :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
- Lykke skrev:16. juni 2016 kl. 10:40
Hejsa
Er helt vild med denne opskrift :) men hvordan vil du konservere den ? Tænker nemlig at lave til hele vinteren
De bedste hilsner lykke- Ann-Christine skrev:16. juni 2016 kl. 12:17
Hvor er det dejligt at høre!
Når man gerne vil have længere holdbarhed på marmelader, så skal der skrues op for sukkermængden, da det konservere. Brug gerne lige så mange gram sukker som gram frugt – skold glas og låg grundigt, skyl evt med cognac og så bør det snildt kunne holde sig til vinter :)
Vil du gerne spare lidt på sukkeret, så er den bedste metode at fryse de rensede rabarber ned og så lave marmeladen i løbet af vinteren.
Håber du kan bruge de tips :)
Kh AC
- Ann-Christine skrev:4. august 2017 kl. 07:22
Jeg oplever at der er rigeligt væde i æble og rabarber – men kom endelig bare lidt i, hvis det ikke er tilfældet med de rabarber du bruger :)
- Trine Vigels Rise Hansen skrev:4. august 2017 kl. 08:03
Tak – brugte kun en spiseske – for ikke at futte det hele af. Men tænker ikke, at det var nødvendigt.
Tak for lækre opskrifter og blog. God weekend.
Mvh Trine
- Inge skrev:15. august 2017 kl. 19:16
Jeg har åbenbart brugt nogle rabarbere uden nok rød farve, så marmeladen er ikke blev særlig rød. Hvordan redder jeg den??
- Ann-Christine skrev:16. august 2017 kl. 08:33
Den fejler bestemt intet selv om farven ikke er helt så rød.
Hvis du gerne vil have den røde farve, så kan du koge marmeladen op med en dl frosne eller friske hindbær. Så bliver farven fin og det smager tilmed så dejligt :)
- Karina M Hansen skrev:28. april 2018 kl. 21:27
Jeg er helt vild med denne opskrift. Af samme grund har jeg lige fået mine egne rabarber i haven 👍😘
- Ann-Christine skrev:30. april 2018 kl. 08:20
Hvor er det skønt at høre! Rabarber er så dejligt at dyrke i haven ♡
- Ann-Christine skrev:10. juni 2018 kl. 10:50
Ja, det kan man sagtens – det gør jeg selv for at forlænge holdbarhed til vinteren og undgå atamon.

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 9 årige og gift med Martin.
Valdemarsro er min livsstil- og madblog, hvor jeg deler mine madopskrifter, rejseoplevelser og guides, inspiration til gode bøger, samt en hel del små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro.dk her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>