Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pavlova/

Pavlova med bær og vaniljeflødeskum

Pavlova er en pragtfuld dessert med sprød marengsbund, fyldt med letpisket flødeskum og toppet med bær eller frugt.

Pavlova marengsbunden er bagt, så den er knasende sprød uden på og stadig en anelse blød og lidt sej inden i.

Når der er friske bær i sæson, så bliver det en dejlig sommerdessert. Det er en vidunderlig dessert at servere året rundt og kan også fyldes med figner, granatæble, passionsfrugt og lige hvad du har lyst til at fylde i af dine favoritfrugter og bær.

Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>

PT6H

Pavlova

Tid i alt6 timer
Arbejdstid60 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Pavlova marengsbund
  • 4 æggehvide
  • 250 g sukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk majsmel
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis, til drys på bagepapiret
  • Fyld
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 tsk flormelis
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • 100 g hindbær
  • 250 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 50 g ribs
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne med en håndmikser, til æggehviderne er stive og danner flotte toppe.

Tilsæt en spiseskefuld sukker ad gangen til æggehviderne, under konstant piskning, til al sukkeret er tilsat. Det tager cirka 5 minutter.

Sigt majsmel i marengsen, og kom også æblecidereddike og vaniljessukker i marengsen, og pisk i yderligere 10 minutter til marengsmassen er sej, blank og skinnende.

Tegn en rund cirkel med blyant i en diameter på cirka 22 cm og vend bagepapiret om. Sigt lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen i et lag på cirka 2 cm som dækker hele cirklens bund. Form toppe af marengs rundt langs kanten, til din pavlova marengsbund er som en dyb tallerken med en tyk bund.

Bag i en forvarmet ovn ved 115 grader varmluft i 1 ½ time. Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn til ovnen er helt kold. (tager omkring 2 timer, men den kan fint stå der længere).

Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.

Pisk fløden til en lækker flødeskum med flormelis og vanilje.

Fordel flødeskum i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson.

Serveres og spises, mens den er samlet.