Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tiramisu/

Tiramisu

Tiramisu er en af de skønneste desserter fra det italienske køkken, som på italiensk betyder ‘saml mig op’ – en dessert der smager fabelagtigt og hvor et lille stykke er lig med ren nydelse.

Det er min yndlingsdessert fra det italienske køkken og den perfekte tiramisu, skal være luftig, cremet, med smag, lækker og smelte på tungen.

Den lidt bitre kakao, den cremede fyldige mascarponecreme, de saftige kaffedyppede savoiardo kiks og den stærke kaffe er virkeligt et magisk match.

Prøv også: min bedste opskrift på creme brulee >>

PT5H

Tiramisu

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl stærk kaffe
  • 3 spsk marsala, (kan undlades)
  • 2 spsk cognac, (kan undlades)
  • 200 g ladyfingers, savoiardi kiks
  • Til servering
  • 2 spsk kakao, usødet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en tyk og luftig æggesnaps i en anden skål. Rør mascarponen godt igennem. Rør et par skefulde æggesnaps i mascarponen og rør derefter resten af æggesnapsen i. Rør, til cremen har en ensartet konsistens.

Rør derefter først 2 spsk stiftpiskede æggehvider i mascarponecremen og fold derefter forsigtigt resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af dem.

Bland kaffe med marsala og cognac i en skål. Dryp eller pensl hurtigt ladyfinger-kiksene med kaffeblandingen. De må ikke ligge i blød, men skal blot opsuge en smule væde til at give smag.

Fordel lidt af den luftige mascarponecreme i et fad på 20 x 20 cm og læg derefter en række kiks. Fortsæt med endnu et lag mascarponecreme og derefter kiks. Afslut med et lag mascarponecreme til sidst.

Stil tiramisu i køleskabet i min. 4 timer eller til næste dag. Sigt usødet kakao over inden servering.