Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tiramisu/

Tiramisu

Tiramisu er en af de skønneste desserter fra det italienske køkken, som på italiensk betyder ‘saml mig op’ – en dessert der smager fabelagtigt og hvor et lille stykke er lig med ren nydelse.

Det er min yndlingsdessert fra det italienske køkken og den perfekte tiramisu, skal være luftig, cremet, med smag, lækker og smelte på tungen.

Den lidt bitre kakao, den cremede fyldige mascarponecreme, de saftige kaffedyppede savoiardo kiks og den stærke kaffe er virkeligt et magisk match.

Prøv også: min bedste opskrift på creme brulee >>

PT4H

Tiramisu

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 3 æg
  • 70 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl stærk kaffe
  • 3 spsk marsala, (kan undlades)
  • 2 spsk cognac, (kan undlades)
  • 200 g ladyfingers, savoiardo
  • Til servering
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 30 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål, med en håndmikser og stil dem til side.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en hvid lys æggesnaps i en anden skål.

Rør mascarponecremen godt igennem og rør den derefter i æggesnapsen. Rør det nænsomt sammen til en ensartet mascarponecreme.

Rør først to spsk. æggehvide i vaniljemascarponecremen og fold derefter resten af æggehviden forsigtigt i, uden at slå luft ud af æggehviderne.

Bland kaffe med marsala og cognac. Dryp eller pensl hurtigt ladyfingers med kaffeblanddingen. De må ikke lægge i blød, men skal blot opsuge en smule væske til at give smag.

Fordel en smule af den luftige mascarponecreme i et fad (20x20cm) og læg derefter en række dyppede ladyfingers. Fortsæt med at lægge i lag med skiftevis mascarponecreme og ladyfingers, afslut med et lag mascarponecreme.

Stil tiramisu i køleskabet i minimum 3 timer, eller til dagen efter.

Drys med sigtet kakao og groft hakket mørk chokolade inden servering.