Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tiramisu/

Tiramisu

Tiramisu er en af de skønneste desserter fra det italienske køkken, som på italiensk betyder ‘saml mig op’ – en dessert der smager fabelagtigt og hvor et lille stykke er lig med ren nydelse.

Det er min yndlingsdessert fra det italienske køkken og den perfekte tiramisu, skal være luftig, cremet, med smag, lækker og smelte på tungen.

Den lidt bitre kakao, den cremede fyldige mascarponecreme, de saftige kaffedyppede savoiardo kiks og den stærke kaffe er virkeligt et magisk match.

Prøv også: min bedste opskrift på creme brulee >>

PT5H

Tiramisu

Tid i alt5 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl stærk kaffe
  • 3 spsk marsala, (kan undlades)
  • 2 spsk cognac, (kan undlades)
  • 200 g ladyfingers
  • Til servering
  • 2 spsk kakao, usødet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en hvid lys æggesnaps i en anden skål.

Rør mascarponecremen godt igennem. Rør et par skefulde æggesnaps i mascarponecremen og rør derefter resten af æggesnapsen til en ensartet mascarponecreme.

Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål, med en håndmikser og rør først to spsk. æggehvide i vaniljemascarponecremen og fold derefter resten af æggehviden forsigtigt i, uden at slå luft ud af æggehviderne.

Bland kaffe med marsala og cognac. Dryp eller pensl hurtigt ladyfingers med kaffeblandingen. De må ikke lægge i blød, men skal blot opsuge en smule væske til at give smag.

Fordel lidt af den luftige mascarponecreme i et fad (20x20cm) og læg derefter en række dyppede ladyfingers. Fortsæt endnu et lag mascarponecreme og derefter ladyfingers. Afslut med et lag mascarponecreme.

Stil tiramisu i køleskabet i minimum 4 timer eller til næste dag.

Sigt usødet kakao over inden servering.