Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tiramisu/

Tiramisu

Den skønne tiramisu er min yndlingsdessert fra det italienske køkken og den perfekte tiramisu, skal være luftig, cremet, med smag, lækker og smelte på tungen.

Den lidt bitre kakao, den cremede fyldige mascarponecreme, de saftige kaffedyppede savoiardo kiks og den stærke kaffe er virkeligt et magisk match. Jeg tilføjer gerne lidt cognac og/eller marsala, da jeg synes det giver både en god smag og kant til desserten – men kan sagtens undlades, hvis man synes.

Prøv også: min bedste opskrift på creme brulee >>

PT4H

Tiramisu

6 pers.    4 timer
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Piske æggehviderne helt stive og stil dem til side i en ren skål.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en skål, til det er en lys skummende æggesnaps.

Vend mascarponen forsigtigt i og rør det nænsomt sammen. Vend derefter to spsk. æggehvide i og derefter foldes resten af æggehviden forsigtigt i, uden at slå luft ud af æggehviderne.

Bland kaffen med marsala og cognac. Dryp eller pensl hurtigt ladyfingers med kaffen, de skal endelig ikke lægge i blød, men blot lige opsuge en smule væske til at give smag.

Fordel en smule creme i et lille fad og læg derefter en række dyppede ladyfingers. Fortsæt med at lægge i lag med skiftevis mascarponecreme og ladyfingers, afslut med et lag mascarponecreme.

Stil i køleskabet i 3-4 timer. Eller til dagen efter.

Drys med sigtet kakao, og evt kakaonibs eller groft hakket mørk chokolade og pynt evt med lidt citronmelisse eller mynteblade.