Tiramisu
Tiramisu er en af de skønneste desserter fra det italienske køkken, som på italiensk betyder ‘saml mig op’ – en dessert der smager fabelagtigt og hvor et lille stykke er lig med ren nydelse.
Det er min yndlingsdessert fra det italienske køkken og den perfekte tiramisu, skal være luftig, cremet, med smag, lækker og smelte på tungen.
Den lidt bitre kakao, den cremede fyldige mascarponecreme, de saftige kaffedyppede savoiardo kiks og den stærke kaffe er virkeligt et magisk match.
Prøv også: min bedste opskrift på creme brulee >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tiramisu
- 4 æg
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 500 g mascarpone
- 1 dl stærk kaffe
- 3 spsk marsala, (kan undlades)
- 2 spsk cognac, (kan undlades)
- 200 g ladyfingers, savoiardi kiks
- Til servering
- 2 spsk usødet kakao
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en tyk og luftig æggesnaps i en anden skål. Rør mascarponen godt igennem. Rør et par skefulde æggesnaps i mascarponen og rør derefter resten af æggesnapsen i. Rør, til cremen har en ensartet konsistens.
Rør derefter først 2 spsk stiftpiskede æggehvider i mascarponecremen og fold derefter forsigtigt resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af dem.
Bland kaffe med marsala og cognac i en skål. Dryp eller pensl hurtigt ladyfinger-kiksene med kaffeblandingen. De må ikke ligge i blød, men skal blot opsuge en smule væde til at give smag.
Fordel lidt af den luftige mascarponecreme i et fad på 20 x 20 cm og læg derefter en række kiks. Fortsæt med endnu et lag mascarponecreme og derefter kiks. Afslut med et lag mascarponecreme til sidst.
Stil tiramisu i køleskabet i min. 4 timer eller til næste dag. Sigt usødet kakao over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vi får besøg af 22 personer i næste weekend, og så er tiramisu det oplagte valg. 😋 Har ikke prøvet din opskrift før (men rigtig mange af dine andre lækre opskrifter) – så tror du, at man kan lave den “upside down” og vende den ud på et serveringsfad, når den har sat sig? Jeg tænker, at det vil gøre stykkerne pænere, men er bekymret for, om det hele bare vil flyde ud eller blive træls at se på. Hvad tænker du ud fra din erfaring med opskriften?
Det lyder lækkert med tiramisu. Jeg tror ikke den vil egne sig til at blive vendt ud på et fad, så vil jeg i stedet anbefale at servere den portionsanrettet i små glas eller lave den og servere i et stort fad.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skøn skøn opskrift, tak for deling
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for den bedste madblog
Jeg skriver blot for at høre om jeg kan ændre antal personer til denne opskrift på Tiramisu…Jeg skal bare bruge opskriften til 8 personer i stedet for 6 personer. Jeg ved ikke om det kræver et medlemskab at ændre person-antal på opskiften ?
venlig hilsen Nanna
Hej Nanna
jeg tror der var et kortvarigt udfald på siden, det virker for mig nu, både når jeg er logget ind og ikke er logget ind med medlemskabet
Virker det igen hos dig nu?
God fornøjelse med tiramisu :)
Kh Ann-Christine