Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panna-cotta/

Panna Cotta med saltkaramelsauce

Panna cotta med saltkaramelsauce er en nem og uimodståelig lækker lille dessert.

En af dem som følger devisen lidt, men godt – for det er virkelig en skøn lille sag, som er perfekt til afrunding af et stort måltid og serveret med en kop espresso til, så bliver det ikke meget bedre.

Panna Cotta betyder kogt fløde og min opskrift er helt klassisk med vanilje og citronskal. Man kan også krydre den med kardemomme eller andre krydderier. Traditionelt serveres den oftest med bær eller frugt – enten friske frugter eller en frugt- eller bærsauce. Når den serveres med saltkaramel bliver den en anelse ‘tungere’ hvilket passer glimrende til en dansk vinterdag.

Rigtig skøn fredag til jer og god weekend ♡

PT4H

Panna Cotta med saltkaramelsauce

6 pers.    4 timer
6 pers.
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 1/2 l. Piskefløde
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 blade husblas
  • skallen fra en halv øko citron
  • Saltkaramel
  • 1 dl Saltkaramel - se link i opskrift
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Opskrift på saltkaramel finder du her >>

Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.

Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Pisk husblas i vaniljefløden med et piskeris til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i silikoneforme eller i glas og stil på køl i mindst 4 timer.

Ved servering anrettes de fine panna cotta og hældes over med flydende saltkaramelsauce