Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panna-cotta/

Panna Cotta med saltkaramelsauce

Panna cotta med saltkaramelsauce er en nem og uimodståelig lækker lille dessert.

En af dem som følger devisen lidt, men godt – for det er virkelig en skøn lille sag, som er perfekt til afrunding af et stort måltid og serveret med en kop espresso til, så bliver det ikke meget bedre.

Panna Cotta betyder kogt fløde og min opskrift er helt klassisk med vanilje og citronskal. Man kan også krydre den med kardemomme eller andre krydderier. Traditionelt serveres den oftest med bær eller frugt – enten friske frugter eller en frugt- eller bærsauce. Når den serveres med saltkaramel bliver den en anelse ‘tungere’ hvilket passer glimrende til en dansk vinterdag.

PT4H

Panna Cotta med saltkaramelsauce

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 4,50 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 husblas, blade
  • 1 øko citron, skallen herfra
  • Saltkaramel
  • 125 g rørsukker
  • 25 g smør
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 nip flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde, sødmælk og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.

Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Pisk husblas i vaniljefløden med et piskeris til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i glas og stil på køl i mindst 4 timer.

Saltkaramel
Varm fløden op i en lille kasserolle til det, når kogepunktet og tag den af varmen.

Kom sukker i en gryde og tænd for mellemhøj varme og hold godt øje med det. Skrue ned til middelvarme, så snart halvdelen af sukkeret er smeltet. Tilsæt smør og pisk det godt sammen og rør derefter den varme fløde i lidt efter lidt. Kog karamellen op og sluk for varmen. Rør godt igennem og lad køle lidt af. Tilsæt salt, rør rundt og hæld karamellen på et glas.
Opbevares i køleskab.

Servering
Hæld en smule saltkaramel over hver pannacotta og server.