Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersorbet/ Dessert Festmad, Is, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en af de skønneste sorbet is, med masser skøn og sød-syrlig frisk smag fra hindbær og den uimodståeligt lækre pink farve er jo slet ikke til at stå for.

Det er en perfekt og læskende is at nyde på en varm sommerdag og så er hindbær og chokolade et perfekt match, hvilket gør hindbærsorbet til den perfekte sidevogn til en tung og lækker chokoladekage. En dejlig dessert til alle årets festlige lejligheder og nem at forberede i forvejen.
Prøv at servere hindbærsorbet og lakridsflødeis sammen i en isvaffel – det er min søns favorit ♡

Prøv også: min opskrift på lakridsflødeis >>

PT5HPT60M4

Hindbærsorbet

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 650 g hindbær, frosne
  • 2 dl vand
  • 0,50 citron, saften herfra
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand i en gryde. Kog op under omrøring og lad det simre i 5 minutter.

Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op og blend hindbærmassen. Hæld det hele gennem en sigte, så kernerne sigtes fra. Brug en dejskraber til at mose hindbærpuréen gennem sigten, så der til sidst kun er kernerne tilbage.

Smag hindbærsaften til med lidt citronsaft og stil den i køleskabet i 2 timer.

Kør hindbærsorbeten på en ismaskine i 15 minutter, til den er tyk og cremet.

Sæt i fryseren i min. 1 time inden servering.