Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pinjekerneis/

Pinjekerneis

Pinjekerneis er ikke en af de isvarianter man ser oftest herhjemme, men det kan i den grad anbefales!

Første gang jeg smagte pinjekerneis var i Italien, en af de bedste gelatosteder i Lucca som serverede den mest cremede lækre is med pinjekerner og den mest fantastiske smag.

Jeg laver isen på ismaskine, men man kan også lave den uden ismaskine – det kan I se tips til på denne side med vanilje is. 

Prøv også: opskrift på lækker hjemmelavet guf til is >>

PT3H

Pinjekerneis

0.5 liter    3 timer
0.5 liter
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør varm pande under konstant omrøring til de bliver gyldne og en anelse lysebrune. Blend dem derefter i en foodprocesser.

Kom pinjekerner, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring til omkring 85 grader, hvorefter det blendes fint. Vil du gerne have en is uden nøddekerner, så kan du sigte den blendede pinjekernemælk. Jeg lader dem være i, da jeg synes de giver både god smag og en lækker tekstur til isen.

Pisk æg og sukker sammen til luftig hvid æggesnaps.

Varm piskefløde og mælkblandingen op i en gryde til 70 grader og hæld langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps, mens der piskes konstant. Kom tilbage i gryden og varm langsomt op igen til 65 grader – brug gerne et køkkentermometer.

Sæt iscremen på køl i 30 minutter og kør derefter på ismaskine.

Sæt den færdige is i fryseren i 2-3 timer, inden servering.