Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-floedeis/

Lakrids Flødeis

Lakrids flødeis af den lækre hjemmelavede slags på ismaskinen.

Lakrids er Johans yndlingsslik og ligeledes er han vild med lakridsis.
Han er i dag hjemme med en omgang feber og har været lidt mat i et par dage (nok mest bare lidt hverdagsudmattelse , tror jeg), så han fik lov at bestemme isen der skulle laves. Så planen for i dag er noget med dyner, hygge, lakrids flødeis, Anders And blade og film. Slet ikke så tosset, faktisk!

PT2H

Lakrids flødeis

400 ml    2 timer
400 ml
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med fløde og mælk. Kog det op under omrøring.

Vaniljekornene kommes i en skål med sukker og æggeblommer og pisten til en æggesnaps.

Tag vaniljestangen op af gryden og under omrøring hældes langsomt en meget tynd stråle af den varme mælk/fløde i æggeblandingen, indtil alt mælken er hældt i.

Kom det hele tilbage i gryden og varm langsomt op, under omrøring med et piskeris. Det må ikke koge, men skal gerne omkring 85 grader varme. Tag vaniljecremen af varmen, rør lakridspulveret i og kom det i en bøtte med låg – sæt på køl til næste dag, eller mindst 3-4 timer.

Hæld den kolde lakridsiscreme på ismaskinen og kør i indtil isen er cremet som lækker softice. Det afhænger lidt af ismaskinen hvor lang tid det tager. Kom isen i en beholder og sæt den i fryseren mindst 2 timer inden servering.

Tag gerne denne lakridsflødeis op 15-30 minutter inden servering.

P.S jeg bruger rålakridspulver fra Johan Bülow, men andre gode rålakridspulvere er også glimrende. Det bliver dog ikke så godt med lakridsrodspulver i isen, da det gryner.