Lakrids Flødeis
Lakrids flødeis af den lækre hjemmelavede slags på ismaskinen.
Lakrids er Johans yndlingsslik og ligeledes er han vild med lakridsis.
Han er i dag hjemme med en omgang feber og har været lidt mat i et par dage (nok mest bare lidt hverdagsudmattelse , tror jeg), så han fik lov at bestemme isen der skulle laves. Så planen for i dag er noget med dyner, hygge, lakrids flødeis, Anders And blade og film. Slet ikke så tosset, faktisk!
Arbejdstid 60 min.
Antal 0.4 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakrids flødeis
- 3 æggeblomme
- 50 g sukker
- 2 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
- 0,50 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 spsk rålakridspulver, + lidt mere til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med fløde og mælk. Kog det op under omrøring.
Vaniljekornene kommes i en skål med sukker og æggeblommer og pisten til en æggesnaps.
Tag vaniljestangen op af gryden og under omrøring hældes langsomt en meget tynd stråle af den varme mælk/fløde i æggeblandingen, indtil alt mælken er hældt i.
Kom det hele tilbage i gryden og varm langsomt op til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Tag vaniljecremen af varmen, rør lakridspulveret i og kom det i en bøtte med låg og sæt på køl i en time eller til næste dag.
Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.
Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.
Hmm, jeg må indrømme, at forårshumøret lader vente på sig her på matriklen. Som om at frost på bilen og vinterjakken, der endnu ikke er pakket væk, ikke hjælper på forårshumøret. Regner dog stærkt med, at påsken bliver et vendepunkt. Det skal nok komme. Måske lidt is kan hjælpe? ;)
Ha’ en rigtig skøn weekend.
Kh. Marina
Tror muligvis det er det der haveprojekt der også tricker forårshumøret ekstra meget hos mig.
Håber påskeferien booster det hele endnu mere – og sender lidt forårshumør ned af vejen mod jer også ;)
Rigtig dejlig ny uge til dig
Kh AC
Omsorgsfuldt med yndlings isen mod feber og udmattelse! Stæren er kommet og fløjter så fornøjet indimellem at der ryddes ud og gøres rent i fuglehusene. Og solsorten sang så smukt igår! Ved at pille i højbedet fandt jeg et par purløgsspirer og ved at luge lidt så jeg også brændenældespirer.. Endnu er det ikke nemt at se, men snart så vælter det jo frem ;-)
Det er SÅ skønt! Og lige pludselig går det jo nemlig bare rigtig stærkt :)
Kan man evt. gøre det på en lidt mere gammeldags måde, da jeg ikke ejer en ismaskine? :)
Hej Sarah,
Jeg tror du kan få en god is ved at følge vejledningen som jeg har skrevet om i dette indlæg med vaniljeis
Et lille tip man kan putte pulveret i en morter og knuse det og så putte det i isen
Syntes ikke lige at ingredienslisten stemmer overens med fremgangsmåden, hvornår kommer du vaniljepulveret i/hvor står vaniljestangen nævnt?
Jeg vælger at bruge en vaniljestang og udelade vaniljepulveret ?
Det er rettet nu :)
God fornøjelse med retten
Kh AC
Lækker is – med en dejlig snert af kaffesmag. Tak for en god opskrift!
Hvordan skal den laves hvis man kun bruger vanilje sukker?
Der er omregning på vanilje her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine
Hvilken mærke lakridspulver bruger du 😋
Jeg har brugt det fra Bülow en del, men der er flere gode efterhånden.
Kh Ann-Christine