Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-floedeis/ Is Kager og søde sager

Lakrids Flødeis

Lakrids flødeis af den lækre hjemmelavede slags på ismaskinen.

Lakrids er Johans yndlingsslik og ligeledes er han vild med lakridsis.
Han er i dag hjemme med en omgang feber og har været lidt mat i et par dage (nok mest bare lidt hverdagsudmattelse , tror jeg), så han fik lov at bestemme isen der skulle laves. Så planen for i dag er noget med dyner, hygge, lakrids flødeis, Anders And blade og film. Slet ikke så tosset, faktisk!

PT5HPT60M

Lakrids flødeis

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal0.4 liter
Ingredienser
  • 3 æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk rålakridspulver, + lidt mere til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med fløde og mælk. Kog det op under omrøring.

Vaniljekornene kommes i en skål med sukker og æggeblommer og pisten til en æggesnaps.

Tag vaniljestangen op af gryden og under omrøring hældes langsomt en meget tynd stråle af den varme mælk/fløde i æggeblandingen, indtil alt mælken er hældt i.

Kom det hele tilbage i gryden og varm langsomt op til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Tag vaniljecremen af varmen, rør lakridspulveret i og kom det i en bøtte med låg og sæt på køl i en time eller til næste dag.

Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.

Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.