Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panna-cotta-med-havtorn/

Panna Cotta med havtorn og lakrids

Panna Cotta med havtorn og  lakrids  er en dejlig frisk og lækker lille dessert som med sin  flotte gule farve er fin at servere til både påskefrokosten og andre festlige middage.

Den lille italienske dessert kan tilberedes i god tid inden forvejen – allerede dagen før eller om formiddagen, så der er god tid til at nyde aftenen og hyggestund med gæsterne ved bordet i stedet for at stå i køkkenet.

Prøv også: min opskrift på en lækker påskekage >>

PT4H

Panna Cotta med havtorn og lakrids

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 3 ark husblas
  • Havtorn gele
  • 1 ark husblas
  • 75 g havtorn
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • Derudover
  • 0,50 tsk rålakridspulver
  • 1 tsk lakridssirup
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og vend dem i sukker.

Kom husblas bladene et af gangen i en skål med rigeligt koldt vand.

Kom vanilje, sukker, fløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til 85-90 grader, brug et termometer og tag gryden af varmen.

Vrid husblas for vand og kom husblas i den varme væske i gryden og rør godt igennem til det er helt smeltet. Tag den tomme vaniljestang op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i halvanden time. Rør det godt igennem og hæld derefter på serveringsglas og sæt i køleskabet i 3 timer.

Havtorngele
Kom husblas i en skål med koldt vand.

Kom havtorn, vand og sukker i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet. Mos havtornene lidt med en ske, til de afgiver saft.  Sluk for varmen og hæld den varme saft gennem en sigte i en skål. Vrid husblas for vand og rør straks husblas i den varme havtornsaft, så det smelter. Rør godt igennem.

Lad det køle helt af til stuetemperatur og hæld forsigtigt over pannacottaen, når den har hvilet på køl i 3 timer. Sæt i køleskab igen i en time og dryp med en smule lakridssirup og drys med lidt lakridspulver inden servering.