Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddekurv/

Hasselnøddekurv

Sprød knasende hasselnøddekurv er en sød og dejlig hjemmelavet dessert, som er god året rundt og ser rigtig fin ud at servere, så vel til nytårsaften som til sommerfesten.

De sprøde hasselnøddekurve kan fyldes med en lækker is eller hvad man lige har lyst til og som passer til årstiden. Min favorit i vinterhalvåret er vaniljeis, flødeskum og chokolade – og om sommeren er de lækre nøddekurve særligt fristende lækre serveret med danske jordbær, flødeskum og lidt mynteblade.

Prøv også: min lækre opskrift på chokolademousse >>

PT45M

Hasselnøddekurv

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 40 g hasselnødder
  • 25 g smør
  • 2 spsk glukosesirup
  • 50 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bag hasselnødderne i 10-15 minutter ved 150 grader varmluft, til hinderne løsnes og kan gnides af. Kom hasselnødderne på et rent viskestykke og brug det til at gnide hinderne af.

Kom derefter hasselnøddekernerne i en foodprocessor og blend til det er fint nøddemel. Tilsæt smør, sukker og glukosesirup og kør til det er ensartet.

Form kugler svarende til antal personer og tryk dem lidt flade til en cirkel  på en bageplade med bagepapir. Lav endelig god afstand imellem dem, da de flyder meget ud. Der kan være fire styk på en bageplade.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-10 minutter til de er flotte, gyldne og endnu stadig kan bøjes. Hold godt øje med dem, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i et lille minut – endelig ikke længere – og vend dem over et lille glas vendt på hovedet, så de får en fin kurveform. Form dem eventuelt lidt til hvis nødvendigt. Lad dem køle helt af på glasset.