Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddekurv/

Hasselnøddekurv

Sprød knasende hasselnøddekurv er en sød og dejlig hjemmelavet dessert, som er god året rundt og ser rigtig fin ud at servere, så vel til nytårsaften som til sommerfesten.

De sprøde hasselnøddekurve kan fyldes med en lækker is eller hvad man lige har lyst til og som passer til årstiden. Min favorit i vinterhalvåret er vaniljeis, flødeskum og chokolade – og om sommeren er de lækre nøddekurve særligt fristende lækre serveret med danske jordbær, flødeskum og lidt mynteblade.

Prøv også: min lækre opskrift på chokolademousse >>

PT45M

Hasselnøddekurv

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 40 g hasselnødder
  • 25 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • Til servering
  • 0,40 liter vaniljeis
  • 1 dl piskefløde, til flødeskum
  • 25 g mørk chokolade, grofthakket
  • 25 g hasselnødder, grofthakket
  • 50 g hindbær
  • 1 spsk frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Blend hasselnøddekernerne til fint nøddemel i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker og glukosesirup og kør, til det er ensartet.

Form kugler og tryk dem lidt flade til en cirkel på en bageplade med bagepapir. Lav endelig god afstand imellem dem, da de flyder meget ud. Der kan være 4 dejcirkler på en bageplade, så hvis du laver dobbelt portion eller mere, skal du bruge flere bageplader.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er flot gyldne. Hold godt øje med dem, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i et lille minuts tid – endelig ikke længere – og vend dem over en lille skål eller et glas vendt på hovedet, så de får form som en lille kurv. Form dem evt. lidt og lad dem køle helt af på glasset.

Server nøddekurvene med is, flødeskum, hakket chokolade, nødder, bær og mynte.