Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddekurv/

Hasselnøddekurv

Sprød knasende hasselnøddekurv er en sød og dejlig hjemmelavet dessert, som er god året rundt og ser rigtig fin ud at servere.

Jeg kan godt lide at fylde mine hasselnøddekurve med en lækker is – gerne hjemmelavet vaniljeis – og en saltkaramelsauce til og om sommeren er nøddekurve i øvrigt topskønne at servere med flødeskum, mynteblade og friske danske jordbær. 

Hvis man har lyst og det passer godt til fyldet i nøddekurvene, så kan indersiden af skallen pensles med lidt smeltet mørk chokolade eller mælkechokolade.

Prøv også: min bedste opskrift på chokolademousse >>

PT40Mter

Hasselnøddekurv

4 pers.    40 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 minutter
Fremgangsmåde

Bag hasselnødderne i 10-15 minutter ved 150 grader varmluft, til hinderne løsnes og kan gnides af. Kom hasselnødderne på et rent viskestykke og brug det til at gnide hinderne af.

Kom derefter hasselnøddekernerne i en foodprocessor og blend til det er fint nøddemel. Tilsæt smør, sukker og glukosesirup og kør til det er ensartet.

Form 4 kugler, som trykkes lidt flade til en cirkel og kommes på en bageplade med bagepapir – lav endelig god afstand imellem dem, da de flyder meget ud.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-11 minutter til de er flotte, gyldne og endnu stadig kan bøjes.

Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i et lille minut (endelig ikke længere) og vend dem over et lille glas, så de får en fin kurveform. Form dem evt lidt til hvis nødvendigt. Lad dem køle helt af.

De færdigbagte hasselnøddekurve kan pensles med chokolade og fyldes med is og frugt.