Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertrifli/

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en himmelsk og nem dessert, som smager helt forrygende.

Både rabarberkompot og havregrynscrumble kan fint forberedes nogle timer i forvejen eller dagen før, og så tager det ikke længe at samle en rabarbertrifli efter middagen.

Jeg tilbereder i øvrigt ofte en version af rabarbertrifli til morgenmad. Uhm!♡ Så bytter jeg blot vaniljecremen med yoghurt rørt med lidt vaniljepulver og kommer en smule mindre honning i havregrynen og evt. lidt mindre sukker i rabarberen.

Prøv også: Find alle mine rabarber opskrifter her >>

PT30M

Rabarbertrifli

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Rabarberkompot
Rens rabarberstilkene og skær dem i tern. Kom i en gryde sammen med vand, vanilje og sukker og kog det op. Rør det godt igennem og lad det simre i 6-10 minutter. Lad det køle helt af.

Smør- og honningristet havregryn
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middel varme under omrøring. Når det begynder at dufte tilsættes smør og honning og det røres godt sammen til både honning og smør er smeltet og havregrynen er blevet lidt sprødt og gyldent.
Lad det køle helt af.

Vaniljecreme
Pisk æggeblomme, vaniljepulver og sukker til en luftig tyk æggesnaps.
Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend flødeskum sammen med æggesnaps til en lækker creme.