Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertrifli/

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en himmelsk og nem sommerdessert, som smager helt forrygende.

Den søde og syrlige rabarber, med luftig vaniljecreme og sprødt crumble knas er virkelig lækker.

Det er en dejlig dessert at servere for søde gæster og en skøn afslutning på en sommermiddag. Både rabarberkompot og havregrynscrumble kan forberedes nogle timer i forvejen eller dagen før, og så tager det ikke længe lige at samle en rabarbertrifli efter middagen.

Prøv også: Find alle mine rabarber opskrifter her >>

PT60M

Rabarbertrifli

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Rabarberkompot
  • 500 g rabarber, i tern
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk vaniljestang
  • 100 g sukker
  • Havregrynscrumble
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandler, smuttede og finthakkede
  • Vaniljecreme
  • 2 æggeblomme
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1,50 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rabarberkompot
Kom rabarber i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og sukker og kog det op.

Rør det godt igennem og lad det simre svagt i 10 minutter. Lad det køle helt af.

Smørristet havregryn
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middel varme under omrøring til det dufter, men uden det tager farve.

Tilsæt smør og sukker og rør det godt sammen i cirka 5 minutter ved middelvarme til smør og sukker er smeltet og det er sprødt og let gyldent.

Lad det køle helt af på et stykke bagepapir.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, vanilje og sukker til en luftig tyk æggesnaps.

Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend flødeskum sammen med æggesnaps til en lækker vaniljeråcreme.

Saml Rabarbertrifli
Anret i glas med skiftevis rabarber, sprød havregrynscrumble og  vaniljeråcreme