Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertrifli/

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en himmelsk og nem sommerdessert, som smager helt forrygende.

Den søde og syrlige rabarber, med luftig vaniljecreme og sprødt crumble knas er virkelig lækker.

Det er en dejlig dessert at servere for søde gæster og en skøn afslutning på en sommermiddag. Både rabarberkompot og havregrynscrumble kan forberedes nogle timer i forvejen eller dagen før, og så tager det ikke længe lige at samle en rabarbertrifli efter middagen.

Prøv også: Find alle mine rabarber opskrifter her >>

PT60M

Rabarbertrifli

Tid i alt60 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Rabarberkompot
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 100 g sukker
  • 500 g rabarber, i tern
  • 1 spsk vand
  • Crumble
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 50 g mandler, smuttede og finthakkede
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • Vaniljecreme
  • 2 æggeblomme
  • 0,50 vaniljestang
  • 30 g sukker
  • 1,50 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rabarberkompot
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom rabarbertern, sukker og vanilje samt vaniljestangen i en gryde med vand og kog det op.

Rør det godt igennem og lad det simre svagt i 10 minutter. Lad det køle helt af.

Crumble
Kom havregryn og mandler på en pande og rist det ved middel varme under omrøring, til det dufter, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og sukker og rør det godt sammen i ca. 5 minutter ved middelvarme, til smør og sukker er smeltet, og det er sprødt og let gyldent.

Lad det køle helt af på et stykke bagepapir.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk derefter fløden til en luftig skum og vend flødeskummen sammen med æggesnapsen til en lækker vaniljeråcreme.

Saml rabarbertriflien
Anret i glas skiftevis med rabarber, sprød havregrynscrumble og vaniljeråcreme. Server straks.