Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-aeble/

Bagt æble med marcipan og kanel

Bagt æble med marcipan og kanel er en nem og evigt skøn efterårsdessert!

Vores æbler på æbletræet uden for stuevinduet er spiseklar og der er i det hele taget masser gode danske æbler i sæson lige nu, brug et godt spiseæble, som ikke bliver bagt til mos, men holder lidt på formen når det bages.

Server det dejlige fyldte æble varmt og friskbagt med fx en kugle god vaniljeis, eller med creme fraiche, græsk yoghurt eller flødeskum. Alt efter hvad du holder mest af at spise til.

Prøv også: opskrift på æblecrumble >>

PT30M

Bagt æble med kanel og marcipan

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 25 g marcipan
  • 50 g smør
  • 30 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 30 g mandler, grofthakkede
  • 30 g valnødder, grofthakkede
  • 4 æble
  • Til servering
  • 400 g vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør marcipan, smør, sukker og kanel sammen og rør de hakkede nødder i.

Udhul æblet og fjern kernehuset – men ikke bunden og blomsten på æblet.

Fordel fyldet i æblerne og bag i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 175 grader varmluft.

Server lune med fx vaniljeis.