Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aebletaerte/

Æbletærte med marcipan

En æbletærte der er lækker, cremet, smelter i munden og smager bare så englene synger!

Jeg elsker den især med creme fraiche til, da det syrlige gør den godt – men den er også toplækker med vaniljeis eller flødeskum.

Her får du min yndlingsopskrift på æbletærte

PT60M

Æbletærte

6-8 pers.    60 min.
6-8 pers.
Ingredienser
  • 4-5 gode æbler, med en god balance mellem syrlige og søde
  • 350 g reven marcipan
  • 3 æg
  • 1- 1/2 tsk kanel
  • 1,5 dl mælk
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • Mørdejstærtebund
  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 sammenpisket æg, fra en høne som har været glad.
  • Drys inden bagning:
  • 3 spsk rørsukker eller lys muscovado
  • Til servering
  • vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Skær smøret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl i en halv til en hel time. Kan du ikke vente? Så prøv at rul den ud på et bord med mel på. Endelig ikke for tyndt. Dejen lægges i et smurt tærtefad og trykkes langs kanten og formes. Prik huller i bunden med en gaffel.

Den revne marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel, 1 spsk sukker og evt kanel.

Skræl æblerne  eller lad skrællen blive på – det er lidt en smagssag – og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på tærtebunden og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen.

Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker – sukkeret vil karamelisere fint på æbletærten, når den bages.

Tærten bages i ca. 30-45 min ved 180 grader varmluft, eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og marcipanmassen er gylden.

Jeg serverer æbletærte med cremefraice, da jeg synes det passer rigtig godt til tærten med lidt syrligt.
Vanilje is og flødeskum er også godt!