Æblecrumble
Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager, som jeg bager hvert år i september eller oktober måned.
En dejlig kage som er nem og lynhurtig at bikse sammen og så smager den helt forrygende på en dejlig efterårsdag efter en god vandretur i skoven eller ved havet.
Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til.
Uhm, det er godt!
Prøv også: min opskrift på æblegrød >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblecrumble
- 700 g æble, i tern
- 2 spsk sukker
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- Crumble
- 150 g grovvalset havregryn
- 100 g hvedemel
- 30 g mandler, finthakket
- 75 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 150 g smør, skåret i tern
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 18 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland æbler med sukker, kanel, kardemomme og vaniljekorn sammen og fordel de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad på ca. 24-26 cm i diameter.
Crumble
Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel og vaniljekorn godt sammen. Smuldr smørret i og saml det let til en smuldret, lidt uens krumme.
Fordel crumblen over æblerne i fadet.
Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
Server med cremefraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vågnede her til morgen til en afslapningsdag. Så en reel med en appel pie og tænkte at en morgenmad bestående af æbler, havregryn og creme fraich nok ikke var helt usundt. Så stod op, lavede kagen, satte den i ovnen, hoppede i bad og så ud til skøn duft. Nu vil jeg sidde i min lænestol med stearinlys, crumble, en god bog, et varmt tæppe og lytte til regnen på taget ❤️ Sikke en god start på dagen 🥰
Hej Kristine
Det lyder simpelthen som den dejligste afslapningsdag!
Jeg håber du nød det og havde en rigtig god dag med æblecrumble og fuld blus på hyggen.
Kh Ann-Christine
Hej,
Tak for nogle skønne opskrifter!
Jeg vil høre, om man kan bruge æblemos eller eventuelt frosne æblestykker, når man bager?
Selvfølgelig skal det lige tøes op inden. Jeg spørger, da jeg har begge dele i fryseren…
Måske du vil anbefale, at man en andne gang laver tærten og så fryser den ned? Hvad giver det bedste resultat?
Derudover, kan man bruge havremel (glutenfri) i stedet for hvedemel? Har en veninde, der ikke kan tåle gluten.
På forhånd mange tak!
Hej Emilie
Tak for din søde hilsen.
Frosne æbletern vil fint kunne fungere. De behøver ikke tø op før du kommer dem i fadet, fordeler crumblen over og bager i ovnen. Jeg har ikke testet med havremel, men mon ikke det vil fungere – jeg tror jeg ville bruge lidt mindre havremel og tilsvarende mere mandelmel i så fald.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg laver dem i portionsskåle med ribs, rabarber og blåbær fra haven
Så lækkert :) Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine