Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/

Æblecrumble

Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager, som jeg bager hvert år i september eller oktober måned.

En dejlig kage som er nem og lynhurtig at bikse sammen og så smager den helt forrygende på en dejlig efterårsdag efter en god vandretur i skoven eller ved havet.

Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til. Uhm, det er godt!

Prøv også: min opskrift på æblegrød >>

PT60M

Æblecrumble

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 700 g æble, i tern eller både
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 tsk smør, til at smøre fadet
  • Crumble
  • 150 g havregryn, grovvalset
  • 100 g hvedemel
  • 30 g mandler, finthakket
  • 75 g rørsukker
  • 150 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • Til servering
  • 2,50 dl creme fraiche 18 %
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker og kom de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad på ca. 26 cm i diameter.

Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen i en skål. Smuldr smør i og samle det let til en smuldret krumme, som gerne må være lidt uens i krummerne.

Fordel crumblen let over æblerne i fadet.

Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Serveres med creme fraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurt