Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/ Dessert Efterår, Kager, Kager og søde sager

Æblecrumble

Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager, som jeg bager hvert år i september eller oktober måned.

En dejlig kage som er nem og lynhurtig at bikse sammen og så smager den helt forrygende på en dejlig efterårsdag efter en god vandretur i skoven eller ved havet.

Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til. Uhm, det er godt!

Prøv også: min opskrift på æblegrød >>

PT60MPT20M6

Æblecrumble

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 700 g æble, i tern
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • Crumble
  • 150 g havregryn, grovvalset
  • 100 g hvedemel
  • 30 g mandler, finthakket
  • 75 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 150 g smør, skåret i tern
  • Til servering
  • 2,50 dl cremefraiche 18 %
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland æbler med sukker, kanel, kardemomme og vaniljekorn sammen og fordel de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad på ca. 24-26 cm i diameter.

Crumble
Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel og vaniljekorn godt sammen. Smuldr smørret i og saml det let til en smuldret, lidt uens krumme.
Fordel crumblen over æblerne i fadet.

Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, til crumblen er gylden og sprød.

Server med cremefraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurt.