Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/

Æblecrumble

Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager – den er nem og lynhurtig at bikse sammen og så passer den ellers sig selv i ovnen, indtil den skal spises og mest af alt så smager den helt forrygende.

Med syrligt søde æbler fra egen have og med letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller vanilje is til.

Æblecrumble med havregryn og mandler kan sagtens varieres med andre krydderier og man kan fint undlade mandlerne eller erstatte dem med valnødder fx. Ligeledes vil det være lækkert med lidt smuldret marcipan eller man kan erstatte en del af melet med endnu mere gryn.

PT60Mter

Æblecrumble

6 pers.    60 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker.

Kom de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad.

I en skål blandes havregryn, mel, mandler, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen.

Smuldr smør i og smuldre det hele godt sammen, til det bliver helt krumme-lækkert uden at det nødvendigvis behøver at være helt ens smuldret over det hele. Små og store krummer er hjerteligt velkomne i dette tilfælde.

Drys crumblen over æblerne i fadet. Det skal ikke trykkes på plads, men blot krummes ud over æblerne.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 g. varmluft i 40-45 min.

Serveres gerne med creme fraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt