Hindbærsorbet
Hindbærsorbet er en af de skønneste sorbet is, med masser skøn og sød-syrlig frisk smag fra hindbær og den uimodståeligt lækre pink farve er jo slet ikke til at stå for.
Det er en perfekt og læskende is at nyde på en varm sommerdag og så er hindbær og chokolade et perfekt match, hvilket gør hindbærsorbet til den perfekte sidevogn til en tung og lækker chokoladekage. En dejlig dessert til alle årets festlige lejligheder og nem at forberede i forvejen.
Prøv at servere hindbærsorbet og lakridsflødeis sammen i en isvaffel – det er min søns favorit ♡
Prøv også: min opskrift på lakridsflødeis >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærsorbet
- 0,50 vaniljestang
- 175 g sukker
- 650 g frosne hindbær
- 2 dl vand
- 0,50 citron, saften herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand i en gryde. Kog op under omrøring og lad det simre i 5 minutter.
Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op og blend hindbærmassen. Hæld det hele gennem en sigte, så kernerne sigtes fra. Brug en dejskraber til at mose hindbærpuréen gennem sigten, så der til sidst kun er kernerne tilbage.
Smag hindbærsaften til med lidt citronsaft og stil den i køleskabet i 2 timer.
Kør hindbærsorbeten på en ismaskine i 15 minutter, til den er tyk og cremet.
Sæt i fryseren i min. 1 time inden servering.
Hvor ser den hindbær sorbet lækker ud. Lige hvad man kunne trænge til på sådan en solskinsdag.
Kh Rikke
Den er virkelig også skøn – jeg håber det bliver en fin solrig og varm august måned, som giver anledning til at lave en ekstra portion ;)
Hej, nu spørger jeg til en af dine opskrifter igen
Vil prøve at lave din sorbet is inden længe, hvis jeg vil lave is med andre frugter, jordbær eller mango, er det så samme antal gram som hindbær?
Mvh Dorte
Du er altid hjertelig velkommen til at spørge ♡
– jeg vil som udgangspunkt anbefale samme antal gram, så det kan du fint tage udgangspunkt i :)
Kh AC
Mange tak for svar. Det vil jeg prøve
Hej. Jeg har fundet meget inspiration i dine opskrifter, både til familie og venner. Ang sorbet, så anbefaler flere at der tilsættes en æggehvide, for en mere sammenhængene sorbet, kan man også det i din opskrift, eller er det unødvendigt.
Tak for din søde hilsen
Jeg synes ikke det er nødvendigt i mine opskrifter på sorbet … måske skyldes det delvist en god ismaskine, det skal jeg ikke kunne sige. Men prøv endelig bare :)
Kh AC
Din hindbærsorbet ser fantastisk ud. Jeg kunne tænke mig at lave den til en diabetiker, kan jeg bruge noget sødemiddel i stedet, hvis ja – hvad kan du så anbefale og hvor meget skal jeg bruge?
Annette
Hej Annette
Den er også virkelig skøn. Jeg bruger ikke selv sødemidler, så har ingen erfaring med hvilke, mængde eller hvordan de smager.
Kh AC
Jeg vil gerne lave en mangosorbet, kan jeg følge denne opskrift og bruge mango i stedet for hindbær?
Hindbær sorbeten blev rigtig lækker!
Hej Emma
Moden mango er noget sødere end hindbær og har ikke helt den samme syre, så jeg ville nok justere lidt til på sødmen. Hvor meget og andre småjusteringer har jeg ikke eksperimenteret med, så det må komme lidt an på en prøve. Du kan evt tilsætte lidt lime eller citronsaft, hvis du synes den bliver for sød.
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Min datter vil gerne have hindbær sorbet til dessert til sin konfirmation. Kan den laves i forvejen og holde den gode konsistens i fryseren?
Ja, det kan du godt. Øverst i opskriften angiver jeg holdbarhed på isen :)
Rigtig god fornøjelse med konfirmationen og tillykke med hende
Kh Ann-Christine
Ser dejlig nemt ud. Men hvad er grunden til at du ikke bruger piskede æggehvider, som mange andre sorbet opskrifter understreger. Respektfuld hilsen
Hej Søren,
Det oplever jeg ikke grund til at gøre når jeg bruger en ismaskine til at lave isen i – men hvis du rører den manuelt er det en rigtig god ide :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Det ser bare så lækkert ud. Du skriver i opskriften, at det både kan være frosne eller friske hindbær. Men jeg går ud fra at vægten på hindbærerne er opgivet ud fra når bærerne er tøet op? :-)
Hvis man bruger frosne hindbær, skal man da enten lade dem tø op før brug, eller kan man bare tilsætte en mindre mængde vand?
Håber du kan svare :-)
Mvh Camille
Jeg plejer ikke tø dem op først, men kommer blot de frosne bær i gryden :)
Det fungere glimrende og du behøver ikke justere op/ned med vand.
Kh Ann-Christine