Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersorbet/

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en af de skønneste sorbet is, med masser skøn og sød-syrlig frisk smag fra hindbær og den uimodståeligt lækre pink farve er jo slet ikke til at stå for.

Det er en perfekt og læskende is at nyde på en varm sommerdag og så er hindbær og chokolade jo faktisk et perfekt match, hvilket gør hindbærsorbet til den perfekte sidevogn til en tung og lækker chokoladekage. En dejlig dessert til alle årets festlige lejligheder og nem at forberede i forvejen.

Prøv at servere hindbærsorbet og lakridsflødeis sammen i en isvaffel – det er min søns favorit ♡

Prøv også: min opskrift på lakridsflødeis >>

PT5H

Hindbærsorbet

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal0.6 liter
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 650 g hindbær, frosne
  • 2 dl vand
  • 0,50 citron, saften herfra
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand i en gryde. Kog op under omrøring og lad det simre i 5 minutter.

Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op af gryden og blend hindbærmassen. Kom det hele i en sigte og sigt kernerne fra. Brug en dejskraber til at mose hindbærpureén gennem sigten, så det til sidst kun er kernerne der er tilbage.

Smag hindbærsaften til med lidt citronsaft og stil i køleskabet i 2 timer.

Kør hindbærsorbeten på en ismaskine i 15 minutter eller til den er tyk og cremet.

Sæt i fryseren i minimum en time inden servering.