Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersorbet/

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er virkelig en af de skønneste sorbet is, med masser skøn og sød-syrlig frisk smag fra hindbær.

En helt og aldeles perfekt og læskende is på en varm sommerdag og så er hindbær og chokolade jo faktisk et perfekt match, hvilket gør hindbærsorbet til den perfekte sidevogn til en tung og lækker chokoladekage – en dejlig dessert til alle årets festlige lejligheder og nem at forberede i forvejen.

Her i sommermånederne vil jeg varmt anbefale at lave denne chokoladeis og servere den sammen med min hindbærsorbet – i en skål med friske hindbær, groftrevede chokoladeflager og lidt mynte. Eller de to is-varianter sammen i en isvaffel, som lige har været dyppet i chokolade og fået et drys frysetørrede hindbær på kanten. Smukt og super lækkert.

PT1H+frysetid

Hindbærsorbet med vanilje

500-600 ml    1 time + frysetid
500-600 ml
Ingredienser
  • 650 g frosne eller friske hindbær
  • 2 dl. vand
  • 1/2 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • ½ citron, saften heraf
Udskriv opskrift
1 time + frysetid
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, vend dem med sukker, så de skilles fra hinanden og kom det hele i en gryde sammen med hindbær og den tomme vaniljestang.

Bring det i kog og lad det simre i 2-3 minutter.

Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op og blend hindbærmassen, som kommes i en sigte, så alle kernerne kan sigtes fra. Det tager lidt tid og tålmodighed, det kan anbefales at bruge en dejskraber til at lette arbejdet med at få de små kerner fra.

Smag hindbærsaften til med citronsaft.

Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Opbevares i fryseren i mindst to timer inden servering