Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pistacieis/

Pistacieis

Pistacieis er en af mine favoritter!

Den hjemmelavede udgaver er ingen undtagelse.

Virkelig lækker, cremet og fyldt med god smag af pistaciekerner. Hvor grøn den færdige is skal være, afhænger af om man bruger afskallede pistaciekerner eller konditorpistaciekerner, som er helt mørkegrønne og med glat overflade – begge dele smager akkurat lige skønt i den færdige is.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet guf til is >>

PT2Hog30Mter

Pistacieis

0.5 liter    2 timer og 30 minutter
0.5 liter
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer og 30 minutter
Fremgangsmåde

Blend pistaciekernerne helt fint i en foodprocesser eller minihakker.

Kom pistacie, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring. Det skal ikke koge, men varmes op til omkring 85 grader, hvorefter det blendes med en stavblender. Vil du gerne have en is uden pistaciekerner, så kan du sigte den blendede pistacie mælk. Jeg lader dem være i, da jeg synes de giver både god smag og en lækker tekstur til isen.

Pisk æg og sukker sammen til luftig hvid æggesnaps.

Varm piskefløde og pistaciemælk op i en gryde til omkring 70 grader og hæld langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps, mens der piskes konstant. Kom tilbage i gryden og varm langsomt op igen til 65 grader. Sæt derefter pistaciecremen på køl og når den er kølet af, kan den køres på en ismaskinen.

Sæt den færdige pistacie is i fryseren i min. 2 timer, inden servering.