Æg med seranoskinke og tomat – perfekt til morgenmad og brunch


Denne ret fik vi til brunch hos nogle af vores gode venner for nogle uger siden. Enkelthed er ofte noget af det skønneste i madlavning, synes jeg – og denne ret er faktisk ret enkel. Det er nogle gange bare lige det med at få ideerne og inspirationen.
Denne ret inspirerede mig efterfølgende til, at lave æg og spinat med sennepscreme i en lille ramakin til morgenmad. Til den brunch vi var til, fik vi den serveret som en lille ret som del af en stor (virkelig lækker og hyggelig) brunch. Den vil også være helt fin med et stykke ristet rugbrød og en kop kaffe eller te, til en lidt hurtigere morgenmad.
Æg med seranoskinke og tomat
Beklæd en fast muffinformen med seranoskinke, læg en frisk skive tomat i bunden.
Slå et æg ud i et glas for sig selv og hæld det over i muffinformen.
Bag i ovnen ved 175 grader i omkring 15-18 minutter. Hold lidt øje med den, så den ikke får for meget.
Gang selv opskriften op, ift til hvor mange du skal lave mad til
I dag har jeg lavet den til en ekstra lille 2nd breakfast til mig selv og Johan. Johan har en hjemmesygedag sammen med mig, på trods af at han ikke er helt på toppen har vi det nu meget rart og hyggeligt alligevel.
Rigtig god weekend til jer.
Helt ærligt, så tænker jeg ofte, at det er da virkelig de sødeste og rareste mennesker der læser med herinde. Jeg er så glad for alle jeres kommentarer og søde hilsner, dejligt at vi kan dele glæden ved de små ting og ved det gode måltid, ikke mindst …
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Marianne skrev:3. februar 2012 kl. 15:23
Ej, hvor sjovt – dem laver jeg også altid, når vi skal have gæster til brunch :)
Jeg putter bare lidt revet ost på toppen også. Uhm… de er altså gode!God weekend
Marianne
- Lene skrev:3. februar 2012 kl. 15:55
Vi har en hel serrano skinke haengende i koekkenet saa det skal maaske proeves. God weekend!
- Ann-Christine skrev:5. februar 2012 kl. 20:26
Årh, sådan en ville jeg sørme også gerne have hængende :)
- Lene skrev:6. februar 2012 kl. 15:26
Faktisk vil jeg hellere koebe et par skiver ved slagteren, men jeg vandt skinken og saa skulle man jo vaere et fjols, hvis man ikke tog den med hjem ;-)
- Marina Starcke skrev:3. februar 2012 kl. 17:09
Jeg laver dem også tit til brunch i mange forskellige variationer.
Rigtig god weekend.
- Ann-Christine skrev:5. februar 2012 kl. 20:26
Jeg har også mange kombier som skal prøves nu. Hvilken er din favorit?
- Susanne skrev:3. februar 2012 kl. 20:41
Tak for endnu et spændende tip til maden, familien er ikke altid enig i mine nye ideer fra dig, men det er alligevel altid endt godt….
- Ann-Christine skrev:5. februar 2012 kl. 20:28
He he, det er sjovt at høre. Jeg synes jo ikke selv det er så vildt, det jeg kommer på ;) Dejligt at høre at det ender godt :)
- Luise / sesam, sesam skrev:4. februar 2012 kl. 12:26
Det lyder superlækkert til brunchbordet! I modsætning til flere af de andre, har jeg endnu ikke prøvet noget i den stil, så det kan være, at det skal være den lille fornyelse på bordet, næste gang jeg har nogen til brunch :)
Kh Luise
http://sesamsesam.com/ - Nadia skrev:4. februar 2012 kl. 12:35
Uhmm – bliver helt sulten :-)
Skal helt sikker lave en masse af disse, næste gang der står brunch på menuen.
Elsker brunch, men ikke den kedelige og helt traditionelle slags, som mange desværre stadig hælder til.
Så tak for inspirationen :-)- Ann-Christine skrev:5. februar 2012 kl. 20:30
Ja, prøv endelig. Jeg elsker også variationen, men elsker nu også den klassiske brunch – i det hele taget, så elsker jeg bare morgenmad :)
- sara skrev:4. februar 2012 kl. 21:17
Mmm hvor lyder det lækkert og ikke mindst simpelt! Hvordan bliver blommen når du giver den 15-18 minutter?
- Ann-Christine skrev:5. februar 2012 kl. 20:33
Den bliver desværre lidt hårdkogt. Nu fik disse her lige i overkanten. Men jeg kan slet heller ikke klare hvis ikke hviden er helt stiv. Blomme ligger ikke og putter sig inde i midten som ved et blødkogt æg. Måske skulle jeg prøve at skille blomme og hvide for sig. Komme blommen i bunden og hviden ovenpå og så kun bage til hviden er stivnet og blommen stadig blød inden i …. Ja, det skal da vist prøves :)
- Charlotte skrev:5. februar 2012 kl. 11:58
Enkelt og så lækkert. Det gælder om at lægge hovedet i blød. Tak for ideen:-)
Af een eller anden grund har jeg ikke kunnet komme ind på din skønne blog i meget lang tid – men endelig var heldet med mig. Du har så lækre billeder – elsker at høre om dine små øjesten.
Mange hilsner Charlotte- Ann-Christine skrev:5. februar 2012 kl. 20:36
Hej Charlotte, Det lyder da mærkeligt og også rigtig irriterende. Jeg ved sørme ikke hvorfor, hvilken browser bruger du? hvis jeg må spørge.
Dejligt det lykkedes og tak for de søde ord :) De varmer meget!
Håber ikke det er et generelt problem at min side her driller
Kh AC
- Helle skrev:6. juli 2012 kl. 13:33
Hej Ann-Christine
Ej hvor ser de bare gode ud:-) Søgte egentlig på muffins i google men det lød da lidt anderledes end hvad man ellers forbinder med ordet:-) Det skal jeg da helt bestemt prøve at lave snart!
Mvh Helle
- Ann-Christine skrev:6. juli 2012 kl. 19:51
De er nemlig skønne, prøv også gerne min opskrift på æg, spinat og sennep. Det er min favorit :)
Kh Ann-Christine
- Susanne Juul Lange skrev:18. maj 2013 kl. 22:34
Er de lette nok at få ud af formen??
Skal have 27 til brunch i morgen – så denne opskrift er vidst ret god, sånjeg ikke skal lave helt så meget æg og bacon :-)
Jeg glæder mig til at smage!- Ann-Christine skrev:19. maj 2013 kl. 07:01
Ja, det synes jeg de er. -og det var da en god ide at lave dem når der skal så mange til brunch.
Rigtig god fornøjelse! Det er så hyggeligt med brunchselskaber :)
- celeste skrev:21. september 2013 kl. 20:09
Hej jeg holdt fødselsdags brunch idag og havde lave disse æg muffins + din mynte-citrus salat og dine æble-yoghurt-knas cups. Alle STORE SUCCESSER! Det skulle du lige vide. Det er ik sidste gang jeg søger inspiration på din blog her :-) bliv veeeed!! Mvh. Celeste
- Ann-Christine skrev:23. september 2013 kl. 11:38
Hej Celeste,
Hvor er det dejligt at høre og jeg synes virkelig også det lyder som en perfekt sammensat brunch :)
Kh Ann-Christine
- Susanne Marotzke skrev:5. juni 2014 kl. 20:16
Disse muffins vil jeg prøve når familien kommer til brunch d 14 men er der ingen her på bloggen som har haft held med bløde blommer
- Laura Farcinsen skrev:2. januar 2015 kl. 12:58
Jeg har lige lavet disse skønne “muffins”. Det lykkedes mig at undgå at få blommen helt hård. Jeg brugte en silikone form med plads til 12 stk. Ved 175 grader i ca 25 min. På dette tidspunkt var hviden stivnet med blommen stadig blød. Måske var det fordi formens tykkelse beskyttede dem lidt?
Tak for en dejlig opskrift- Ann-Christine skrev:2. januar 2015 kl. 13:16
Hvor lyder det dejligt! Jeg får selv lyst til at prøve dem af igen i weekenden nu :)
Tak for tip
- Pernille skrev:25. juli 2015 kl. 21:33
Mon det er en mulighed at udskifte et helt æg med scrambled egg?
- Ann-Christine skrev:28. juli 2015 kl. 08:35
Jeg vil tro at det kunne blive helt fint med et sammenpisket æg, i stedet for at slå det helt ud i formen – og derefter tilbereder det. Det er da forsøget værd :)
- Pernille skrev:28. juli 2015 kl. 09:25
Jeps vi forsøger på lørdag :) og så tror jeg, at vi kommer et stykke frisk mozzarella øverst sammen med lidt frisk basilikum.
- Dorthe skrev:6. marts 2016 kl. 10:37
Hej Ann Christine hvis du ligger skinken i formene med tomat Skive i i ovnen i 2 min. Før du kommer æggene i så er æggene de lækkere bløde når de har bagt 8~9 min
- Ann-Christine skrev:8. marts 2016 kl. 13:36
Det lyder som en rigtig god ide, det vil jeg da prøve :)
- Grethe skrev:11. november 2017 kl. 13:41
Kan man ikke hælde hvidenn i først og så “lempe” blommen over lidt senere??
Og kan man lave det i en papir muffin form eller skal det være silikone??- Ann-Christine skrev:12. november 2017 kl. 14:41
Jo, det kan du sagtens og måske det virker fint med papirsform – ellers alternativt til papirsform ville jeg bruge en cocotte eller en anden keramisk skål der kan tåle varmen.
Dejlig dag til dig
Kh AC- Grethe skrev:7. december 2017 kl. 12:51
Nu har jeg så prøvet.
Jeg gav hviden 8 min og så hældte jeg forsigtig blommen i og gav det 8 min igen.
Jeg synes det virkede fint, men seranoskinken blev noget tør i den øverste kant der stikker op over æggemassen:-)
- Ann-Christine skrev:17. februar 2019 kl. 14:46
Det er ikke testet, så det må komme an på en prøve :)
Kh AC

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 9 årige og gift med Martin.
Valdemarsro er min livsstil- og madblog, hvor jeg deler mine madopskrifter, rejseoplevelser og guides, inspiration til gode bøger, samt en hel del små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro.dk her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>