Æg bagt med laks og asparges


Æg med laks bagt en cocotte er en af mine brunchfavoritter og jeg har allerede et par stykker af slagsen her på bloggen i opskriftsarkivet – I kan blandt andet finde dem under brunch opskrifter.
Men sådan en let og lækker anretning duer nu altså også ualmindelig godt som en nem og hurtig aftensmad – og det var lige hvad vi benyttede os af i går.
Serveret med salat, grøntsager skåret ud i mundrette hapsere, et godt brød og en omgang æg med laks og asparges.
Sommermad på en sommerregnvejrsdag!
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æg med laks og asparges en cocotte
- smør, eller olie
- 125 g varmrøget laks
- 8 æg
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 8 grønne asparges
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smør 4 cocotter med smør eller olie.
Skær asparges og laks i mundrette stykker. Læg 8 aspargestoppe til side.
Slå æggene ud og skil hviderne fra blommerne. Læg blommerne til side i en skål – pas på at de ikke går i stykker.
Vend æggehviden med cremefraiche, asparges, laks, salt peber og ca 1 spsk friske timianblade og kom blandingen i cocotterne. Kom tilsidst to aspargestoppe øverst i hver cocotte. Bag i en forvarmet ovn i 10 minutter ved 175 grader varmluft – herefter tilføjes æggeblommer i cocotterne, som bages videre i ca 5 minutter.
Pynt med timian inden servering.
Nydes mens de er varme, gerne med ristet rugbrød i skiver eller andet godt brød til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan de laves i forvejen og så varmeslige inden servering ?
Jeg kan ikke forestille mig at det vil blive godt at genopvarme dem … jeg synes de skal nydes frisklavede :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg lavede dem i lørdags til brunch, men var meget i tvivl om hviderne skulle piskes inden cremefraisen og hviderne skulle vendes med hinanden?!?!
Mange hilsener
LIs
Hej – jeg vil lave dem i dag.Men først sætte i ovn i morgen.
Tror du ikke det går?
Dejlig blog.
Hilsen Flemming. ?
Det har jeg faktisk aldrig forsøgt mig med – men lad mig da endelig høre om det gik efter planen :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine