Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroed/

Havregrød

Havregrød er en af de helt klassiske morgenmadsretter og en af dem der oftest er at finde på vores morgenbord i hverdagene, for især Julie og jeg er vilde med at starte dagen med en god varm grød.

Det er nemt at lave havregrød og jeg kan godt lide at give den blot en anelse krydderier og kommer derfor en knivspids usødet vaniljepulver og en knivspids kardemomme i. Det er naturligvis helt valgfrit og kan sagtens laves uden.

Prøv også: min opskrift på müsli >>

PT10M

Havregrød

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 120 g havregryn, grovvalset
  • 6 dl vand
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • Topping
  • 2 æble, i tern
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk rørsukker
  • 50 g mandler, finthakkede
  • 1 spsk smør
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom havregryn, vand, vaniljepulver og kardemomme i en gryde og kog op ved middel varme under omrøring.

Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes og til konsistensen er perfekt.

Rør et nip salt i, når havregrøden er klar og server den med fx. æbletern, smørklat, kanel og hakkede mandler.