Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroed/

Havregrød med æbler og karamel

Det er virkelig ikke svært at komme ud af sengen om morgenen, når udsigten er sådan en morgenmad her. En havregrød som får smilet frem og solen til at skinne – jeg elsker virkelig at starte dagen med varm morgenmad og grød, når det er koldt udenfor.

Det er karamellen lavet af kondenseret mælk fra i går som udgør det søde (og syndige) element i dagens morgenmad.

PT10Mter

Havregrød med æble, karamel, kanel og mandler

4 pers.    10 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 120 g havregryn, finvalset
  • 5 dl , vand
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 knivspids kardemomme, stødt
  • 4 1/2 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • Topping
  • 2 æbler, i tern
  • 1 tsk karamelcreme
  • 1 drys kanel
  • 1 håndfuld mandler, finthakkede
Udskriv opskrift
10 minutter
Fremgangsmåde

Havregryn, vanilje, kardemomme og vand røres sammen i en gryde ved middel varme under omrøring.

Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes og til konsistensen er perfekt.

Rør et nip salt i og server straks med æbletern, karamel, kanel og hakkede mandler.