Havregrød
Havregrød er en af de helt klassiske morgenmadsretter og en af dem der oftest er at finde på vores morgenbord i hverdagene, for især Julie og jeg er vilde med at starte dagen med en god varm grød.
Det er nemt at lave havregrød og jeg kan godt lide at give den blot en anelse krydderier og kommer derfor en knivspids usødet vaniljepulver og en knivspids kardemomme i. Det er naturligvis helt valgfrit og kan sagtens laves uden.
Prøv også: min opskrift på müsli >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrød
- 120 g grovvalset havregryn
- 6 dl vand
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 2 dl mælk
- 1 knivspids salt
- Topping
- 2 æble, i tern
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk sukker
- 50 g mandler, finthakkede
- 1 spsk smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom havregryn, vand, vaniljepulver og kardemomme i en gryde og kog op ved middel varme under omrøring.
Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes og til konsistensen er perfekt.
Rør et nip salt i, når havregrøden er klar og server den med fx. æbletern, smørklat, kanel og hakkede mandler.
Der er alt for mange lækre ting på bloggen for tiden…
Må prøve tricket med karamellen… Mmmmmm – det ser lækkert ud!!
Kh. Trine.
Ja, der er lidt mange søde sager :) For at gøre det lidt sundt og grønt, så har jeg planer med noget spidskål her senere på ugen ;)
Kh AC
Ja, den geniale karamel dér gør virkelig underværker for næsten hvad som helst. Og jeg er ikke i tvivl om, at den lige tager morgenmaden op på et højt niveau!
Det værste er at “man” nok bliver nødt til at have på lager altid fremover … det ender jo med at være uundværligt i køkkenet
Hvor har du en f i i i n blog! Jeg er helt vild med dit layout!
Tusind tak, Ditte. Det er dejligt at høre :)
Den må jeg altså prøve med mine unger – de ”chokoladeknapper”, eller hvad det nu er deres morgenmad består af, har jeg ikke særlig meget fidus til. Men denne her kan man da umuligt sige ”ØV” til… :-)
Dét her måltid kan man ikke sige øv til (eller det vil sige, jeg får aldrig Johan til at spise det. Han spiser alt andet jeg servere, på nær grød)
Jeg elsker også grød, især med karamel :-)
Mmmm, karamel og pære er også et perfekt match. Det må jeg prøve og paranødder lyder lækkert til
Det er det nye hit hos mig! Elsker variationer af grød. Håber det er ok. at jeg laver et indlæg om lige denne her grød? Jeg linker selvfølgelig til din blog i indlægget. :-)
Hvor skønt! Jeg elsker også denne variant :)
Selvfølgelig – bare du bruger dine egne ord (ikke copy/paste) og linker, så er det fjong med mig ♥
Kære A.C
Jeg har med fornøjelse læst dine indlæg omkring jeres sommer i Tyskland. Jeg holder meget af at rejse i Tyskland. I den forbindelse er jeg blevet helt tosset med deres kolde morgengrød, der hedder Bircher. Har I prøvet den? Jeg har prøvet at lave den selv, men det bliver aldrig helt autentisk… Måske gør jeg den underbevidst for sund…? :-) Hvis du har lyst, vil jeg i hvert fald sætte stor pris på et indlæg omkring denne ikoniske, tyske morgenmad :-)
Kh Kathrine
Uhmm, ja den kender vi godt. Mine børn er meget begejstret for den og jeg kommer gerne med et godt bud på en opskrift, som vi laver den :)
Og hvor dejligt at du har haft fornøjelse af at læse med om vores Tysklandsrejse – kan godt forstå at du også holder af at rejse i det skønne land.
Jeg tager udfordringen op, snart :)
Kh AC
Super opskrift.
Jeg brugte brombær og kanelsukker. PS. Super god blog. Det er altid den første jeg tjekker når jeg skal bruge en opskrift😊
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften. Det er jeg rigtig glad for at høre
God weekend
Kh Ann-Christine
Havregrøden er SINDSYYYYYYGT god!!!!!!
Mange tak :)
Kh Ann-Christine
Mine unger elsker det! Jeg gad bare godt kunne trylle resterne om til nogle muffins. Hvordan gør man det? Har forsøgt, men det blev ved med at være grød …
Jeg tænker umiddelbart at der skal noget æg i den kolde grød og evt mandelmel, havregryn og bagepulver.
Det vil jeg da lige skrive på listen over opskrifter jeg skal eksperimentere med og lave noget med :)
Hvis du finder på noget godt imellemtiden, så skriv endelig igen :)
Kh Ann-Christine