Müsli


Her får I min basisopskrift på müsli eller havreknas som mine børn kalder den.
Hjemmelavet müsli smager forrygende og det skønneste er at man kan jo variere opskriften med lige hvad man har i køkkenskabet af lækre sager, som fx kokosmel, hirseflager, forskellige hakkede nødder og kerner, fx valnødder, hasselnødder, græskarkerner, sesamfrø, hakkede dadler.
Derudover er det også skønt at tilføje forskellige krydderier som vanilje, kanel, kardemomme og lakridsrodspulver.
Prøv også: min bedste opskrift på scrambled eggs >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Basisopskrift på musli
- 2 dl finvalset havregryn
- 50 g mandler, finthakket
- 1 spsk honning
- 50 g solsikkekerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist det hele på en pande ved middelvarme, til det tager lidt farve. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
Müsli kan også ristes i ovnen på en bradepande med bagepapir ved 150 grader varmluft i 15-20 minutter.
Opbevares i lufttæt beholder.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Bruger du flydende honning, eller smelter du den, før du kommer resten på panden? Og afkøler du müslien, inden du kommer den i en lukket beholder?
Hej Elisabeth
Jeg bruger blot den honning jeg lige har i køkkenet i forvejen, uanset om den er flydende eller fast. – og hvis det ikke er en flydende variant, så smelter den alligevel hurtigt i de varme ingredienser – så begge dele kan fint bruges.
Muslien skal afkøles inden den kommer i lufttæt beholder
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak – det blev virkelig godt og meget mere fristende end de købte 👍
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det er en virkelig god mysli Og min familie er stor fan af den og smager lækkert på havregrød kan virkelig anbefales
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre!
Kh AC
Tak for en fin blog :-)
Vil prøve din muesli så alle i familien kan få det de bedst kan lide.
Hvor meget gryn, mandler og solsikke bruger du til en pande ?
Jeg laver det meget på slump og bruger blot hvad jeg har – og laver gerne ekstra til dagen efter.
Men til en pandefuld, så kommer jeg gerne 2-3 dl havregryn, 1/2 dl solsikke, 1/2 dl mandler og så ellers lidt af hvert af andre frø, kerner osv.
:) Rigtig god fornøjelse
Super – det glæder jeg mig til at prøve :-)