Æg og ost bagt i brødskål
Brødskål med æg og skinke er en lækker og nem anretning til en lækker frokost, en skøn brunch eller til madpakken.
Det er jo nærmest en lille tærte eller æg en cocotte, hvor brødet udgør en spiselig skål til alle herlighederne.
Her har jeg lavet dem med cremet flødeost, en smule pesto, lidt skinke og æg. De er super nemme at lave og smager virkelig dejligt.
Prøv også: min opskrift på scrambled eggs >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brødskål med æg og skinke
- 4 skive brød
- 1 spsk smør
- 2 spsk naturel flødeost
- 2 tsk pesto
- 2 tsk dijon sennep
- 4 skiver skinke
- 4 æg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rul brødet fladt med en kagerulle og smør den med lidt smør på den ene side og flødeost, pesto og dijon på den anden side.
Kom brødskiven ned i en fast muffinsform – smørsiden vendt ud af – og form brødet så det danner en lille skål med plads til fyld.
Kom skinke ned i hver brødskål og slå derefter et æg ud i hver.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter eller til æggehviden er perfekt stivnet og blommen stadig er blød.
Endnu et pletskud fra din hånd:-)
Lyder lækkert og simpelt, og kan utvivlsomt varieres i det uendelige!
kh
Dorthe
Ja, det kan de nemlig :)
Mmm lækkert. Det må jeg prøve til brunch her i weekenden :)
Det lyder som en dejlig ide ;)
Hvor ser de lækre og ikke mindst spændende ud! Kanon måde at få vækket sit “gamle” brød til live igen :-)
Jeg har lyst til at kalde dem et eller andet med “muffin”.. Men kan ikke finde på det helt rigtige ord, så må lade de andre kommentatorer om det ;-)
ja, det har jeg nemlig også – men kan heller ikke få det helt mundret. Æggereder som Anne-Marie skriver, det er et helt fint navn, synes jeg :)
Årh, hvor er det sødt af dig ♥ TAK!
Uhmm, din version ser også lækker ud! Perfekt til morgenmad – og nemme at hapse med ‘to go’ :)
Æggereder, det er et sødt navn.
Mums, det er en god idé. Ser flotte og indbydende ud. Og så har jeg jo en svaghed for osten, som netop kan varieres i det uendelige – måske kunne en blåskimmelost eller gedeost være sjov at prøve…?
Uhmm, begge dele lyder vildt godt! Det skal prøves :)
Hvis man vil undgå at ægget bliver hårdkogt, kunne man måske bage skålen med ost og skinke, og så lægge et porcheret æg øverst lige inden servering :)
dijob?
Bortset fra det – skøn opskrift. Et par cocktailpølser gjorde også lykke ?
Kh Maria
Hehe, det er rettet nu :)
_ og dejligt at høre!
Skøn weekend til dig
Kh AC
Hvilken pesto bruges
Jeg bruger enten en hjemmelavet basilikumspesto eller køber den færdiglavet fra køledisken i supermarkedet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine