Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeg-og-ost-bagt-i-brod-ala-toast/

Æg og ost bagt i brødskål

Brødskål med æg, skinke og ost – en lækker og nem anretning ala toast.

Brødet fra i tirsdags er stadig godt, men en smule tørt – helt perfekt til pariser toast, ristet brød, arme riddere, hjemmelavede croutoner eller som her forvandlet til en skål med skinke, ost og æg.

Det er så smart og smager fantastisk med disse brødskåle og så kan de varieres alt efter smag og behag – lidt ala en Croque Madame. Jeg bruger blot ikke ostesauce i denne version, men laver den nemmere, hurtigere og så den er i ovnen på under 5 minutter.

PT15M

Brødskål med æg, skinke og ost

1 pers.    15 min.
1 pers.
Ingredienser
  • 1 skive brød
  • 1 skive ost
  • 1 stykke god skinke, evt parma
  • 1 tsk flødeost uden smag
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 æg
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Varm ovnen op på 175 grader varmluft og start så med at rulle brødet helt fladt med en kagerulle.

Brug en fast muffinform til at lægge brødskiven ned i, så den danner en fin lille skål. Der kan også bruges en anden slags lille ovnfast skål i muffinstørrelse.

Bland dijon og flødeost og smør på indersiden af brødskålen.

Fordel ost og skinke i, sammen med timian og slå et æg ud i brødskålen.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter eller til æggehviden er perfekt stivnet.