Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelkage/ Kager Kager og søde sager

Kanelkage

Opskrift på saftig og svampet kanelkage med kaffeglasur, som er nem at bage og smager virkelig godt!

Kagen er virkelig god til at bage dagen før den skal bruges, for den holder sig frisk og saftig længe. Den bliver næsten bedre af at stå til næste dag – så den er ideel til kollegaerne, klassekammeraterne eller andre fine stunder, hvor man gerne vil have en lækker kage med.

Jeg er vild med den lækre kaffeglasur, som passer perfekt til kagen! Den kan virkelig varmt anbefales.

Prøv også: opskrift på banankage >>

Kanelkage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M1
Ingredienser
  • 400 g sukker
  • 175 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 6 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 g kakao, usødet
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 6 dl kærnemælk
  • Kaffeglasur
  • 100 g smør, blødt og stuetempereret
  • 400 g flormelis
  • 0,50 dl kaffe, stærk og afkølet
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 g kakao, usødet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk sukker og smør sammen i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter æg i.

Kom hvedemel, kanel, vaniljesukker, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål og rør det godt sammen.

Vend skiftevis en dl melblanding og en dl kærnemælksblanding i skålen med sukker, smør og æg. Fortsæt til al melblanding og kærnemælk er brugt.

Kom dejen i en bradepande (26×36 cm) beklædt med bagepapir. Glat dejen ud og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter. Hold øje med den og tjek om den er færdig ved at stikke et trægrillspyd ned i midten af kagen og der ikke hænger ubagt dej ved.

Tag kagen ud og lad den køle helt af i formen.

Kaffeglasur
Tag smørret ud af køleskabet mindst 45 minutter før, så det kan nå at blive helt blødt at arbejde med. Rør den bløde smør med flormelis, kaffe, vaniljesukker og kakao til det er ensartet. Hvis nødvendigt tilsæt blot en anelse koldt vand eller ekstra kaffe (smag til) til konsistensen er perfekt. Skulle glasuren blive for tynd, så tilsæt ekstra flormelis.

Fordel glasuren på den afkølede kage og skær den ud i firkanter.