Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/bedste-julesmaakager/

De bedste julesmåkager

jule-kager

 

♡ Opskrift på kryddersmåkager ♡

I går bagte vi årets første pebernødder og de var akkurat lige så skønne som jeg husker dem! Lækre hjemmelavede julesmåkager er bare så skønt. Sammen med hjemmelavet konfekt, købt juleslik (særligt Johan Bülows juleedition, juleskum fra Cloetta og pebermyntestokke) og alt det andet søde, gode og hyggelige her i juletiden.

I dag vil jeg lige dele mine allerdejligste julesmåkager samt et par tips til hvordan man nemt og enkelt kan have lækre friskbagte julesmåkager hele juletiden igennem – så der er også er lidt til en sød værtindegave.

  • Frys dejen. Flere af opskrifterne skal dejen formes til en rulle og stå i køleskabet nogle timer inden den er klar til at skære af. Men den kan lige så fint opbevares i fryseren og skal blot tages op en times tid eller to før der skal bages småkager. På den måde kan man nemt bage en plade julesmåkager eller to igen om 2-3 uger og få bagt en god blanding af kagerne.
  • Vi har næsten dagligt gang i ovnen i forbindelse med aftensmadstilberedning, brødbagning eller lign – og det er nemt at komme en halv plade småkager ind på eftervarmen eller på nederste rille i ovnen, mens man alligevel er i gang – og så er der friske duftende julesmåkager til aftenshyggen.
  • Team op med andre julesmåkagebagere – aftal evt hvilke småkagedej eller færdigbagte småkager I hver især har lyst til at lave – eller overrask hinanden. Byt kager og på den måde kan man måske nøjes med at bage 1-2 slags småkager, men ende op med at have 3-6 forskellige varianter. smart og vildt hyggeligt!

Nedenfor er nogle er af mine jule småkagefavoritter! Og så vil jeg ellers bare ønske jer en skøn weekend – som herhjemme blandt andet skal gå med at lave adventsdekoration, satser på at dele billeder af den her på bloggen i morgen.

P.S. Hvis I er i juleshopping og Black Friday shoppehumør, så er der stjernegode tilbud herinde på min Valdemarsro shop lige nu. 

De bedste pebernødder

♡ Pebernødder – opskriften på de allerbedste ♡

vaniljekranse opskrift

 ♡ Mine bedste vaniljekranse ♡

brunkager opskrift jul

♡ Opskrift på Brunkager med store mandelstykker ♡

marshmallow cookiesMarshmallow Cookies ♡

– okay, det er ikke en klassisk julesmåkage, men jeg sniger den gerne med

jødekager opskrift

♡ Opskrift på sprøde jødekager  ♡

biscotti

♡ Disse biscotti med chokolade og nødder er jævnligt at finde blandt vores julegodter ♡

Biscotti chokolade appelsin

 ♡ eller disse biscotti med appelsin og hvid chokolade ♡

julesmåkager

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




13 kommentarer
  • anne skrev:
    25. november 2016 kl. 15:10

    Hej
    Lækre småkager og billeder.
    Har du en god opskrift på figursmåkagerne? Dejen skal være nem at arbejde med for børn og barnlige sjæle, dvs nem at rulle ud!
    Så må de selvfølgelig også gerne smage super dejligt.
    God fornøjelse med adventsdrkorationen.
    Bedste adventshilsener
    Anne

    • Ann-Christine skrev:
      28. november 2016 kl. 09:49

      Godt du fandt den :) Og den opfylder begge krav og smager super skønt :)
      Rigtig dejlig mandag til dig
      Kh AC

  • Anne skrev:
    25. november 2016 kl. 16:02

    Hej igen
    Jeg var vist ikke rigtig vågen – har set opskriften nu! Beklager!
    Hilsen Anne

  • Fatima skrev:
    26. november 2016 kl. 09:20

    Hejsa

    Kan alle disse opskrifter bruges til figur-småkager eller er det kun nogle af dem?

    • Ann-Christine skrev:
      28. november 2016 kl. 10:13

      Jeg vil anbefale at du bruger pebernøddedejen og kryddersmåkagedejen til udstikker kager :)

  • Else Sørensen skrev:
    26. november 2016 kl. 17:52

    Kan det passe, at du ikke har en opskrift på klejner? Jeg har aldrig prøvet at lave klejner og havde håbet, jeg kunne finde en afprøvet opskrift hos dig!
    Mvh. Else

    • Ann-Christine skrev:
      28. november 2016 kl. 10:33

      Hvor er det dejligt at du kigger her forbi efter opskrifter – dét er jeg glad for ♡
      Jeg har endnu ikke en opskrift på klejner på bloggen, men det må jeg da se at få gjort noget ved :) Satser på at den kommer her på bloggen i løbet af julemåneden
      Tak for forespørgelsen, sig endelig også bare til en anden gang, hvis der er opskrifter du mangler – det er jo inspirerende at høre.
      Kh AC

  • Dianna Brendstrup skrev:
    28. november 2016 kl. 12:21

    Er der ikke en opskrift på småkager hvor man laver dej til 2- farvede kager, min mor bagte dem til jul hvert år, men er her ikke længere, hendes opskrifter var ikke skrevet ned, men var i hendes hoved, så øv
    Venlig hilsen
    Dianna Brendstrup

    • Ann-Christine skrev:
      28. november 2016 kl. 21:18

      Hej Dianna,
      Jeg har ikke lige en opskrift på trapperne, men ellers prøv fx at lave den mørke krydrede småkagedej og den lyse pebernøddedej og se om du ikke kan få noget godt ud af de to i kombination :)
      Kh AC

  • Louise skrev:
    13. december 2016 kl. 21:03

    Super lækre opskrifter, men hvilken opskrift har du brugt til at lave ‘udstikkager’ eller ‘figur-småkager’?
    Mvh Louise

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2016 kl. 10:35

      Det er den øverste, hvor der er link lige under billedet :)

  • jette skrev:
    6. august 2017 kl. 17:18

    Hej, dette er ikke en kommentar men et spørgsmål.
    Jeg bager franskbrød i Rømertoff, på grill.
    Men dejen jeg har opskrift på er meget blød, og derfor besværlig, at arbejde med.
    Er det bare så enkelt, at jeg skal tilsætte mere mel, eller er det en regel at grydebrøds dej, skal være blød????

    • Ann-Christine skrev:
      7. august 2017 kl. 06:53

      Det er nok ikke som sådan en regel … :) Men jeg kan godt selv lide at bage med bløde deje, som hæver længe og får en super god krumme på den måde.
      Alt er jo smag og behag, og du må endelig bare prøve at komme lidt mere mel i og se om du synes det passer bedre til den måde du godt kan lide at bage på og til dit brød.
      kh AC