Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljespecier-med-citron/

Vaniljespecier med citron

I dag vil jeg dele min opskrift på sprøde vaniljespecier med citron med jer.

Det er en dejlig nem opskrift, som giver de skønneste småkager, som er perfekt til jul – men også andre tidspunkter på året, da de netop ikke som så mange andre småkager er spækket med julens karakteriske krydderier.

Jeg ruller småkagedejrullen i perlesukker, inden jeg sætter den på køl. Når de tynde småkager skæres ud og bages giver det en skøn sprød kant, som også ser lidt ekstra fin ud.

Prøv også: flere skønne opskrifter på julesmåkager her>>

PT2H

Vaniljespecier med citron

Tid i alt2 timer
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal100 stk.
Ingredienser
  • 0,50 tsk hjortetaksalt
  • 0,50 øko citron, 2 spsk saft og fintrevet skal herfra
  • 175 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 60 g flormelis
  • 1 æg
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Opløs hjortetaksalt i en spsk citronsaft, og kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller miks dem sammen med en håndmikser ved lav hastighed.

Saml dejen i to stænger som kommes i fryseren i en times tid.

Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 6-7 minutter.