Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljespecier-med-citron/

Vaniljespecier med citron

I dag vil jeg dele min opskrift på sprøde vaniljespecier med citron med jer.

Vaniljespecier er en dejlig nem småkageopskrift, som giver de skønneste sprøde kager, som er perfekt til jul – men også andre tidspunkter på året, da de netop ikke som så mange andre småkager er spækket med julens karakteriske krydderier.

Smagen af smør og vanilje i en sprød småkage er uimodståelig lækker.

Prøv også: flere skønne opskrifter på julesmåkager her>>

PT2H

Vaniljespecier med citron

Tid i alt2 timer
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal100 stk.
Ingredienser
  • 175 g smør
  • 110 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 0,50 øko citron, 2 spsk saft og fintrevet skal herfra
  • 220 g hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i en spsk citronsaft, og rør det i skålen.

Rør hvedemel og vanilje i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.

Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.