Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/emmer-grovboller/

Emmer grovboller

Så skrev jeg lige for en uges tid siden at her var lidt travlt hjemme hos os – og så gik der endnu en uge uden nyt fra mig. Vi har haft en dejlig sommerweekend i det jyske, med overnatning hos børnenes dejligste Moster og Onkel og rigtig hyggelig 90 års fødselsdag. Jeg synes faktisk ikke efteråret behøver at have travlt med at komme, det går lige så godt, ik´

Når vi har sådan en periode som de sidste 14 dage, hvor tingene er gået lidt for stærkt og vi ikke helt har kunnet følge med, så bliver her ikke lavet mange nye retter. Vi har kørt klassikerne som lasagne, hjemmelavet burgere, mexi-mad, pastaretter og suppe og der er ikke kommet så meget nyt og spændende til at udvide mine opskrifter med. Men nu trænger jeg også til at være lidt køkkenkreativ igen. Starter blidt ud med en gang hjemmebagte boller bagt med emmer, gryn og mandler. De blev gode!

PT10H

Emmerboller

20 stk    10 timer
20 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 timer
Fremgangsmåde

Gæren røres ud i vand. Salt, solsikkekerner, havregryn og hørfrø, mandler og honning røres i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt. Jeg ælter slet ikke dejen med hænderne, rører bare godt rundt – og dejen skal være let klistret. Så kommer jeg film over skålen og sætter skålen i køleskabet, gerne natten over. Næste dag former jeg 20 boller af dejen og sætter dem på en bageplade med bagepapir. Hæver 1/2 times tid ved stuetemperatur og kommes i ovnen ved 260 grader i 4 minutter, hvorefter jeg skruer ovnen ned til 225 grader og bager færdig i 18-20 minutter.