Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luciakrans/

Luciakrans

En nybagt luciakrans er dejlig at sætte på morgenbordet i julemåneden og det duftende safrangyldne flettede julebrød kan også serveres til juleklipdag, kagebord og en eftermiddag i december.

Til luciadag er det en tradition med luciabrød, som vi holder meget af at bage og servere til morgenmaden den 13. december. Det har været en hyggelig tradition i min familie gennem flere år, som jeg gerne står lidt tidligt op for, på denne mørke vintermorgen i december.

Prøv også: få alle mine bedste juleopskrifter her >>

PT3H

Luciakrans

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 2 æg
  • 425 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel, eller fuldkornshvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 75 g smør, koldt
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk, kom stødt safran i skålen sammen med æg og rør det godt sammen.

Kom hvedemel, grahamsmel, sukker og salt i en ren skål og smuldre smør deri til det er helt ensartet. Rør melblandingen i skålen med mælk og ælt dejen godt sammen, gerne på en røremaskine ved middel hastighed i 5-8 minutter.

Dejen skal være ret klistret og skal ikke være fast i det. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.

Kom dejen ud på et meldrysset bord sigt lidt hvedemel over og del dejen i tre lige store stykker. Rul de tre stykker til lange strimler, og flet dem til en fletning og derefter saml til en rund krans. Sæt på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i yderligere 30 minutter (1 time, hvis dejen har koldhævet)

Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter.

Server med koldt smør, mens brødet er lunt og nybagt.