Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-karamel-af-kondenseret-maelk/ Kager og søde sager

Cremet karamel af kondenseret mælk

Cremet karamel af kondenseret mælk er nemt at lave og er anvendeligt til rigtig mange retter, hvor det er skønt med en cremet karamel – eller til blot at smøre på brød og lune boller, til at komme i grød eller til kager.

Brug en smule af karamellen til din morgengrød, det gør det bestemt nemmere at komme ud af sengen om morgenen. Brug den også mellem et par havregrynskiks, macarons, dyp æblebåde i karamellen, brug som smørepålæg, spis den sammen med is og frugt.

Det er ren magi ♡

PT3HPT15M1

Karamel af kondenseret mælk

Tid i alt3 timer
Arbejdstid15 min.
Antal1 portion
Ingredienser
  • 1 dåse sød kondenseret mælk
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Du skal bruge en dåse sød kondenseret mælk. Kom dåsen i en gryde, hæld vand på, så det dækker dåsen og sæt gryden på komfuret.

Skru op for varmen, indtil det koger. Læg låg på og skru ned, så det blot simrer.

Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand – vigtigt! Lad det simre i 3 timer. Tag dåsen op og lad den køle af i mindst en time.

Nu bliver det magisk.
Når du åbner dåsen hvor der før var kondenseret mælk, finder du nu den lækreste og cremede karamel.