Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/havregrynskiks-opskrift/

Havregrynskiks – opskrift

Hver dag når Johan og Julie kommer hjem fra vuggestue, ‘lander’ vi lige herhjemme med en kop te, lidt frugt, grøntsager og en kiks.

Jeg har ikke tidligere bagt kiks selv. Jeg tænkte på kiksebagning, som et ret overskudsagtigt projekt. Så det blev udskudt lidt. Og lidt længere. Og nu skulle det så være og i går bagte jeg havregrynskiks.

Nu tænker jeg bare, at det skulle jeg da have gjort for længe siden.

Mon jeg nogensinde kommer til at købe kiksene igen? Det er jo både billigere og virkelig lækkert at bage dem selv. Jeg har tanker om forskellige kiksevariationer, som jeg skal prøve af.

Disse havregrynskiks smager lidt ala Digestive – perfekt med en skive ost på, serveret med en kop te.

PT1H15min

Havregrynskiks

15 stk    1 time 15 min
15 stk
Ingredienser
  • 100 g blødt smør
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl ølandshvede
  • 1/2 dl rørsukker
  • 1 dl kogende vand
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk havsalt
Udskriv opskrift
1 time 15 min
Fremgangsmåde

Smør og sukker blandes sammen. Hæld 1 dl kogende vand hældes over havregrynene i en skål. Bland mel, salt og bagepulver og Ælt kort alle ingredienserne sammen. Det skal ikke æltes meget, bare så dejen er jævn. Saml dejen og kom den i en pose, sæt i køleskabet i en time.

Tag dejen ud af posen og tril dejen ud på en bordplade, drysset med mel. Stik kiksene ud med et glas, din ynglingsudstikker eller skær dem i firkanter. Sæt kiksene på en bageplade og prik dem med en gaffel. Bag i ovnen, varmluft 180 grader i ca 15 minutter.