Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskiks-opskrift/ Eftermiddagssnack Kiks, Snacks

Havregrynskiks

Det er både nemt og lækkert at bage havregrynskiks selv. Fuldstændig lige så nemt, som at bage småkager og dejen kan fint gøres klar i forvejen og hvile i køleskabet i 2-3 dage – eller den rå dej kan fryses ned.

Min opskrift på havregrynskiks smager lidt a la Digestive. De er perfekte at spise som de er, eller med en skive ost på og serveret med en god kop te.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet kakaopulver >>

Havregrynskiks
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT15M15
Ingredienser
  • 90 g havregryn, finvalset
  • 1 dl kogende vand
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 45 g sukker
  • 120 g hvedemel, eller ølandshvede
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og lad dem trække et par minutter.

Bland smør og sukker sammen i en anden skål og tilsæt mel blandet med salt og bagepulver. Tilsæt de iblødsatte havregryn og ælt hurtigt dejen sammen.

Saml dejen, kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.

Tag dejen ud af skålen og rul dejen ud på en meldrysset bordplade.

Stik kiksene ud med et glas, din yndlingsudstikker eller skær dem i firkanter.

Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.

Lad dem køle af på en rist.