Gå til forsiden
Menu

Pebernødder

Sprøde og velsmagende pebernødder, uhhm!
Jeg har brugt lang tid på at finde frem til opskriften på de helt perfekte pebernødder og det er lykkedes, med sød hjælp fra mine to små køkkennisser.

Det her vitterligt den bedste opskrift på pebernødder og har man helt små børn til at hjælpe, så viser deres strålende øjne, at også den rå pebernøddedej smager ualmindelig godt … den smager nemlig også ret godt.

PebernødderUdskriv opskrift

Pebernødder

  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1/2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 dl piskefløde
  • 250 g mel

Smør og sukker piskes godt sammen og derefter piskes fløden i ved lav hastighed.

Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål for sig og røres derefter i skålen med de våde ingredienser.

Ælt dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og ælte sammen.

Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm.

Pebernødderne trilles til runde kugler og sættes tæt på en bageplade med bagepapir – de hæver en smule ved bagning.

Bages ved 200 grader i omkring 8-10 minutter – hold øje med dem, for ovne er forskellige og måske skal de have et minut mere eller mindre i din ovn. De skal kun lige være gyldne.



pebernødder til børn

Pebernødder hører virkelig bare julen til! Jeg må dog indrømme, at jeg er ikke så begejstret for dem, som man kan købe der er færdiglavet. Faktisk har jeg altid haft sådan lidt et spøjst forhold til de små pebernødder, for på den ene side så hører de til julen – men på den anden side, så har jeg ikke virkelig nydt smagen. Før nu, vel at mærke!

Vi bagte pebernødder, efter jeg havde hentet Johan og Julie fra vuggestuen i fredags. Det var rigtig hyggeligt og de var virkelige engagerede og trillede pebernødder på livet løs. En rigtig hyggelig eftermiddagsaktivitet, som ikke er særlig omstændig at lave. Efterfølgende fik de lov at slikke hver deres piskeris. Det var sagen – og kan fint lade sig gøre med denne dej, eftersom der ikke er æg i – jeg er nu ikke så salmonellaforskrækket, så havde der været æg i dejen, så havde de nok fået lov alligevel. Det er bare ren og sød barndomslykke med sådan et piskeris! bedste pebernødder

pebernødder opskrift

Man kan købe færdige krydderier, som fx denne, og det er jo vældig smart hvis man får bagt en masse pebernødder i december, men ellers er det akkurat lige så fint at lave sin egen lille krydderi blanding, som jeg gør. Så kan man også skrue lidt op og ned for peber, ingefær og de spicy smagsgivere alt efter smag.



79 kommentarer

  • Malene skrev:

    Lækre ser de ud -det kunne måske være en ide, til sådan en regnruskende våd 1. søndag i advent?!
    God søndag til dig :-)

  • Ida skrev:

    Jeg synes tit, at hjemmebagte pebernødder skuffer lidt, men i år skal det have endnu et forsøg, tror jeg.

    • Ann-Christine skrev:

      Ja, det synes jeg faktisk også tit – men friske hjemmebagte er gode og jeg er altså faldet pladask for denne opskrift :)

  • Anne skrev:

    De ser gode ud… det kunne da være, at man skulle prøve kræfter med pebernøddebagning i år.

  • Sussi skrev:

    Jeg bliver da nødt til at prøve den opskrift – synes aldrig jeg har fundet én, der dur, så jeg ender altid med at købe..
    Til gengæld kan jeg varmt anbefalde at bage brunkager med blåbær i. Mums!

  • Anne skrev:

    Wow de ser lækre ud. Man får jo helt lyst til at have nogle at trille pebernødder med! :)

    KH og god 1. advent

  • Mmmm, hvor se de bare lækre ud!… Forsinket glædelig 1. søndag i advent ;)

  • Mette skrev:

    Hvor ser det fint ud i de hvide skåle med den røde snor. Vi har også bagt pebernødder uden æg, for vi kan ikke lade være med at smage ;)
    Jeg tror at jeg må prøve din opskrift næste gang. Der er nemlig allerede ret lavt i glasset, på trods af at det var en kæmpe portion, -hmm…

    • Ann-Christine skrev:

      Tak Mette :) Det er faktisk utroligt hvor hurtigt sådan en portion pebernødder forsvinder, jeg forstår det ikke …….

  • Christina skrev:

    Så er der købt fløde mv så vi også kan komme igang. Har du dejen på køl først?

  • Dorte Eilsø skrev:

    Hvor meget skal fløden piskes, og er det piskefløde?

    • Ann-Christine skrev:

      Ja, det er helt almindelig piskefløde og den skal ikke piskes til flødeskum men blot piskes i dejen – bare lige til dejen er jævn.

  • Therese skrev:

    Pebernødder er en fast ingrediens til vores julerier, og skal smage af frisk peber, kardemomme og masser af ingefær. Mums :-)

  • Som altid skønne, skønne billeder.

  • Nina skrev:

    Mmm, de lyder lækre, dem kunne jeg godt finde på at prøve. Hvor sødt med sådan to små hjælpere, de ser glade ud for deres piskeris :)

  • Kristine skrev:

    Det er en rigtig god opskrift! Har lige lavet 2 plader idag :)
    Desværre bliver mine pebernødder altid helt flade, uanset opskrift. Også disse. Gad vide hvad jeg gør galt…

    • Ann-Christine skrev:

      Det er dejligt at høre. Vi har også næsten spist de sidste :)
      Jeg ved sørme ikke hvad det kan være. Bruger du varmluft? Måske skal din ovn være en smule varmere? Eller lidt mere mel i dejen?
      Andre der kan hjælpe eller har prøvet det samme?

      • Inger Nørgaard skrev:

        Jeg har bagt af to omgange nu, og første gang blev mine også helt flade og lidt sorte under bunden, så her anden gang har jeg bagt dem med en ekstra bageplade under, så de får mindre varme nedefra, og nu er de blevet så fine og runde!

        • Ann-Christine skrev:

          Det er lidt sjovt at høre – for der må jo være enormt stor forskel på hvordan ovnen varmer. -min egen ovn varmer helt ujævnt, så jeg må selv lige vende pladen undervejs ;)
          Dejligt at det lille trick kunne gøre det! -tak for tippet

          • Inger skrev:

            Hvis jeg bruger varmluft varmer min også ret ujævnt, derfor bruger jeg altid kun almindelig ovn når jeg bager. Måske din ovn laver samme nummer :)

            • Ann-Christine skrev:

              Min ovn er faktisk desværre endnu værre uden varmluft. Det er en gammel, gammel sag, som reelt set kan stå af hver dag det skal være … Men jeg håber alligevel den holder lidt endnu ;)

  • Henriette skrev:

    ville der ske noget ved, at lade dejen stå natten over? mine mikro spejder skal nemlig lave pebernødder i morgen, og det vil gøre det lidt nemmere for mig hvis dejen var lavet i forvejen ;)

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg må simpelthen være dig svar skyldig. Jeg har ikke prøvet det, men min umiddelbare tanke er at det kan de godt klare natten over på køl. Men det må vist komme an på en prøve :) Lad mig endelig høre hvordan det går.

      • Henriette skrev:

        Den blev lidt hård dejen, men var fantastiske alligevel, dejen skulle lige varmes lidt ved at ælde.

        • Ann-Christine skrev:

          Godt at høre, Henriette, tak for tilbagemeldingen.. Med det du siger, så tænker jeg at jeg vil tage dejen ud af køleskabet en halv times tid før og så derefter ælte den igennem – det er rart at vide hvis det bliver nødvendigt at lave dejen i forvejen.

  • Pernille skrev:

    Ej hvor ser de lækre ud. Dem vil jeg bage i løbet af weekenden :-) Hvor længe kan de ca holde sig, før de bliver bløde? :-)

    • Ann-Christine skrev:

      De har aldrig holdt sig længe nok herhjemme til at blive bløde ;-)
      Så der må jeg være dig svar skyldig
      Kh AC

  • Berit C. skrev:

    Vi bruger også altid fløde i vores pebernødder. Det er en opskrift fra min onkel, som vi efterhånden allesammen bruger i familien. Vi kommer dog også hjortetaksalt og lidt citronskal i. Problemet er nok, at vi får dem spist alt for hurtigt, og laver man en større portion, så spiser vi bare flere på stort set samme tid ;-)

    • Ann-Christine skrev:

      Citronskal skal jeg prøve. Uhm! Jeg bager oftest små portioner, det er så hyggeligt med børnene og så skal vi jo arbejde for føden hver gang ;) = enormt god samvittighed når vi spiser dem, ha ha :)

  • Hanne skrev:

    Jeg skal bage dem imorgen og glæææder mig, men har ikke frisk ingefær…
    Kan stødt ingefær bruges? og i så fald hvor meget?

    • Ann-Christine skrev:

      Ja, det vil jeg tro at det sagtens kan – med det forbehold at jeg ikke har prøvet det. Jeg tror, at jeg ville komme omkring 1/4 tsk i.
      God fornøjelse med pebernøddebagning :)

  • Charlotte skrev:

    Hmm der står ikke hvornår de tørre ingredienser skal i?! Jeg puttede dem først i efter fløden men det er vist ikke meningen vel? For så ville det hele slet ikke samle sig :( Men alligevel blev de virkelig gode og jeg kan ellers virkelig ikke lide hjemmelavede pebernødder (som en af de eneste kager hvor jeg før bedst kunne lide købeversionen hehe)!

    • Ann-Christine skrev:

      Du har vist gjort det helt korrekt, lyder det til. Godt du siger det, jeg har lige ændre en pixismule i opskriften, så den er nemmere at forstå nu :)
      Jeg er normalt heller ikke så vild med pebernødder, synes de godt kan være lidt kedelige, men ikke denne version, dem er jeg også selv vilde med :)

  • Anna skrev:

    Nu har jeg sat mig for at jeg skal have bagt dem her :-) men har lige et lille (måske lidt dumt) spørgsmål – skal det være rigtig smør eller er kærgården fint, og skal det være saltet eller usaltet smør? Jeg er helt ny inden for småkage bagning så jeg kan ikk rigtig fornemme hvad der er bedst :-)

    • Ann-Christine skrev:

      Vi har aldrig kærgården herhjemme, men rigtig smør, økologisk og saltet. Så det er altid det jeg selv bruger. Personligt er jeg vild med økologisk smør, det er lidt mere gult i farven og smager af mere.
      Jeg vil anbefale saltet øko-smør, men hvis du ikke har det og bare vil igang med at bage nu, så går det jo nok med kærgården ;-)

      Rigtig god fornøjelse med bagningen, lad mig endelig høre hvad du synes om pebernødderne :)

  • Anne Petersen skrev:

    Hold nu op, sikke skønne pebernødder. Tusind tak for opskriften. Jeg fik ca. 200 ud af den, og de var ikke små.
    Glædelig jul
    Hilsen Anne

  • Milla skrev:

    Helt perfekte pebernødder! Tak for dejlig inspiration og rigtig glædelig jul :-)

  • Frederikke skrev:

    Hej
    Også lige et spørgsmål – smelter du smører?
    Venligst f

  • Charlotte skrev:

    Ej jeg bliver nødt til at takke for opskriften, de er SÅ gode de pebernødder… jeg har denne jul lavet to gange dobbeltpotioner indtil videre ;) Har genoplivet min kærlighed til pebernødder med denne opskrift – havde ellers opgivet at spise dem :)

  • Sidsel skrev:

    Kan man godt lave dejen nu her, også fryse dem ned, så man har dejen klar til en dag i december ?

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg har ikke prøvet at fryse denne dej. Men hvis jeg skulle gøre det, ville jeg nok vente til slutningen af november. Ved ikke hvor længe den holder sig lækker i fryseren

      • Stine skrev:

        Hej Sidsel. Min mor fryser de færdige pebernødder i lufttætte beholdere. Det fungerer super og de forbliver lækre. Hilsen Stine

  • Stine skrev:

    Mht. frysning laver min mor disse i én stor portion hvert år, køler dem HELT ned og putter dem i lufttætte beholdere (luk evt. kanten til med tape) og putter dem i fryseren. Det fungerer perfekt og de forbliver lækre og sprøde.

  • Maja skrev:

    Bagt (og spist!) i dag. Jeg brugte rørsukker og tilføjede lidt reven appelsinskal og stødte nelliker. Dejen var nem at arbejde med (for fem små pebernødde-trillere), og de blev virkelig lækre!
    Mvh Maja

    • Ann-Christine skrev:

      Hvor hyggeligt! Jeg tror faktisk jeg vil lave pebernødder med mine krudtugler og deres to venner, som de skal have med hjem og lege efter børnehave i dag – det bliver hyggeligt :)
      Kh Ann-Christine

  • Liv skrev:

    De var gode! Lette at få til at hænge sammen. Brugte mælk i stedet for fløde. Og kanel og tørret ingefær.
    Vh
    Liv

  • Susan skrev:

    Uhmmmm har lige bagt de her pebernødder med mine dagplejebørn idag, de er super nemme og nøj hvor smager de godt…………hmmmm nu står de ude på køkkenbordet, børnene sover, gad vide om der er flere tilbage, når forældrene kommer og skal julehygge her i eftermiddag………!!!!!!!

    • Ann-Christine skrev:

      Hvor er det dejligt at høre!
      Mon der var flere tilbage ;) De er virkelig også et stort hit herhjemme og så dejlige for børnene at hygge med.

  • Mia skrev:

    Haps – må straks i gang, men skal lige høre om det er hvid eller sort peber??

  • Lene skrev:

    Uhm, de smager bare forrygende godt de pebernødder, har lige lavet dem, og det er bare en god opskrift, lækre sprøde og krydret perfekt. De skal nok blive et hit i julen :)

    kh Lene

  • Britta knudsen skrev:

    Super lækre pebernødder Waw. Selv vores hankat Elvis spiser af dem.

  • Nanna skrev:

    Hej,
    Hej i stedet for kardemommekapsler – kan man så bruge almindelig kardemomme? I såfald, hvor meget skal man bruge af dette? Ligger nemlig ikke inde med disse kapsler og tror ikke at de er i netto/fakta? :)

    Hilsen Nanna

  • Ninna skrev:

    Wauw lækre nødder!! virkelig gode og nemme at lave ikke mindst! Så blev der også jul i vores lille hjem. :-) tak!

  • marie skrev:

    Uhm, sikke en fantastisk lækker, og meget nem, opskrift på skønne pebernødder! Et stort hit hos mine små pebernøddebagere. For øvrigt også en super fin blog du har, som jeg til min store glæde her har fundet :-) Masser af dejlig inspiration! Glædelig jul :-)

    • Ann-Christine skrev:

      Hvor skønt! Det er også lige den ideelle opgave for små pebernøddebagere ;)
      Tusind tak for de søde ord om bloggen og rigtig dejlig jul til dig også
      Kh Ann-Christine

  • Malene Skou Nielsen skrev:

    Hej Ann-Christine.
    Jeg har tidligere år bagt de fantastiske pebernødder. Men min datter har fået mælkeallergi. Kan godt bruge smør, men ikke fløde. Har du prøvet at bruge soya fløde?
    Mvh Malene Skou Nielsen

    • Ann-Christine skrev:

      Det har jeg desværre ikke … Det er jo så lidt der skal i, så jeg tror de kan lykkedes fint med soyafløde, men kender ikke produktet – smag/konsistens
      Kh AC

  • Michella skrev:

    Du har bare sådan nogle skønne opskrifter.

    Jeg har aldrig rigtig hverken bagt eller spist pebernødder, men i år valgte jeg så alligevel at prøve mig ad med din opskrift og den er virkelig god!!
    Har allerede brugt den to gange denne jul og har planer om en gang mere.
    Den er så super let og er en hurtig måde en få lækre pebernødder på!

    • Ann-Christine skrev:

      Hvor skønt! Det er også en favorit herhjemme som vi bager mange, mange gange i løbet af december :) Også til børnenes legeaftaler, er det hyggeligt med pebernøddedej og et lille bageprojekt.
      Tusind tak for din søde hilsen
      Kh AC

  • Cecilie Weinholt skrev:

    Hej:)

    Det er de bedste pebernødder jeg nogensinde har smagt! Alle i familien er vilde med dem, de er nemme at lave og de kalder bare på en ekstra omgang.

    ( Normalt kommenterer jeg aldrig på de opskrifter jeg finder på nettet, men din opskrift fortjener ros – og folk skal kunne se, at vi taler om virkelig gode pebernødder her:) )

    God jul!
    Bh, Cecilie

    • Ann-Christine skrev:

      Jubii, hvor er det dejligt at høre :)
      Og tusind tak for din søde hilsen, det er jo super dejligt med feedback, særligt glad bliver jeg jo når det er af denne slags :)
      Rigtig glædelig jul til dig
      Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *