Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nougatbrud/

Nougatbrud

Disse nougatbrud er virkelig nemme at lave og smager vanedannende godt. Jeg er ret pjattet med nougat og kan godt lide denne kombination med knas fra hasselnødderne og sprødheden i den mørke chokolade.

Så lækkert!

PT30min

Nougatbrud

30 stk    30 min
30 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter, rør i dem jævnligt –  eller rist dem på en tør pande, som jævnligt rystes, så de ikke brænder på.
Ristningen  gør at skallerne løsner sig og når det sker, så gnides hasselnøddekernerne mellem hænderne til alle skallerne er gnedet af.

Smelt ved laveste varme nougat i en gryde. Det skal blot være helt blødt og lækkert, så hasselnødderne kan røres i.

Beklæd en lille form med bagepapir, min var ca 20×15 cm.

Hak chokoladen helt fint og smelt den 2/3 over vandbad, under omrøring. Tag chokoladen af varmen og rør den anden 1/3 chokolade i til det hele er smeltet. Fordel halvdelen af chokoladen i formen på bagepapiret. Fordel nougatmassen henover og glat det pænt ud. Resten af chokoladen pensles oven på nougaten.

Stil køligt til chokoladen er helt stivnet og skær derefter ud i mundrette stykker.