Nougatbrud


Nougatbrud er nemme at lave og smager vanedannende godt.
Her får den søde bløde nougat et skønt knas fra hasselnødderne og sprødheden i den mørke chokolade. Det smager virkelig godt og det er en dejlig og nem konfekt at lave til julens hyggestunder.
Opskriften kan varieres med mandler, valnødder, tranebær eller tørrede dadler skåret i tern og vendt i den søde smeltede nougat.
Prøv også: min opskrift på rocky road >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 30 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nougatbrud
- 125 g hasselnødder
- 200 g nougat
- 200 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter, til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnøddekernerne i et rent klæde gnid hinderne af i klæder.
Kom nougat i en skål over et vandbad og smelt nougaten. Tag af varmen og rør hasselnødderne i.
Beklæd en lille form på 15×20 cm med bagepapir.
Temperer chokoladen og fordel halvdelen af chokoladen i formen på bagepapiret. Fordel nougatmassen henover og glat det pænt ud. Fordel resten af chokoladen over nougatmassen.
Sæt i køleskabet i 10 minutter til chokoladen har sat sig og skær ud i mundrette stykker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Og mig der tænkte, jeg var færdig med at lave konfekt til denne jul… :) Denne opskrift må bare prøves.
Glædelig jul.
Skønt at høre – godt der lige var plads til at prøve en enkelt mere ;)
Glædelig jul ♡
Hejsa
Jeg synes altid det er svært at opbevare konfekt med chokolade, eller andet hvor man tempererer chokolade og bruger det oven på nogle søde ting, Jeg synes chokoladen bliver tarvelig at se på uanset om den står koldt eller i en dåse udenfor køleskabet.
Hvordan skal jeg opbevare min konfekt uden det bliver træls at se og spise?
Mvh Maria
Jeg oplever ikke at chokoladen bliver kedelig, hverken at se på eller at spise når den er tempereret perfekt.
Flere af de chokolader i blogindlægget fyldte chokolader har været opbevaret i en kagedåse i et lidt køligt skab (omkring 18 grader) i omkring 2 uger uden at ændre udseende – de er stadig perfekt blanke og sprøde i overfladen.
Min erfaring er at chokolade helst ikke må opbevares på køl, for der er luftfugtigheden høj og temperatursvingningerne for store ift kulde og stuetemperatur – og den bliver derfor kedelig at se på og at spise.
Både før og efter det er tilberedt, skal chokolade helst opbevares lys og lufttæt, i et lidt køligt rum eller skab – gerne omkring 16-19 grader.
Kh AC
Hej Ann-Christina.
Tak for al den gode inspiration ☺️
Jeg skal helt klart lave nougatbrud. Hvilken mørk chokolade køber du? Jeg har købt nogle chokoladeknapper, som jeg skulle bruge her i Julen -kun 1 kg, men ærlig talt så smager de ikke ret godt i sig selv. Så tænker jeg skal have fat på noget bedre. Hvad bruger du selv?
De flotte kugler der ligger sammen med dine brud på billedet, er det nogen du har købt eller er der også en opskrift på dem?
Glædelig jul ☺️
Hej Merete,
Jeg køber gerne Caraibe fra Valhrona – det er nok den chokolade jeg bruger mest i køkkenet og den jeg altid vender tilbage til. Det er en lidt pebret pris, men jeg køber den i Tyskland hos geniesserdepot.de og altid 3 kg af gangen – det kan godt betale sig.
Kuglerne på billedet er fra Johan Bülow
Glædelig jul ♡
Kh AC