Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nougatbrud/

Nougatbrud

Nougatbrud er nemme at lave og smager vanedannende godt.

Her får den søde bløde nougat et skønt knas fra hasselnødderne og sprødheden i den mørke chokolade. Det smager virkelig godt og det er en dejlig og nem konfekt at lave til julens hyggestunder.

Opskriften kan varieres med mandler, valnødder, tranebær eller tørrede dadler skåret i tern og vendt i den søde smeltede nougat.

Prøv også: min opskrift på rocky road >>

PT45M

Nougatbrud

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 125 g hasselnødder
  • 200 g nougat
  • 200 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter, til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnøddekernerne i et rent klæde gnid hinderne af i klæder.

Kom nougat i en skål over et vandbad og smelt nougaten. Tag af varmen og rør hasselnødderne i.

Beklæd en lille form på 15×20 cm med bagepapir.

Temperer chokoladen og fordel halvdelen af chokoladen i formen på bagepapiret. Fordel nougatmassen henover og glat det pænt ud. Fordel resten af chokoladen over nougatmassen.

Sæt i køleskabet i 10 minutter til chokoladen har sat sig og skær ud i mundrette stykker.