Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/fyldte-chokolader/

Fyldte chokolader – 3 lækre varianter

Hvert år ved juletid laver jeg hjemmelavede lækre fyldte chokolader.

Det er et rigtig hyggeligt projekt og er en helt fast juletradition, som jeg holder meget af. Dertil kommer at man kan fylde sine chokolader med lige præcis ens yndlingsfyld og hvad hjertet begærer – og lave nøjagtig det antal man har lyst til.

Når jeg laver fyldt chokolader, så bruger jeg altid en fast form. Det giver et smukt resultat, men kan også være en smule tricky, hvis man ikke får tempereret chokoladen helt perfekt. Et termometer er et uundværligt redskab for at kunne lave den helt perfekte sprøde og blanke chokolade.

I dag vil jeg dele opskrift på tre forskellige lækre fyldte chokolader, samt fortælle og vise i videoen her, hvordan jeg laver dem.

Opskriften er lavet til mit samarbejde med Kop & Kande, hvor jeg har brugt de fine chokoladeforme og termometer fra Blomsterberg.

PT11/2-2H

3 x fyldte chokolader

60 stk    1 1/2 - 2 timer
60 stk
Ingredienser
  • 400 g mørk chokolade*
  • Hvid chokoladetrøffel med hindbær
  • 75 g hvid chokolade
  • 1/2 dl. fløde
  • 2 spsk. frysetørret hindbær
  • Nougatknas
  • 50 g hasselnødder
  • 3 spsk. sukker
  • 150 g nougat
  • Baileys og mælkechokolade – 20 stk
  • 100 g mælkechokolade (jeg bruger caramelia fra Valhrona)
  • 3 spsk. Baileys
  • 4 spsk. piskefløde
Udskriv opskrift
1 1/2 - 2 timer
Fremgangsmåde

Tempere den mørke chokolade til chokoladeskallerne
Hak den ene halvdel af chokoladen helt fint og den anden halvdel skal blot være i store stykker eller er grofthakket.

Den grofthakkede chokolade smeltes under omrøring i et vandbad til den er 58 grader, hvorefter den straks tages af varmen og den finthakkede chokolade røres i. Temperaturen skal nu falde til 28 grader (brug et termometer til at måle). Stil evt skålen på køl i nogle minutter, rør grundigt og fortsæt til temperaturen er præcis 28 grader.

Sæt derefter skålen i vandbadet i 10 sekunder, rør rundt og mål temperaturen igen – fortsæt med dette til temperaturen er steget til præcis 31 grader, hvorefter chokoladen er klar til at blive hældt på formene.

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Hvid chokoladetrøffel med hindbær – 20 stk
Smelt chokolade og fløde over vandbad, tag af varmen og rør frysetørret hindbær i. Lad det køle af til under 32 grader inden det fyldes i chokoladeskallerne.

Nougatknas – 20 stk.
Smelt sukkeret på en pande – til det bliver en gylden karamel. Tilsæt hasselnødder, og tag panden af varmen. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Hak dem fint. Smelt nougat over vandbad. Bland nougaten med de finthakkede hasselnødder.

Baileys og mælkechokolade – 20 stk.
Smelt chokoladen og fløden over vandbad, tag af varmen, lad det køle lidt af og rør baileys i.

*der bliver en del chokolade til overs – det kan hældes ud på et stykke bagepapir, størkne og gemmes til en anden gang – hvor det fint kan tempereres igen. Eller det kan bruges til varm chokolade eller en chokoladekage.