Safranrisotto
Safranrisotto er lækker vintermad.
Både som tilbehør til et større måltid, som fx kylling, en grydesteg eller lign. Men det er også lækkert serveret helt enkelt, bare med et godt brød og en salat til.
Safran og hasselnødder giver virkelig god smag og retten mætter skønt. Kom gerne et godt drys finthakket bredbladet persille over.
Prøv også: helstegt kylling opskrift >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Safranrisotto
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 350 g risotto ris
- 1 dl hvidvin
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 liter grøntsagsbouillon, eller hønsebouilion
- 60 g hasselnødder
- 40 g parmesan, groftrevet, heraf lidt til pynt
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olivenolie, ved middelvarme, til det er gennemsigtigt og blødt.
Tilsæt risottoris, hvidvin og stødt safran, rør godt rundt i gryden i et par minutter og tilsæt derefter 1 dl boullion ad gangen.
Lad risene suge bouillonen op inden der tilsættes mere. Når alt bouillonen er brugt, tages gryden af varmen.
Rør 1 dl frisk revet parmesan i risottoen. Smag til med salt og peber.
Rist hurtigt hasselnødderne på en varm pande, gnid de løse hinder af og server straks risottoen på tallerkner, pyntet med bredbladet persille og de ristede hasselnødder.
Ud over din dejlige Osso buco som jeg har prøvet, hvad anbefaler du ellers at lave til din gode safranrisotto ? ?
Hej Lea,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Safranrisotto vil også være lækker til tandoorikylling – lidt utraditionelt, måske – men lækkert :)
Derudover er vi ret vilde med den til fx et stykke pande- og smørstegt rødtunge eller anden lignende hvid fisk.
Kh AC
Du har fået en ny fan. Selvom jeg bare interesserer mig for madretter og ikke er kok, så er dine opskrifter nemme at følge og har en dejlig smag.
På genhør
Mange tak, Anders. Det er jeg glad for at høre :)
MMM, hvor lækkert! Jeg elsker risotto! Og hvor er denne her bare “smuk” i det med den safran-farve :)
Ja, safran giver den smukkeste gule farve. Den er jeg også vild med
Det er bare helt genialt med det nye opskriftsindex med billeder :O) Det er så overskueligt og nemt at gå til, og helt perfekt med billederne, så man lige kan blive ekstra fristen, inden man klikker ind på opskriften :O)
Dejligt at du kan lide det, Heidi. Det er jeg glad for
Det ser meget lækker!
Tak :)
Hej igen,
God ide med indeks med billeder. Havde du ikke også et indeks med børnenes favoritter?
God dag
Birgitte
Super god ide! Det laver jeg også. Bliver nok først i næste uge. Tak for inspirationen og ideen :)
Kh Ann-Christine
Dejligt foto af en sikkert velsmagende risotto. Jeg mangler en angivelse af gram af risottoris eller et mål i deciliter. Hvor meget ris anvendte du mon?
Tak for gode opskrifter.
Bedste hilsner
Ulla Hansen.
Hej Ulla, det er rettet nu. Jeg havde selv overset det i teksten, så tak for at du så det
Jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne
De bedste hilsner Ann-Christine
Hvor er det smart med dine kategorier – det gør det super overskueligt at du har billeder med på.
Tak Diana – jeg er glad for at du kan lide det