Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/safranrisotto/

Safranrisotto

Jeg havde lige en lille rest safran fra da jeg lavede Luciabrød i december. Den skulle bruges og i går blev det til denne lækre risotto.

 

PT40min

Safranrisotto

4 pers.     40 min
4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 350 g Risottoris
  • 1 knivspids safran
  • 1 liter hønseboullion (eller grøntsag)
  • 1 dl hasselnødder
  • parmesanost, 1 dl fint og friskrevet + lidt høvlet til pynt
  • Salt og frisk kværnet peber
  • bredbladet persille til pynt
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olivenolie, ved middelvarme, til det er gennemsigtigt og blødt. Tilsæt risottoris og safran, rør godt rundt i gryden i et par minutter og tilsæt derefter 1 dl boullion ad gangen.

Lad risene suge bouillonen op inden der tilsættes mere. Når alt bouillonen er brugt, tages gryden af varmen.

Rør 1 dl frisk revet parmesan i risottoen. Smag til med salt og peber.

Rist hurtigt hasselnødderne på en varm pande og server straks risottoen på tallerkner, pyntet med bredbladet persille og de ristede hasselnødder. Vi spiste skiver af det gode grydebrød til.