Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groenkaalssuppe/

Grønkålssuppe

Grønkålssuppe smager så godt – og selv mine børn er begejstret!

Vi spiste denne suppe i går til aftensmad efter Johan, Julie og Martin havde været til udendørsfodboldstræning – det er blevet lidt et fast ritual med onsdagssuppe efter sådan en kold udendørstræning.

Grønkålssuppe er virkelig en af de skønneste måde at få børnene til at spise grønkål – sådan er det med grøntsagssupper herhjemme generelt, hvis grøntsagerne bliver blendet, smagt godt til og der er et par skåle med toppings til at drysse på efter eget valg – så har vi en sikker vinder.

Vi har grønkål i haven og den er skøn til en god grønkålssuppe som denne – men ellers er det blot at købe enten frisk eller frossen grønkål.

PT30M

Grønkålssuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 800 g kartoffel, skrællede og skåret i tern
  • 1,20 l grøntsagsbouillon
  • 250 g grønkål, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 æble, i tern
  • 1 dl græskarkerner, ristede på panden
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie i et par minut­ ter ved middelvarme, til løgene er klare og gennemsig­tige. Tilsæt kartofler og grøntsagsbouillon. Kog op og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.

Kom grønkål i gryden og lad det koge yderligere i 3 minutter. Tilsæt piskefløde og blend suppen, til den er luftig og cremet. Smag til med salt og peber.

Topping
Server med et drys af ristede grønkålschips, æble i tern, ristede græskarkerner