Grønkålssuppe
Grønkålssuppe smager så godt – og selv mine børn er begejstret!
Grønkålssuppe er virkelig en af de skønneste måde at få børnene til at spise grønkål – sådan er det med grøntsagssupper herhjemme generelt, hvis grøntsagerne bliver blendet, smagt godt til og der er et par skåle med toppings til at drysse på efter eget valg – så har vi en sikker vinder.
Denne suppe er cremet og lækker.
Prøv også: opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålssuppe
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 800 g kartofler, skrællede og skåret i tern
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 250 g grønkål, finthakket
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 æble, i tern
- 1 dl græskarkerner, ristede på panden
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie i et par minut ter ved middelvarme, til løgene er klare og gennemsigtige. Tilsæt kartofler og grøntsagsbouillon. Kog op og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.
Kom grønkål i gryden og lad det koge yderligere i 3 minutter. Tilsæt piskefløde og blend suppen, til den er luftig og cremet. Smag til med salt og peber.
Topping
Server med et drys af æble i tern og ristede græskarkerner
Hej.
I grønkålssuppen, som virkelig ser lækker ud, kan de almindelige kartofler erstattes af søde kartofler????
Mange hilsner Joan
Ja, det vil være super lækkert! :)
-laver den altid med søde kartofler og det smager fantastisk. Klart en opskrift, der ryger ind i det faste sortiment:-)
En meget farverig og spændende ugeplan, som jegvil prøve minimum 4 opskrifter fra. Vi er udstationeret i riga, letlands hovedstad, og her kan man på et kæmpe grønsags.fiske og kødmarked få alt, så det er ikke svært athandle ind, og koster under 50% af hvad ting koster idk. Men koldt er det…her i staden. Tak for inspirerende tekst og fotos.
Hej Flemming,
Hvor hyggeligt med en hilsen fra Riga. Det lyder som et helt fantastisk marked i byen og så er det jo rart at man kan varme sig med mægtig god madlavning her i den kolde tid
Tak for din fine hilsen og rigtig god fornøjelse med opskrifterne
Kh Ann-Christine
Åh hvor ser det lækkert ud – og sikke nogle farver! Perfekt ret til de kolde grader udenfor, det har du helt ret i! Det skal helt sikkert prøves
Emma Jo
nouw.com/joluxe
Rigtig god fornøjelse med den – håber du prøver den af :)
Kh AC
Hej
Tusind tak for en VIRKELIG inspirerende blog ? Den har reddet mig og min manglende fantasi MANGE gange ?
Vil lige høre om man kan bruge frossen grønkål til suppen?
Mvh. Anette
Hej Anette,
Tusind tak for din søde hilsen! Det er jeg glad for at høre ♡
Du kan sagtens bruge frossen grønkål, det er også godt!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal stilken fra Grønkålen skæres fra :-)
Det kommer lidt an på hvor grov den er, synes jeg. Jeg skærer de groveste dele af skilken fra.
Vi fik grønkålssuppe og Chips igår. Dejlig nem at lave og så syntes mine børn på 2 og 6 at det var et hit med de forskellige toppings.
Tak for en fantastisk blog❤️
Hvor er det dejligt at høre, Dorthe ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Grønkålssuppen ser rigtig lækker ud. Den skal helt sikkert prøves.
Dejligt at høre!
Rigtig god fornøjelse med den :)
Hej.
Tak for en fantastisk inspiration til vores middage herhjemme.
Skal lave grønkålssuppen i dag og har en masse frossen grønkål i fryseren – hvad vil du tro, at mængden skal være, når jeg bruger frossen i stedet for frisk grønkål?
Endnu engang tak for dine dejlige opskrifter.
Mange hilsner
Rikke, Vesterbro
Hej Rikke,
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Hvor er det dejligt at høre!
Jeg bruger ca samme mængde frosne grønkål, som friske.
Kh AC
Tusind tak for svar❤️
Hej,
Ville man godt kunne lade være med at putte fløde i? Kan nemlig ikke tåle mælkeprodukter. Tak for en dejlig blog :D
Det kan du sagtens lade være med, den bliver rigtig god alligevel.
Evt kan du komme en halv squash i, det erstatter fint den cremede lækkerhed som fløden også giver
God fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh AC
Tusind tak for svar, jeg kunne desværre ikke finde noget økologisk grønkål, så det bliver kartoffel-porersuppen i stedet, men den er også god!
Det er også ved at være lige allersidst på sæsonen og vi har også her netop høstet den sidste grønkål i haven :)
Er suppen fryseegnet?
Ja, det kan den fint
Vores grønkål har taget helt overhånd i år, så grønkål på hundrede måder er målet hos os. Her til aften har vi afprøvet grønkålssuppen plus grønkålschips. Begge dele var en kæmpe succes, så mange tak for det!
Hvor er det dejligt at høre! Og det er jo virkelig luksus at have rigeligt med grønkål i haven hele vinteren.
Jeg oplever at den ofte smager ekstra lækkert når de har fået lidt frost – og så er de så pæne i haven, når alt andet visner ned :)
Hejsa
Jeg vil lave grønkålssuppen i aften, men undrede mig lidt over, at der ikke i opskriften stod at der skulle vand i?
Kan det passe?
Hvor kommer væsken så fra? Udover den lille portion fløde…
Væden kommer fra den ene liter grøntsagsboullion i opskriften
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Tak for en god suppe, alle mine drengene var vilde med den. Dejligt med noget nemt, nyttigt og god aftensmad.
Mvh Klaudia
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa
Jeg husker at min mor brugte KØRVEL i grønkålssuppen
Men kørvel er jo ikke til at få mere, så jeg bruger spinat og lidt Stjerne Anis, ?
Det bliver rigtigt godt.
VELBEKOMME ???
Jens O. P.
Mange tak for det fine tip, Jens :)
Hej Ann-Christine?
Jeg læser med stor glæde din blog og finder mange gide inspirerende opskrifter hos dig.
Jeg mangler nu alligevel én enkelt, som jeg endnu ikke har fundet?
Kunne du ikke tage at skrive om, hvordan du får dine børn til at blive ved med at være ni år!! Jeg har nemlig et barnebarn på 10 og jeg kunne godt tænke mig, at det varer nogen tid endnu, inden hun for alvor render op og bliver voksen??
Bortset fra det, så er jeg SÅ glad for dine mange gode opskrifter, mange tak for dem. Hav en dejlig weekend
Med venlig hilsen
Joan Andreassen?
Kære Joan,
Hvor er det dejligt at høre at du har glæde af min blog.
Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal forstå din besked vedr mine børns alder … – men ja, det går jo alt for stærkt med de børn, mine to fylder 10 år i slutningen af maj næste år – og jeg kan sagtens følge dig i at man gerne lige vil sætte tiden på pause, så de ikke bliver voksne alt for hurtigt ♡
God weekend
Kh AC
Lækker suppe…..som jeg nu laver næsten ugentligt. Den bliver endnu bedre, hvis der svitses bacontern og frisk chili i……….styrke efter eget valg
Lyder som et skønt twist på opskriften :)
Hej. Igen en dejlig opskrift, tak for den. Jeg brunede lidt knoldselleri i tern i olien i gryden før løgene kom i, det giver super god smag. Tilsatte også lidt krydderurter fra haven. Og i stedet for topping tilsatte jeg til sidst en portion kogte borlottibønner (kikærter er sikkert lige så godt) – de skal udblødes og koges i bouillon for at blive rigtig gode. Med godt brød til er det meget, meget mættende mad :-) vh Anne
Lyder skønt! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej .. min suppe bliver ikke grøn grøn, men mere grønlig kartoffelsuppe med grønkåls fnuller i .. ligner en persillesovs med grøn farve .. hvad gør jeg?
Det er udelukkende et spørgsmål om hvor kraftig blenderen er, om den kan blende grønkålen helt fin, så suppen bliver ensartet grøn.
Kh AC
Jeg lavede den i går og havde samme problem, jeg bruger en bamix stavblender som normalt kan tage alt, så det undre mig at den ikke skulle være stærk nok. Er der fordi jeg skal bruge en rigtig blender og ikke en stavblender?
Ja, Min bamix stavblender kan heller ikke blende den så fint som min alm blender kan.
Kh AC
Hej,
Kan grøntkålsuppen godt opvarmes næste dag??
(Aldrig huske om det er grønkål eller persille som ikke må genvarmes).
Vh. Anette
Jf fødevarestyrelsen er der ingen problemer med hverken grønkål eller persille, hvis det er tilberedt med i retten, afkølet hurtigt og varmes godt igennem igen inden servering
Kh AC
Tak for en dejlig grønkålssuppe. Smager himmelsk af grønkål. Jeg blendede ikke grønkålen helt. Vi kan lide den med små grønkålsstykker (vi har heller ikke hjemmeboende børn mere )
Hvad med frysning af suppen? Kan man det?
jeg har ikke testet det, men prøv endelig bare :)
Kh AC
Grønkålssuppen ser virkelig lækker og delikat ud, den må jeg prøve. I morges spiste jeg jeres kolde køleskabsgrød med mandler, dadel, Chia frø osv. Mums hvor smagte den godt, var mæt i mange timer. Savner inspiration til sund morgenmad, glæder mig til at følge jer. Skal også investere i jeres nye kogebog
Hej Merete
Mange tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du er glad for mine opskrifter :)
Jeg har samlet alle mine morgenmadsopskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/morgenmad-brunch/ og håber også du vil få glæde og inspiration af kogebogen.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde?
Det er helt op til dig. Hvis du synes godt om madlavningsfløde, så kan du fint bruge det :)
Kh Ann-Christine
Igen en super god opskrift fra dig! Den gjorde lykke både hos os 2 gamle, svigerdatter, søn og 2 børnebørn på 4 og 3 år. Tak!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Nøj, den ser lækker ud den suppe ;-)
Den skal så meget prøves… Hvordan laver man grønkålschips?
Kh Anja
Hej Anja,
Det har jeg lavet en opskrift på her: https://www.valdemarsro.dk/gronkalschips/
Kh AC
Hej
Jeg har både rød og grøn grønkål i haven og brugte dem begge i suppen. Giver en flot rød farve. Tak for en fantastisk opskrift
Uhm, det kan jeg forestille mig. Jeg havde rød grønkål i haven sidste år, men fik aldrig lavet suppe med den. Det må jeg prøve næste gang :)
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for dine dejlige opskrifter.
Hvis man ikke lige kan få fat på frisk grønkål til grønkålssuppen, kan man så bruge frosne kålboller?
Ja, det vil jeg fint tro du kan gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Lækker opskrift, smager dejligt.
Kan man erstatte kartoflerne med andre grøntsager istedet?
Du kan evt prøve med blomkål i stedet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Øhhh endelig fandt jeg stedet for spørgsmål og svar. Lidt tungt
Jeg bruger altid kun appen – som jeg er meget glad for, og har brugt i flere år flere gange ugentligt.
I appen står under opskriften for Grønkålssuppen fryseegnet: NEJ og her i tråden finder jeg så du skriver til en spørger “ja frys endelig”
Der er jo generelt meget vildrede og vildledende info om hvad der kan (bør) opvarmes efter frysning, så 1) hvad gælder for grønkålssuppen? OG 2) har du et sted beskrevet hvad man aldrig må(bør) fryse med henblik på genopvarmning ? Bedste hilsen en PræmiumFan af Valdemarsro
Kære Sussi
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt du er glad for Valdemarsro Premium.
Du kan bruge dit premium helt frit både her på hjemmesiden og i appen, så alle de samme funktioner kan du logge ind og have tilgængeligt, også her på websitet :)
Det var en fejl at der var klikke af på at grønkålssuppen ikke kan fryses, for den kan den fint.
Mht vejl. om hvad der kan fryses, så kan det ændres over årene efterhånden som der kommer nye vejledinger fra sundhedsstyrelsen mv. Derfor henviser jeg til dem og alm. sund fornuft + ikke mindst prøve sig frem og selv opleve om en ret kan klare en omgang i fryseren. jeg prøver at teste de fleste af mine opskrifter til frys, men når ikke dem alle.
Skøn dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Når jeg laver suppen, er det med små tern af gulerod, persillerod og porre, og havrefløde.
Jeg serverer suppen i halverede bagte hokkaidogræskar som spiselig tallerken(pas på ikke at “punktere” den før suppen er spist☝️)
Tak for en altid god blog
Uhm, hvor lækkert og hyggeligt med græskartallerkener.
Mange tak for din fine hilsen og gode tip
Kh Ann-Christine