Grønkålssuppe
Grønkålssuppe smager så godt – og selv mine børn er begejstret!
Grønkålssuppe er virkelig en af de skønneste måde at få børnene til at spise grønkål – sådan er det med grøntsagssupper herhjemme generelt, hvis grøntsagerne bliver blendet, smagt godt til og der er et par skåle med toppings til at drysse på efter eget valg – så har vi en sikker vinder.
Denne suppe er cremet og lækker.
Prøv også: opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålssuppe
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 800 g kartofler, skrællede og skåret i tern
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 250 g grønkål, finthakket
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 æble, i tern
- 1 dl græskarkerner, ristede på panden
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie i et par minutter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt kartofler og grøntsagsbouillon. Kog op og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.
Kom grønkål i gryden og lad det koge yderligere i 3 minutter. Tilsæt piskefløde og blend suppen, til den er luftig og cremet. Smag til med salt og peber.
Topping
Server med et drys af æble i tern og ristede græskarkerner
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Øhhh endelig fandt jeg stedet for spørgsmål og svar. Lidt tungt
Jeg bruger altid kun appen – som jeg er meget glad for, og har brugt i flere år flere gange ugentligt.
I appen står under opskriften for Grønkålssuppen fryseegnet: NEJ og her i tråden finder jeg så du skriver til en spørger “ja frys endelig”
Der er jo generelt meget vildrede og vildledende info om hvad der kan (bør) opvarmes efter frysning, så 1) hvad gælder for grønkålssuppen? OG 2) har du et sted beskrevet hvad man aldrig må(bør) fryse med henblik på genopvarmning ? Bedste hilsen en PræmiumFan af Valdemarsro
Kære Sussi
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt du er glad for Valdemarsro Premium.
Du kan bruge dit premium helt frit både her på hjemmesiden og i appen, så alle de samme funktioner kan du logge ind og have tilgængeligt, også her på websitet :)
Det var en fejl at der var klikke af på at grønkålssuppen ikke kan fryses, for den kan den fint.
Mht vejl. om hvad der kan fryses, så kan det ændres over årene efterhånden som der kommer nye vejledinger fra sundhedsstyrelsen mv. Derfor henviser jeg til dem og alm. sund fornuft + ikke mindst prøve sig frem og selv opleve om en ret kan klare en omgang i fryseren. jeg prøver at teste de fleste af mine opskrifter til frys, men når ikke dem alle.
Skøn dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Når jeg laver suppen, er det med små tern af gulerod, persillerod og porre, og havrefløde.
Jeg serverer suppen i halverede bagte hokkaidogræskar som spiselig tallerken(pas på ikke at “punktere” den før suppen er spist☝️)
Tak for en altid god blog
Uhm, hvor lækkert og hyggeligt med græskartallerkener.
Mange tak for din fine hilsen og gode tip
Kh Ann-Christine
Hej.
Lækker opskrift, smager dejligt.
Kan man erstatte kartoflerne med andre grøntsager istedet?
Du kan evt prøve med blomkål i stedet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for dine dejlige opskrifter.
Hvis man ikke lige kan få fat på frisk grønkål til grønkålssuppen, kan man så bruge frosne kålboller?
Ja, det vil jeg fint tro du kan gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine