Grønkålschips
Grønkålschips er et stort hit og en skøn måde at spise den dejlige sunde grønkål.
Det smager skønt og er glimrende som tilbehør til en fredagsøl eller som en lille overraskende del af en forret og til vinterens tapas.
Prøv også meget gerne at komme et drys sprød grønkålschips over salaten eller brug dem som alternativt fyld i wraps, drys på suppe mv.
Til min overraskelse, spiste Johan dem også med stor fornøjelse; “uhm hvor de knaser” sagde han.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålschips
- 3 grønkål, skåret i grovestykker
- 15 g parmesan, friskrevet
- 3 spsk olivenolie
- 1 drys flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend grønkål med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag og drys parmesan ost over.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10-15 minutter, til de er knasende sprøde. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på!
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Det ser supper lækkert ud.
Jeg tænkte på om man kunne bruge finthakket grønkål?
Og kan parmesan erstattes af andre slags oste? Hvis ja hvilke?
Tak for det.
Kh Hanna
Hej Hanna
Det kan du godt, det bliver blot mere sprød smuldret knas – som kan bruges som fx sprødt drys på en salat.
Blot vend det hyppigt, så det ikke brænder på.
Du kan bruge andre hårde oste, som fx den danske vesterhavsost.
Kh Ann-Christine
Mener du 3 grønkål? Jeg kan ikke få plads til mere end et halvt på min bageplade, selvom jeg er grundig med at rippe dem så der ikke er for meget stilk….måske har du skrevet forkert…det er jo også meget at opbevare chipsene fra 3 kål🤷🏼♀️
3 store blade grønkål ;)
– ikke 3 hele grønkålsplanter, som der jo er stor forskel på størrelsen af alt efter høst. Men grønkål høster jeg altid blot et blad af gangen og så vokser den videre og jeg kan høste af den mange gange.
Kh Ann-Christine
Skal grønkålschips altid serveres varme 🤔
nej det behøver de ikke
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine