Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatsuppe-opskrift/

Tomatsuppe med nudler og ostebrød

Lækker nem tomatsuppe med nudler er en skøn hverdagsret, som hjemme hos os er en ret, hvor vi stort set altid har alle ingredienserne på lager til at lave den.

Hvis du ikke har suppenudler, så kan det evt undlades eller du kan tilsætte anden pasta eller komme sprøde ristede kikærter på som topping.

Det er også lækkert at servere tomatsuppe med en smule cremefraiche som toppen og hvis suppen skal være lidt ekstra cremet, så kan den blendes en smule med stavblenderen inden inden nudlerne kommer i.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>

PT20M

Tomatsuppe med nudler

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk karry, medium
  • 1 porre, i tynde ringe (kan undlades)
  • 3 gulerod, groftrevet (kan undlades)
  • 3 kartoffel, groftrevet (kan undlades)
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpuré
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 150 g suppenudler
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Hvidløgsostebrød
  • 8 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 drys frisk timian
Udskriv 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie til de er klare og blød.

Kom paprika, karry, timian og spidskommen  i gryden og varm det godt igennem under omrøring

Tilsæt derefter tomat, grøntsager, tomatpure og grøntsagsboullion i gryden, lad det simre uden låg i 10 minutter.

Vælg om suppen skal blendes eller har fin konsistens som den er – hvis den skal blendes, så blend den først og tilsæt derefter suppenudler.

Tilsæt suppenudler og lad dem koge med i 6-7 min.

Smag til med salt, friskkværnet sort peber og evt. en smule piskefløde.

Server med friske krydderurter og godt brød.

Hvidløgsostebrød
Gnid brødet med et overskåret hvidløgsfed og læg skiver af frisk mozzarella på brødskiverne og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Rist dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet.

Drys med friske timianblade.