Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatsuppe-opskrift/

Tomatsuppe med nudler og ostebrød

Lækker nem tomatsuppe med nudler er en skøn hverdagsret, som hjemme hos os er en ret, hvor vi stort set altid har alle ingredienserne på lager til at lave den.

Hvis du ikke har suppenudler, så kan det evt undlades eller du kan tilsætte anden pasta eller komme sprøde ristede kikærter på som topping.

Det er også lækkert at servere tomatsuppe med en smule cremefraiche som toppen og hvis suppen skal være lidt ekstra cremet, så kan den blendes en smule med stavblenderen inden inden nudlerne kommer i.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>

PT30M

Tomatsuppe med nudler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk karry, medium
  • 3 kartoffel, groftrevet
  • 3 gulerod, groftrevet
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpuré
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g suppenudler
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Hvidløgsostebrød
  • 8 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 drys frisk timian
Udskriv 
Fremgangsmåde

Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er gyldne og klare. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.

Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.

Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.

Ostebrød
Læg skiver af frisk mozzarella på brødskiverne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet. Drys med friske timianblade.

Kom den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en god klat cremefraiche i suppen og drys med friske timianblade. Server de varme ostebrød til suppen.