Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ristede-kikaerter/

Ristede kikærter

Ristede kikærter er fantastiske som snacks og som toppings til alt fra skønne salater til dejligt cremet suppe, som begge dele kun bliver bedre med lidt knasende sprødhed på toppen.

Jeg varierer gerne krydderierne fra gang til gang, og alt efter hvad jeg ellers har tænkt mig at komme i salaten. Prøv fx med oregano, hvidløgspulver og timian til en mere enkel grøn salat eller med stødt koriander, spidskommen og paprika til mellemøstligt inspirerede snacks og salat.

Vil du gerne have dem spicy og stærke, så eksperimenter gerne med lidt chilipulver.

Prøv også: salat med bulgur og abrikos >>

PT30M

Ristede kikærter

2 1/2 dl    30 min.
2 1/2 dl
Ingredienser
  • 240 g kikærter, i blødsat, kogte og skyllede (svarende til en dåse)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. sød paprika eller røget paprika
  • ½ tsk. hvidløgspulver (alt efter smag)
  • 1 tsk. flagesalt
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Vend kikærterne godt i olie og derefter krydderier.  Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i 175 grader varmluft i 20-30 min til de ristede kikærter er lækre og sprøde – vend dem evt. en gang eller to undervejs i bagningen.