Ristede kikærter


Ristede kikærter er fantastiske som snacks og som toppings til alt fra skønne salater til dejligt cremet suppe, som begge dele kun bliver bedre med lidt knasende sprødhed på toppen. De sprøde ristede kikærter tilføjer gode proteiner og masser herlig (uhmm) umamismag.
Jeg varierer krydderierne fra gang til gang, og alt efter hvad jeg ellers har tænkt mig at komme i salaten. Prøv fx med oregano, hvidløgspulver og timian til en mere enkel grøn salat eller med stødt koriander, spidskommen og paprika til mellemøstligt inspirerede snacks og salat.
Prøv også: salat med bulgur og abrikos >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skyl kikærterne og tør den i et rent klæde. Vend kikærterne godt i olie og derefter krydderier.
Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i 175 grader varmluft i 20-25 min til de er lækre og sprøde – vend dem evt. en gang eller to undervejs.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
De er rigtig lækre, men det er rigtigt, at det sviner ovnen til. Kan man lave dem i stegepose, eller bliver de ikke sprøde så?
Hej Dorthe
Det har jeg ikke testet, så det må blive et forsøg værd :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor meget vejer kikærterne fra dåsen? Jeg bruger dem, jeg selv koger
1 dåse kikærter med 400 g svarer til 100 g tørrede kikærter som iblødsættes og koges (cirka 240 g efter de er kogt)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet mange af dine opskrifter, de er super gode, tak:)
Nu har jeg forsøgt at lave kikærterne tre gange uden at de er blevet sprøde. Jeg har fulgt din opskrift, har også tørret dem godt af.
Har du en ide til hvad jeg kan prøve. – for de smager jo rigtig godt.
Hej Charlotte
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Det kan være de skal have lidt højere temperatur eller længere tid i din ovn.
Kh Ann-Christine