Ristede kikærter


Ristede kikærter er fantastiske som snacks og som toppings til alt fra skønne salater til dejligt cremet suppe, som begge dele kun bliver bedre med lidt knasende sprødhed på toppen.
Jeg varierer gerne krydderierne fra gang til gang, og alt efter hvad jeg ellers har tænkt mig at komme i salaten. Prøv fx med oregano, hvidløgspulver og timian til en mere enkel grøn salat eller med stødt koriander, spidskommen og paprika til mellemøstligt inspirerede snacks og salat.
Vil du gerne have dem spicy og stærke, så eksperimenter gerne med lidt chilipulver.
Prøv også: salat med bulgur og abrikos >>
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk sød paprika, eller røget paprika
- 0,50 tsk hvidløgspulver, (alt efter smag)
- 1 tsk flagesalt
Skyl kikærterne og tør den i et rent klæde. Vend kikærterne godt i olie og derefter krydderier.
Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i 175 grader varmluft i 20-30 min til de ristede kikærter er lækre og sprøde – vend dem evt. en gang eller to undervejs i bagningen.
Opskrifter giver ca 3 dl
Mums. Mega lækkert.
Skal de spises med det samme eller kan de gemmes et par dage?
De er sprødes lige når de er frisklavet, senere bliver de en anelse mere seje i konsistensen – men stadig lækre, så de kan fint gemmes i et par dage.
Tak for dine mange super lækre opskrifter som er på menuen hjemme hos os mindst et par gange om ugen. Kunne man måske få dig til, at lave en opskrift på den salat/bowl som er på billedet under opskriften på ristede kikærter??
Ja, det kan du tro – den får jeg lige skrevet færdig og så kommer den senere på ugen :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Vil du linke til salat bowlen her? :-D Tusind tak
Ja, det kan du tro – det er denne opskrift på buddha bowl
Jeg har prøvet at riste kikærter nole gange før, men oplever, at de ofte bliver kedelige ret hurtigt. Laver du dem helst umiddelbart før, de skal spises?
Hvilken ‘stand’ skal de være i, når de er perfekte at tage ud af ovnen?
På forhånd tak!
Jeg laver dem optimalt før de skal spises, men synes også de holder fint i et par dage, selv om de som skrevet bliver en anelse mere ‘seje’ i konsistensen.
De er sprøde og “let poppede” når de er klar, som du ser på billederne her.
Kh AC
Jeg elsker ristede kikærter, de er også gode i pitabrød eller durumruller sammen med salat, tomat, agurk og creme fraiche dressing :-)
Uhm, det var da også en skøn ide! Tak for at dele den
Hej.
Tak for inspiration .
Kan man bruge dåsekikærter?
Kh Line
ja, sagtens :)
Hvor længe skal kikærterne stå i blød, koge osv? :) er det bedst med dåse eller dem i pose?:)
Det står på anvisningen på emballagen af de tørrede kikærter.
Kikærter på dåse er iblødsat og kogt, så de er lige til at bruge og begge dele fungere godt til opskriften.
Armen forhulan. Lige meget snart, hvad jeg søger på, ender jeg altid på Valdemarsro! Idag: Tak, for opskrift på Coq au vin og løgsuppe (fransk insp. middag i morgen) Dessert: æble-calvadosis med….måske henkogte pære og…?
Tusind tak for endeløs inspiration og go dag.
Randi.
Hvor er det altså dejligt at høre ♡♡♡ Tusind tak for din søde hilsen, Randi
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvordan og hvor længe kan de opbevares? :D
I luftttæt beholder i køkkenskuffen i 3-4 dage – de mister dog lidt sprødheden efter nogle timer og bliver mere seje, men smager stadig skønt :)
Hejsa
Hvor længe kan kikærterne holde sig efter de er lavet i ovn ?
Mvh Marina
De er sprødest helt friskbagte og bliver sejere efter de køler af – men smager stadig godt og lækkert. Jeg vil mene at de kan holde sig fint nogle dage.
Kh AC
Har lavet dem og de smager super godt. Jeg vil høre hvordan man opbevare dem hvis der bliver nogle til overs eller jeg laver en støre mængde så der er til snacks :-)
I en lufttæt beholder, de kan godt blive lidt seje ved opbevaring. Men jeg synes egentlig de smager meget godt alligevel :)
Endelig lykkedes det mig at lave sprøde kikærter. Men hvordan opbevarer jeg dem? Jeg lagde dem i et glas med tætsluttende låg, da de var blevet kolde, og så blev de bløde …….
Hej Berit,
Det bliver de når de køles af. Jeg synes selv at de stadig smager godt og lækkert på fx salater, men de er kun sprøde når de er helt frisklavet, derefter bliver de mere seje og bløde i konsistensen.
Jeg opbevarer dem i et glas med låg i køkkenskuffen eller på en hylde
Kh AC
Tak for dit svar. Så vil jeg spise dem, når de er helt frisklavede! Hilsen Berit
Hvor smager de bare godt – brugte dem i salaten. Tak for opskriften :)
Hvordan opbevarer du dem efterfølgende? Koldt eller…? I lufttæt beholder eller…?
Mvh.
Kirsten
Hov, fik så læst de andre kommentar, og kan se, du har svaret på mine spørgsmål – tak :)
Hej, er det umiddelbart et godt forslag til hvad der ellers vil være godt at bruge af krydderi istedet for spiskommen? Kan nemlig ikke selv lige tænke på en god erstatning ?
Røget eller rød paprika er også godt
Kh AC
Jeg har lavet dem med dåse-kikærter, – men de “popper” i ovnen efter ca 15 min., med et voldsomt svineri til følge…
Hvad gør jeg forkert?
De må gerne poppe og er færdig og klar til servering når de popper og bliver sprøde – det sviner lidt, men det lyder ikke til at der er gjort noget forkert :)
Kh AC
Hej. Skal man pille skallen af eller er det okay at beholde på?
Skallen? Mener du det der bliver sprødt, så ja de hele kikærter spises efter de er ristede
Kh AC
Kan man bruge tørrede kikærter til at poppe i stedet for dem på dåse?
Lettere og mere praktisk for mig at bruge/tørrede kikærter
Ja, men så skal du iblødsætte og koge dem først :)
Hvorfor er opskriftern baseret på dåse kickærter?
For mig er det meget mere praktisk og en del billigere at bruge tørrede kickærter
Jamen det er der såmænd i mange af mine opskrifter ;) – du bruger endelig bare tørrede iblødsatte og kogte kikærter i stedet, det har jeg også skrevet mere om her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#kikaerter
Kh AC