Rösti med grønt og feta
Her får I min opskrift på en skøn rösti med grøntsager og feta, den er twistet, tunet og fyldt med ekstra mange lækkerier i forhold til de klassiske kartoffelrösti, som vi er vilde med som tilbehør … denne version er et helt måltid i sig selv og det smager SÅ godt!
Man kan vel kalde det et miks mellem rösti og frittata. Uanset, så er topping mest tænkt til inspiration, for her kan man virkelig variere helt frit og på den måde bruge måltidet som en lækker form for ‘tøm køleskab’ ret.
Prøv også: den skønneste spinatsalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rösti med grønt og feta
- Rösti
- 200 g bagekartoffel, skrællet og groftrevet
- 250 g squash, groftrevet
- 75 g spinat, finthakket
- 4 æg, sammenpisket
- 100 g feta
- 50 g fuldkornshvedemel
- 1 fed hvidløg, presset
- salt
- sort peber
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 150 g feta
- 1 spsk ahornsirup
- 120 g rucola
- 150 g pillede edamamebønner, optøede
- 1 avocado
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 0,50 bakke karse
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sæt fetaosten til serveringen på en bradepande med bagepapir, dryp den med ahornsirup og olie og bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, til kanterne er gyldne.
Vrid overskydende væde fra de revede kartofler og squash og bland dem med spinat, sammenpiskede æg, feta, fuldkornsmel, hvidløg, salt og peber i en skål. Del i fire portioner og steg en af gangen på en varm pande med smør og lidt olie. Vend dem når de er færdigstegt på den ene side og steg videre på den anden side. Forsæt til alle er lavet.
Servering
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et øjeblik. Mos avocadokødet med citronsaft og skal. Smag til med salt og peber.
Anret de fire rösti på tallerkener og top med rucola, edamamebønner og avocado. Smuldr den bagte feta over og drys til sidst med karse.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine
Jeg har længe haft lyst til at dele denne videreudvikling af dine lækre rösti med dig. Håber du kan bruge det – eller at du bare vil se, hvordan dine opskrifter lever videre i de små hjem 😊
Det lykkedes mig ikke at få dem pæne på panden, så jeg har i stedet fordoblet portionen og laver dem med bagepapir smurt med olie i bradepande, 20 minutter i 200 gr varmluft. Derefter skærer jeg dem ud som pizza slices og laver noget fyld med sovs, fx svamperagout eller tomatsalsa sammen med ruccola og/eller den lækre honningbagte feta. Eller vi tager dem med som de er i madpakken – så behøver man ikke andet.
Jeg har ændret målene lidt for at kunne huske (800 gr grønt til 8 æg) men holder mig, efter at denne ret har været hofret i vores hjem i 4 år, stort set til din opskrift: 800 gr grønt, mest kartofler og andre rodfrugter, men også noget saftigt som peberfrugt eller squash. Jeg skærer det i småstykker og dræner det ikke, som jeg gjorde dengang jeg rev det. I stedet for feta i massen bruger jeg vesterhavsost, fordi vi altid har det i huset. Jeg hakker osten i stedet for at rive fordi jeg synes det er nemmere. Det hele bliver lidt grovere end originalopskriften på denne måde. Og så 150 gr frossen spinat og 100 gr fuldkornshvedemel.
Hej Ulla
Sikke en god ide! – og en dejlig videreudvikling af opskriften. Det er sødt af dig at dele din erfaring og egne tips til en ny og spændende variant. – og jeg synes det er rigtig hyggeligt at høre om hvordan en af mine opskrifter videreudvikles. Stort tak for det!
Det vil jeg også selv teste videre med :)
Kh Ann-Christine
Jeg har tænkt mig at prøve denne opskrift, da den lyder super lækker.
Jeg tænkte på om du har et trick til at holde røstierne varme mens du steger de sidste?
Du kan holde dem lune i ovnen ved 75 grader eller stege på flere pander af gangen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift, men under ingredienser står der ahornsirup som ikke nævnes i opskriften. til gengæld står der man skal bruge honning som ikke er på ingredienslisten. Hvilken bruger du?
Jeg bruger ahornsirup (det er rettet nu)
– og du kan også bruge honning :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine