Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rosti-med-groent/

Rösti med grønt og feta

Her får I min opskrift på en skøn rösti med grøntsager og feta, den er twistet, tunet og fyldt med ekstra mange lækkerier i forhold til de klassiske kartoffelrösti, som vi er vilde med som tilbehør … denne version er et helt måltid i sig selv og det smager SÅ godt!

Man kan vel kalde det et miks mellem rösti og frittata. Uanset, så er topping mest tænkt til inspiration, for her kan man virkelig variere helt frit og på den måde bruge måltidet som en lækker form for ‘tøm køleskab’ ret.

Prøv også: den skønneste spinatsalat >>

PT45M

Rösti med grønt og feta

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Rösti
  • 200 g bagekartoffel, skrællet og groftrevet
  • 250 g squash, groftrevet
  • 100 g spinat, finthakket
  • 4 æg, sammenpisket
  • 100 g feta
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 150 g feta
  • 1 spsk honning
  • 120 g rucola
  • 150 g pillede edamamebønner, optøede
  • 1 avocado
  • 0,50 bakke karse
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sæt fetaosten til serveringen på en bradepande med bagepapir, dryp den med honning og olie og bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, til kanterne er gyldne.

Vrid overskydende væde fra de revede kartofler og squash og bland dem med spinat, sammenpiskede æg, feta, fuldkornsmel, hvidløg, salt og peber i en skål. Del i fire portioner og steg en af gangen på en varm pande med smør og lidt olie. Vend dem når de er færdigstegt på den ene side og steg videre på den anden side. Forsæt til alle er lavet.

Server de fire rösti på tallerkener, toppet med rucola, edamamebønner, avocado most med citronsaft, citronskal, salt og peber.

Smuldr den bagte feta over og drys med karse.