Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rosti-med-groent/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Sommer, Vegetar, Vinter

Rösti med grønt og feta

Her får I min opskrift på en skøn rösti med grøntsager og feta, den er twistet, tunet og fyldt med ekstra mange lækkerier i forhold til de klassiske kartoffelrösti, som vi er vilde med som tilbehør … denne version er et helt måltid i sig selv og det smager SÅ godt!

Man kan vel kalde det et miks mellem rösti og frittata. Uanset, så er topping mest tænkt til inspiration, for her kan man virkelig variere helt frit og på den måde bruge måltidet som en lækker form for ‘tøm køleskab’ ret.

Prøv også: den skønneste spinatsalat >>

Rösti med grønt og feta
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Rösti
  • 200 g bagekartoffel, skrællet og groftrevet
  • 250 g squash, groftrevet
  • 75 g spinat, finthakket
  • 4 æg, sammenpisket
  • 100 g feta
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 150 g feta
  • 1 spsk ahornsirup
  • 120 g rucola
  • 150 g pillede edamamebønner, optøede
  • 1 avocado
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 0,50 bakke karse
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sæt fetaosten til serveringen på en bradepande med bagepapir, dryp den med ahornsirup og olie og bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, til kanterne er gyldne.

Vrid overskydende væde fra de revede kartofler og squash og bland dem med spinat, sammenpiskede æg, feta, fuldkornsmel, hvidløg, salt og peber i en skål. Del i fire portioner og steg en af gangen på en varm pande med smør og lidt olie. Vend dem når de er færdigstegt på den ene side og steg videre på den anden side. Forsæt til alle er lavet.

Servering
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et øjeblik. Mos avocadokødet med citronsaft og ­skal. Smag til med salt og peber.

Anret de fire rösti på tallerkener og top med rucola, edamamebønner og avocado. Smuldr den bagte feta over og drys til sidst med karse.