Beluga Bolognese
Her får I min opskrift på en lækker beluga bolognese, som smager virkelig godt med en fyldig og cremet konsistens.
Jeg er vild med min vegetar bolognese med røde linser – og jeg har over noget tid udviklet videre på den. Jeg har lavet den med andre linser, som fx grønne linser, men oftest er jeg endt med denne beluga bolognese, og opskriften er jeg simpelthen nødt til at dele med jer, for den er så god og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.
Mættende, smagfuld og fyldt med gode sager – grøntsager, dejlige krydderier, proteinrige linser og andet godt. Den må I prøve.
Prøv også: opskrift på bønnegryde >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Beluga Bolognese
- 1 løg, finthakket
- 100 g gulerødder, groftrevet
- 100 g squash, groftrevet
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 400 g hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 150 g belugalinser
- 1 dl rødvin
- 0,50 dl piskefløde
- 20 g koncentreret tomatpuré
- 20 g smør
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Til servering
- 400 g pasta
- 75 g parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg i en gryde med olie og smør i 5-7 minutter, til løgene er bløde. Kom gulerødder, squash, hvidløg, timian og rosmarin i gryden og sauter i et minuts tid.
Tilføj hakkede tomater, grøntsagsboullion, belugalinser, piskefløde og rødvin til retten. Rør det sammen, læg låg på og lad det simre ved middel-lav varme i 30 minutter.
Smag til med tomatpuré, salt og peber og lad retten simre yderligere 15-20 minutter. Smag til igen og server med friskkogt pasta og et drys friskrevet parmesan, samt lidt finthakket basilikum.
Hej. Du nævner en Spiralizer til f eks butternut pasta. Har du et billede af den? Synes det er forvirrende mange slags når man søger. Hvilken er bedst?
Vh Kaj Emil
Hej Kaj Emil
Jeg har ikke en god anbefaling på en spiralizer, den jeg havde købt på et tidspunkt fungerede ikke specielt godt.
Jeg plejer blot at bruge mit mandolinjern til at rive fint og tyndt hvis jeg vil have grønt tilbehør til.
Kh Ann-Christine
Hej. Ift næringsindholdet er det indkluderende pastaen?😊
Hej Lone
Ja, det er både inkl pasta, parmesan og basilikum under “til servering”
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine