Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaal-og-kikaerter-i-cremet-dildsauce/ Aftensmad Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Påskefrokost, Vegetar

Blomkål og kikærter i cremet dildsauce

Blomkål og kikærter i cremet dildsauce serveret med små kartofler og ristet spidskål er bare så lækkert.

Friskt, smovset og den saftige blomkål passer bare så godt til den cremede dildsauce, som får lidt proteiner og smag fra kikærter og friske sprøde grønne ærter.

En lækker ret at servere året rundt, og kan gøre det ud for en vegetar frikasse, som er herlig i både med nye danske kartofler først på sommeren, og i sensommeren, når både ærter, blomkål og frisk dild er i den danske sæson.

Prøv også: mange flere vegetar opskrifter her >>

Blomkål og kikærter i cremet dildsauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 blomkål, i buketter
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk majsstivelse
  • 75 g frosne ærter, eller friske
  • 2 håndfulde frisk dild
  • 0,50 øko citron
  • 15 g smør, og olie til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 kg kartofler
  • 1 spidskål, skåret i kvarte
  • 20 g smør
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt låget på gryden, når de er færdige, så holder de på varmen.

Rist spidskålen på en varm grillpande med smør, til den får striber og bliver mør. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

Sauter løgene i en gryde med lidt smør og olivenolie til de er bløde. Kom hvidvin på panden og lad det bruse af, tilsæt derefter grøntsagsboullion, blomkålsbuketter og kikærter. Lad det simre i  3-5 minutter, til blomkålen lige akkurat er mør.

Rør majsstivelse i piskefløden og rør det i saucen sammen ærter. Giv et kort opkog og smag derefter retten godt til med dild, lidt friskrevet citronskal, et par dråber citronsaft, salt og friskkværnet peber. Server med kartofler og spidskål.