Vegetarisk Shepherds Pie


Vegetarisk Shepherds Pie er en fyldig og mættende ret, som nemt og enkelt kan tilberedes i en virkelig lækkert uden kød. Faktisk tror jeg næppe, nogen vil bemærke, at der ikke er kød i retten her.
I stedet for kød, bruger jeg gerne finthakket champignon og masser grøntsager. Det mætter godt og uanset, om man måske ellers ikke er så begejstret for svampene, så synes jeg nu alligevel, de skal have en chance i retten her for det smager super godt. Alternativt kan svampene erstattes af 50 g røde linser.
Prøv også: Min bedste opskrift på vegetar moussaka >>
Vegetarisk Shepards Pie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g champignon, finthakkede
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 gulerod, groftrevede
- 1 squash, groftrevede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 1 aubergine, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 spsk worcestershire sauce
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk timian, tørret
- 1 tsk røget paprika, kan erstattes af sød paprika
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Kartoffellåg
- 1 kg kartoffel
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- 2 spsk parmesan, friskrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk rasp, eller panko rasp
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter champignon, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middelvarme. Når løgene er bløde og klare, tilsættes soltørrede tomater, gulerødder, squash, bladselleri, aubergine, hakkede tomater, tomatpure, worchestershiresauce, boullion, timian og røget paprika. Kog op og lad det simre under låg i 10 minutter, hvorefter det smages til med salt og peber.
Lad det simre videre uden låg, til væden fordamper lidt.
Kartoffelmoslåg
Kog kartoflerne og kom derefter de møre varme kartofler i en stor skål sammen med koldt smør skåret i små tern. Pisk med en håndmikser til luftig mos og tilsæt mælk til kartoffelmosen er cremet og luftig. Smag til med parmesanost, salt og peber.
Fordel saucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. Drys rasp over og bag den vegetariske shepards pie i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Du skriver om champignon i omtalen, men der er ingen i opskriften… Hvor mange gram vil være passende til denne ret?
Hej Kirsten,
Hvor er det godt du skriver, det er en fejl at jeg ikke lige har fået dem skrevet ind i opskriften. Det er fluks opdateret nu.
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Kh AC
Hej, jeg kan ikke i opskriften at der er champignon i, men i teksten beskriver du hvor lækkert det er at putte dem i….
Hvor mange bruger du og hvordan?
Mvh Pia.
Det er opdateret i opskriften :)
Kh AC
Så er der handlet ind til den til ugens madplan. Nøj hvor jeg glæder mig til at smage den :-)
Du skriver der skal gulerødder i, men jeg kan ikke se hvor mange ? Ellers lyder det super lækkert. Planlægger at lave retten i aften.
Det er fluks opdateret :)
God fornøjelse
Kh AC
Har du en god idé til erstatning for champignon hvis man ikke tåler svampe? :-)
Ja, jeg vil anbefale at undlade dem og i stedet komme en dl skyllede røde linser i retten efter løgene er sauteret. Saucen skal så simre til linserne er kogt helt møre.
Kh AC
Det lyder som en rigtig lækker ret, især for en familie som ikke er helt solgte på min ide om at spise mere vegetarisk…
Jeg har tidligere ledt efter worcestershire sauce, men har ikke kunne finde det. Hvor finder du det henne?
Hej Elizabeth
Du må endelig prøve den af.
Mht worchestershiresauce, så køber jeg selv den klassiske i føtex (den er ikke vegetarisk) men den vegetariske ville jeg selv bare købe i en webshop – du kan google sanchon worchestershire, så kommer der flere shops frem
Kh AC
Mange tak for svar :) Så vil jeg gå på jagt. Vi er iøvrige også fans af din anden opskrift på Shepard’s pie – mums, den er lækker!
Hej og tak for altid god inspiration og i særdeleshed, at du har lagt lidt flere opskrifter ind på vegetarretter. Nu vil jeg prøve denne version af en klassiker, og har ofte også lavet den kødholdige version. Og så blot en lille pedantisk kommentar, da jeg nu kan konstatere at det ikke er en slåfejl, fordi du har lavet fejlen 2 gange – det hedder altså Shepherds pie, og ikke shepard :-). God dag.
Jeg laver ofte denne pie – efter min egen opskrift og hvad jeg lige har i køleskab eller have.
Jeg kalder den dog Gardeners Pie i stedet for Shepherds ;-)
Sikke et fint navn til retten ♡
Har lavet den to gange nu. Ganske lækkert begge gange. Men sovsen har tendens til at blive meget våd. Hvad kan jeg gøre for at undgå dette fremover?
Du kan evt lade den simre i en lidt større gryde og uden låg. Måske undlade grøntsagsboullion og blot bruge det til at spæde til med, hvis den skulle blive for tør.
Kh AC
Jeg skal lave denne ret hvor gæsten er veganer (men spiser fisk). Har du nogen gode ideer til hvordan jeg kan lave kartoffellåget?
Jeg er så glad for dine opskrifter. Jeg laver dem næsten hver dag.
Venligst,
Anne
Hej Anne,
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg ville selv vælge at lave en anden vegetar/vegansk ret, men ellers kan du evt. prøve eksperimentere med plantealternativer til kartoffellåget … Du kan finde masser inspiration her under vegetaropskrifter
Kh AC
Denne ret står under vegetarisk.
Men i “worcestershire sauce” er der fisk.
Blot til info.
Du kan godt købe vegetarisk worchestershire i velassorterede helsebutikker eller online :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg elsker at bruge dine opskrifter :)) Jeg bemærker, at du tit skriver, at man skal bruge grøntsagsboullion. Er det noget, du selv laver? Eller køber du det?
Hej Sara
Hvor er det dejligt at høre!
Du kan ofte erstatte med andre typer boullion eller fond, men jeg bruger oftest grøntsagsboullion når jeg laver mine opskrifter og min favorit er den fra Herbamare, som jeg altid har i køkkenskuffen :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg bemærker, at du skriver, at man skal bruge worcestershiresauce i retten. Jeg mener altså, at det b.la. er lavet på fisk, og derfor ikke er vegetarisk.
Har du en idé til, hvad man som vegetar kan bruge i stedet? Ville soyasauce mon fungere? :)
Mvh
Stephanie
Hej Stephanie,
man kan købe en vegansk worchestershiresauce i helsekost + online, hvorfor den er med i opskriften her også :)
– men ja, den klassiske er lavet på fisk. Du kan alternativt undlade det eller smage nænsomt til med et par dråber soja.
Kh AC