Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetarisk-shepards-pie/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad i fad og ovnretter, Mad på budget, Vegetar, Vinter

Vegetarisk Shepherds Pie

Vegetarisk Shepherds Pie er en fyldig og mættende ret, som er spækfyldt med dejlige grøntsager. Måske vi i virkeligheden skulle kalde den for Gardeners Pie – med alt godt fra køkkenhaven toppet med kartoffelmos ♡

Finthakket champignon tilføjer en skøn umami smag – og man bemærker dem sådan set ikke, da de er finthakkede i retten. Sammen med masser grøntsager og dejlige krydderurter, bliver resultatet en mættende, velsmagende og nærende ret. Perfekt på dage, hvor man trænger til noget ekstra rart – for den egenskab har en luftig cremet kartoffelmos.

Prøv også: Min bedste opskrift på vegetar moussaka >>

Vegetarisk Shepards Pie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT45M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 200 g champignon, finthakkede
  • 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 gulerødder, groftrevede
  • 1 squash, groftrevede
  • 2 stængler bladselleri, groftrevede
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g røde linser
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartoffellåg
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk rasp
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter champignon, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middelvarme og steg til løgene er bløde.

Tilsæt soltørrede tomater, gulerødder, squash, bladselleri, aubergine, hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsboullion, røde linser, fennikelfrø, rosmarin, timian og røget paprika. Kog op og lad det simre under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Lad det simre videre uden låg, til væden fordamper lidt.

Kartoffelmoslåg
Kog kartoflerne og kom derefter de møre varme kartofler i en stor skål sammen med koldt smør skåret i små tern. Pisk med en håndmikser til luftig mos og tilsæt lun mælk til kartoffelmosen er cremet og luftig. Smag til med salt og peber.

Fordel saucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. Drys rasp over og bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter.