Vegetarisk Shepherds Pie


Vegetarisk Shepherds Pie er en fyldig og mættende ret, som er spækfyldt med dejlige grøntsager. Måske vi i virkeligheden skulle kalde den for Gardeners Pie – med alt godt fra køkkenhaven toppet med kartoffelmos ♡
Finthakket champignon tilføjer en skøn umami smag – og man bemærker dem sådan set ikke, da de er finthakkede i retten. Sammen med masser grøntsager og dejlige krydderurter, bliver resultatet en mættende, velsmagende og nærende ret. Perfekt på dage, hvor man trænger til noget ekstra rart – for den egenskab har en luftig cremet kartoffelmos.
Prøv også: Min bedste opskrift på vegetar moussaka >>
Vegetarisk Shepards Pie
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 200 g champignon, finthakkede
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 gulerod, groftrevede
- 1 squash, groftrevede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 1 aubergine, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 100 g røde linser
- 1 tsk rosmarin, tørret
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk timian, tørret
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Kartoffellåg
- 1 kg kartoffel
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk rasp
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter champignon, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middelvarme og steg til løgene er bløde.
Tilsæt soltørrede tomater, gulerødder, squash, bladselleri, aubergine, hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsboullion, røde linser, fennikelfrø, rosmarin, timian og røget paprika. Kog op og lad det simre under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Lad det simre videre uden låg, til væden fordamper lidt.
Kartoffelmoslåg
Kog kartoflerne og kom derefter de møre varme kartofler i en stor skål sammen med koldt smør skåret i små tern. Pisk med en håndmikser til luftig mos og tilsæt lun mælk til kartoffelmosen er cremet og luftig. Smag til med salt og peber.
Fordel saucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. Drys rasp over og bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Så er der handlet ind til den til ugens madplan. Nøj hvor jeg glæder mig til at smage den :-)
Har du en god idé til erstatning for champignon hvis man ikke tåler svampe? :-)
Ja, jeg vil anbefale at undlade dem og i stedet komme ekstra røde linser i retten.
Kh AC
Mange tak for svar :) Så vil jeg gå på jagt. Vi er iøvrige også fans af din anden opskrift på Shepard’s pie – mums, den er lækker!
Hej og tak for altid god inspiration og i særdeleshed, at du har lagt lidt flere opskrifter ind på vegetarretter. Nu vil jeg prøve denne version af en klassiker, og har ofte også lavet den kødholdige version.
Jeg skal lave denne ret hvor gæsten er veganer (men spiser fisk). Har du nogen gode ideer til hvordan jeg kan lave kartoffellåget?
Jeg er så glad for dine opskrifter. Jeg laver dem næsten hver dag.
Venligst,
Anne
Hej Anne,
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg ville selv vælge at lave en anden vegetar/vegansk ret, men ellers kan du evt. prøve eksperimentere med plantealternativer til kartoffellåget … Du kan finde masser inspiration her under vegetaropskrifter
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg elsker at bruge dine opskrifter :)) Jeg bemærker, at du tit skriver, at man skal bruge grøntsagsboullion. Er det noget, du selv laver? Eller køber du det?
Hej Sara
Hvor er det dejligt at høre!
Du kan ofte erstatte med andre typer boullion eller fond, men jeg bruger oftest grøntsagsboullion når jeg laver mine opskrifter og min favorit er den fra Herbamare, som jeg altid har i køkkenskuffen :)
Kh Ann-Christine
Top lækker ret. Alle i familien var begejstrede. Jeg fintilsmagte og afrundede smagen i grøntsagssovsen med en smule hyldeblomsteddike og lidt honning
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
– og det lyder spændende og lækkert med hyldeblomsteddiken :)
Kh Ann-Christine