Vegetarisk Shepherds Pie


Vegetarisk Shepherds Pie er en fyldig og mættende ret, som er spækfyldt med dejlige grøntsager. Måske vi i virkeligheden skulle kalde den for Gardeners Pie – med alt godt fra køkkenhaven toppet med kartoffelmos ♡
Finthakket champignon tilføjer en skøn umami smag – og man bemærker dem sådan set ikke, da de er finthakkede i retten. Sammen med masser grøntsager og dejlige krydderurter, bliver resultatet en mættende, velsmagende og nærende ret. Perfekt på dage, hvor man trænger til noget ekstra rart – for den egenskab har en luftig cremet kartoffelmos.
Prøv også: Min bedste opskrift på vegetar moussaka >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetarisk Shepards Pie
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 200 g champignon, finthakkede
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 gulerødder, groftrevede
- 1 squash, groftrevede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 1 aubergine, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 100 g røde linser
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Kartoffellåg
- 1 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk rasp
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter champignon, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middelvarme og steg til løgene er bløde.
Tilsæt soltørrede tomater, gulerødder, squash, bladselleri, aubergine, hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsboullion, røde linser, fennikelfrø, rosmarin, timian og røget paprika. Kog op og lad det simre under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Lad det simre videre uden låg, til væden fordamper lidt.
Kartoffelmoslåg
Kog kartoflerne og kom derefter de møre varme kartofler i en stor skål sammen med koldt smør skåret i små tern. Pisk med en håndmikser til luftig mos og tilsæt lun mælk til kartoffelmosen er cremet og luftig. Smag til med salt og peber.
Fordel saucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. Drys rasp over og bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Jeg skal lave denne vegetariske shepards pie på tirsdag og tænker, der vel skal en salat til? Har du et godt forslag?
Kh Jeanette
Hej Jeanette
Du kan fx servere denne jordskokkesalat, en spidskålssalat med gulerødder, bagt spidskål eller bagt broccoli til :)
Find mange flere ideer til tilbehør til aftensmad her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Top lækker ret. Alle i familien var begejstrede. Jeg fintilsmagte og afrundede smagen i grøntsagssovsen med en smule hyldeblomsteddike og lidt honning
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
– og det lyder spændende og lækkert med hyldeblomsteddiken :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg elsker at bruge dine opskrifter :)) Jeg bemærker, at du tit skriver, at man skal bruge grøntsagsboullion. Er det noget, du selv laver? Eller køber du det?
Hej Sara
Hvor er det dejligt at høre!
Du kan ofte erstatte med andre typer boullion eller fond, men jeg bruger oftest grøntsagsboullion når jeg laver mine opskrifter og min favorit er den fra Herbamare, som jeg altid har i køkkenskuffen :)
Kh Ann-Christine