Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetarisk-shepards-pie/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Vegetar, Vinter

Vegetarisk Shepherds Pie

Vegetarisk Shepherds Pie er en fyldig og mættende ret, som nemt og enkelt kan tilberedes i en virkelig lækkert uden kød. Faktisk tror jeg næppe, nogen vil bemærke, at der ikke er kød i retten her.

I stedet for kød, bruger jeg gerne finthakket champignon og masser grøntsager. Det mætter godt og uanset, om man måske ellers ikke er så begejstret for svampene, så synes jeg nu alligevel, de skal have en chance i retten her for det smager super godt. Alternativt kan svampene erstattes af 50 g røde linser.

Prøv også: Min bedste opskrift på vegetar moussaka >>

PT60MPT30M4

Vegetarisk Shepards Pie

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g champignon, finthakkede
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 gulerod, groftrevede
  • 1 squash, groftrevede
  • 2 stængler bladselleri, groftrevede
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk røget paprika, kan erstattes af sød paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartoffellåg
  • 1 kg kartoffel
  • 50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk parmesan, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk rasp, eller panko rasp
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter champignon, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middelvarme. Når løgene er bløde og klare, tilsættes soltørrede tomater, gulerødder, squash, bladselleri, aubergine, hakkede tomater, tomatpure, worchestershiresauce, boullion, timian og røget paprika. Kog op og lad det simre under låg i 10 minutter, hvorefter det smages til med salt og peber.

Lad det simre videre uden låg, til væden fordamper lidt.

Kartoffelmoslåg
Kog kartoflerne og kom derefter de møre varme kartofler i en stor skål sammen med koldt smør skåret i små tern. Pisk med en håndmikser til luftig mos og tilsæt mælk til kartoffelmosen er cremet og luftig. Smag til med parmesanost, salt og peber.

Fordel saucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. Drys rasp over og bag den vegetariske shepards pie i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter.