Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-moussaka/

Vegetar Moussaka

Græsk vegetar moussaka er så lækkert og en herlig fyldig ret, som mætter godt.

I denne opskrift giver champignon en fornemmelsen af, at der er kød i retten. Jeg tror faktisk ikke engang, at man ville bemærke at der ikke er kød i, hvis man ikke lige vidste det.

En vegetar moussaka med masser grøntsager og god smag, mættende, og absolut anbefalelsesværdig!

Prøv også: min bedste opskrift på vegetar lasagne >>

PT60M

Vegetar Moussaka

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g champignon, finthakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 250 g frisk mozzarella, skåret i tern
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 squash, skåret i tynde skiver
  • 1 aubergine, skåret i tynde skiver eller små tern
  • 4 kartoffel, kogte og skåret i skiver
  • 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare. Tilsæt champignon og rist champignonerne ved høj varme under omrøring.

Kom hakkede tomater og soltørrede tomater i gryden, smag til med salt og peber og lad det simre ved svag varme uden låg, til saucen er kogt lidt ind og har en lækker konsistens.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk hvedemel i og kom mælk i lidt ad gangen.

Kog op og pisk saucen godt igennem til den er lind og uden klumper. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.

Kom mozzarella i saucen og rør til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml  Mousakkaen
Kom mornaysauce i bunden af et smurt ovnfastfad (til opskriften til 4 personer, er her brugt et fad på ca 29×24 cm). Læg skiftevis tomatsauce, squash og aubergineskiver og de kogte kartoffelskiver i fadet. Lav to lag af dette. Afslut med mornaysauce.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 minutter.