Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-moussaka/

Vegetar Moussaka

Græsk vegetar moussaka er så lækkert og en herlig fyldig ret, som mætter godt.

Opskriften kan varieres efter hvad man har i køleskabet – med aubergine, kartofler og tomat som grundstenen i den klassiske moussaka.

I denne opskrift giver champignon en fornemmelsen af, at der er kød i retten. Jeg tror faktisk ikke engang, at man ville bemærke at der ikke er kød i, hvis man ikke lige vidste det.

Prøv også: min bedste opskrift på vegetar lasagne >>

PT45Mter

Vegetar Moussaka

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde ved middelvarme og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare.

Tilsæt champignon og skrue op for varmen. Steg champignoner i et par minutter, og tilsæt derefter squash, soltørrede tomater og hakkede tomater.

Lad det simre i 15 minutter og smag derefter til med salt og peber.

Mornaysauce
Lav mornaysaucen ved at smelte smør i en gryde ved middelvarme

Rør derefter hvedemel i smørret, til det danner en melbolle.

Kom mælk i lidt af gangen under omrøring til saucen er lind og uden klumper. Tilsæt ost og rør indtil osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml Moussakaen
Smør det ovnfaste fad med smør. Fordel halvdelen af mornaysauce i bunden, og derefter skiftevis sauce, aubergineskiver og kartoffelskiver.

Afslut med mornaysauce.

Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter.