Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-moussaka/

Vegetar Moussaka

I går aftes stod den på en græsk vegetar moussaka – og hvor smagte det godt!

Opskriften er skabt efter hvad vi lige havde i køleskabet og grøntsagsskuffen og den kan varieres efter hvad man ellers lige har. Dog er aubergine, kartofler og tomat grundstenen i moussakaen – og champignon giver lidt fornemmelsen af at der er kød i retten. Jeg tror faktisk ikke engang, at man ville bemærke at der ikke er kød i, hvis man ikke lige vidste det. Hvis man vil kan man sagtens tilsætte hakket okse eller lammekød – det smager også dejligt!

PT45M

Vegetar Moussaka

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Drys lidt salt på aubergineskiverne, og lad dem trække på en tallerken i 10-15 minutter.

Løg, hvidløg og olivenolie kommes i en gryde ved middelvarme og steges indtil løgene er gennemsigtige, men ikke har taget farve. Tilsæt champignon og skrue lidt op for varmen. Steg champignonerne i et par minutter, hvorefter de soltørrede tomater og 2 dåser tomater tilsættes. Lad det simre og smag til med salt og peber.

Lav mornaysaucen ved at smelte smør i en gryde ved middelvarme, rør derefter hvedemel i smøret til det danner en melbolle. Kom mælk i lidt af gangen under omrøring til saucen er lind og uden klumper. Tilsæt ost og rør indtil osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Smør det ovnfaste fad med smør. Kom lidt mornaysauce i bunden, og derefter skiftevis sauce, aubergineskiver, kartoffelskiver og courgetteskiver. Slut af med mornaysauce og evt de sidste aubergineskiver, som vi gjorde. Sættes i ovnen ved 190 grader i 20-30 minutter.