Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-moussaka/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad i fad og ovnretter, Sommer, Vegetar, Vinter

Vegetar Moussaka

Græsk vegetar moussaka er så lækkert og en herlig fyldig ret, som mætter godt.

I denne opskrift giver champignon og masser af grønt en god smag og fylde til retten. Jeg tror faktisk ikke engang, at man ville bemærke at der ikke er kød i, hvis man ikke lige vidste det.

En vegetar moussaka med masser af grøntsager og en super god smag, mættende, og absolut anbefalelsesværdig!

Prøv også: min bedste opskrift på vegetar lasagne >>

Vegetar Moussaka
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g champignon, finthakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 0,50 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 250 g frisk mozzarella, skåret i tern
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 squash, skåret i meget tynde skiver
  • 1 aubergine, skåret i tynde skiver
  • 4 kartofler, kogte og skåret i skiver
  • 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde. Tilsæt champignon og rist champignonerne ved høj varme under omrøring.

Kom hakkede tomater og soltørrede tomater i gryden, sammen med oregano, rosmarin, spidskommen og kanel. Rør godt igennem og lad det simre ved svag varme uden låg, til saucen er kogt lidt ind og har en lækker konsistens. Smag til med salt og peber.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk hvedemel i og kom mælk i lidt ad gangen. Kog op og pisk saucen godt igennem til den er lind og uden klumper. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.

Kom mozzarella i saucen og rør til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml  Mousakkaen
Steg aubergineskiverne møre på en pande i lidt olie.

Kom mornaysauce i bunden af et smurt ovnfastfad på 24 x 30 cm. Læg skiftevis tomatsauce, squash og aubergineskiver og de kogte kartoffelskiver i fadet. Lav to lag af dette. Afslut med mornaysauce.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft til auberginerne er møre.