Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-moussaka/

Vegetar Moussaka

Græsk vegetar moussaka er så lækkert og en herlig fyldig ret, som mætter godt.

Opskriften kan varieres efter hvad man har i køleskabet – med aubergine, kartofler og tomat som grundstenen i den klassiske moussaka.

I denne opskrift giver champignon en fornemmelsen af, at der er kød i retten. Jeg tror faktisk ikke engang, at man ville bemærke at der ikke er kød i, hvis man ikke lige vidste det.

Prøv også: min bedste opskrift på vegetar lasagne >>

PT60M

Vegetar Moussaka

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g champignon, finthakkede
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i tern
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 aubergine, skåret i tynde skiver
  • 4 kartoffel, let kogte og skåret i skiver
  • 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare. Tilsæt champignon og rist champignonerne ved høj varme under omrøring.

Kom squash, hakkede tomater og soltørrede tomater i gryden, smag til med salt og peber og lad det simre ved svag varme uden låg, til saucen er kogt lidt ind og har en lækker konsistens.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk hvedemel i og kom mælk i lidt ad gangen.

Kog op og pisk saucen godt igennem til den er lind og uden klumper. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.

Kom mozzarella i saucen og rør til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml  Mousakkaen
Kom mornaysauce i bunden af et smurt ovnfastfad (til opskriften til 4 personer, er her brugt et fad på ca 29×24 cm). Læg skiftevis tomatsauce, aubergineskiver og kartoffelskiver i fadet. Lav to lag af dette. Afslut med mornaysauce.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 minutter.