Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-salat/

Græsk salat

Græsk salat med solmodne tomater, agurk, feta, oliven og andet godt er en af de salater, som vi spiser på nærmest daglig basis, når vi har været sydpå. Det er en enkelt og virkelig dejlig salat, som de fleste er begejsterede for og som smager virkelig dejligt til mange retter – også uden for det græske køkken.

Perfekt til sommerens grillaftener i haven, med rosé i glasset, en stor skål tzatziki, godt brød og lækre retter på grillen. Vi er lige kommet hjem fra en mini-pinseferie i sommerhuset,  derude kommer vi på rekordtid helt ned i gear, sover ekstra længe og slapper ekstra meget af. Så rart – og nu er vi klar på en ny uge.

PT15M

Græsk salat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g tomat, solmodne og skåret i kvarte
  • 1 agurk, i tern
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tern
  • 1 rødløg, i ringe eller både
  • 100 g feta
  • 80 g sorte oliven
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk rørsukker
  • 3 spsk frisk oregano, meget finthakket
  • 1 øko citron, fintrevet skal og 1 tsk citronsaft
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Vend alle grøntsagerne sammen i en stor skål. Om agurken skal skrælles eller ej, er en smagssag – jeg beholder skrællen på. Smuldr feta ud over og drys med sorte oliven.

Rør oliven, sukker, citronskal og citronsaft, salt, peber og finthakket oregano sammen til sukkeret opløses og vend den græske salat sammen med dressingen.

Drys med lidt ekstra frisk oregano inden servering.