Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-salat/

Græsk salat

Græsk salat med solmodne tomater, agurk, feta, oliven og andet godt er en af de salater, som vi spiser på nærmest daglig basis, når vi har været sydpå. Det er en enkelt og virkelig dejlig salat, som de fleste er begejsterede for og som smager virkelig dejligt til mange retter – også uden for det græske køkken.

Perfekt til sommerens grillaftener i haven, med rosé i glasset, en stor skål tzatziki, godt brød og lækre retter på grillen.

Prøv også: opskrift på tzatiki >>

PT15M

Græsk salat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g tomat, skåret i kvarte
  • 1 agurk, i tern
  • 1 grøn peberfrugt, i tern
  • 1 rødløg, i ringe
  • 100 g feta, smuldret
  • 80 g sorte oliven
  • Citron og oregano dressing
  • 1 tsk sukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal og lidt citronsaft
  • 3 spsk frisk oregano, meget finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Vend alle grøntsagerne sammen i en stor skål. Smuldr feta ud over og drys med sorte oliven.

Drys med lidt ekstra frisk oregano inden servering.

Citron-oreganodressing
Rør olivenolie, sukker, citronskal og ­saft, salt, peber og finthakket oregano sammen, til sukkeret er opløst, og vend den græske salat sammen med dressingen.