Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sommersalat-med-bagte-rabarber/

Sommersalat med bagte rabarber og halloumi

Sommersalat med bagte rabarber og sprød salt halloumi. Den er skøn til grillretter og havehyggestunder.

Jeg er blevet meget glad for at bruge de lækre rabarber fra haven i mit salte køkken. Lige så dejlige rabarber er i kager og desserter, lige så skønne er de som tilbehør og råvare i aftensmaden. Rabarber er faktisk en grøntsag og fyldt med både velsmag og sundhed, så at bruge den i salater er oplagt.

Prøv også: mange flere opskrifter med rabarber her >>

PT25M

Sommersalat med bagte rabarber og halloumi

Tid i alt25 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 100 g rabarber, i tern a ca 1 cm
  • 1 spsk honning
  • 250 g halloumi, skåret i skiver
  • 2 spsk boghvedekerner
  • 1 hjertesalat
  • 0,50 rødløg, skåret i halve ringe
  • 1 spsk olivenolie
  • Ingefærdressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 10 g ingefær, Fintrevet
  • 0,50 tsk chiliflager
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen og lad den trække smag, mens resten af salaten tilberedes.

Vend rabarbertern i honning og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Rist halloumien på hver side, på en varm pande med olie, til de er gyldne og har sprøde kanter.

Skyl boghvedekernerne godt i en sigte, lad dem dryppe af og rist dem derefter på en stor tør pande under konstant omrøring ved middelhøj varme. Rist til de er sprøde og gyldne.

Vend salaten med ingefærdressing lige inden servering og fordel bagt rabarber, rødløg, sprød halloumi og et drys sprøde boghvedekerner over salaten.